به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حجت الاسلام و المسلمین منصور هاشمی در همایش وقف و رسانه در تالار اجتماعات بانک توسعه تعاون عنوان کرد: در استان هرمزگان به ازای هر 2 هزار و 800 نفر، یک واقف وجود دارد.
وی، رضایتمندی مردم از عملکرد متولیان را به عنوان یکی از دلایل افزایش شمار واقفین در استان دانست و افزود: در گذشته واقفین استان با دیدی باز وقف های ماندگاری انجام داده اند که موقوفه مرحوم ناصری با درآمد سالیانه حدود 2 میلیارد تومان موید این مطلب است.
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی با اشاره به کمبود وقف در حوزه اجتماعی، اظهار کرد: در بخش درمان، به جز یک وقف مربوط به منطقه سیاهو، موقوفه دیگری وجود ندارد.
وی با بیان اینکه استان هرمزگان در زمینه نیمه شعبان، غدیر و ایام فاطمیه نیز با کمبود وقف مواجه است، گفت: در حوزه بیماری های صعب العلاج، ازدواج، نانوتکنولوژی و علوم روز که از ضرورت های امروز جامعه می باشد هیچ گونه وقفی در استان موجود نیست.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه واقفین باید براساس نیاز روز جامعه اموال منقول و یا غیرمنقول خود را وقف کنند، افزود: هرچه قدر که تنوع موضوعات موقوفات بیشتر باشد دامنه خدمات رسانی به جامعه نیز گسترده تر می شود.
وی با اشاره به انجام 130 وقف طی سال گذشته در استان، بیان کرد: سهمیه ابلاغی هرمزگان در سال جاری 140 مورد وقف است که پیش بینی می شود که تا پایان سال بیش از این تعداد وقف به ثبت برسد.
هاشمی در ادامه گفت: پارسال یک میلیارد و 800 میلیون تومان از محل درآمد وقف و 400 میلیون تومان نیز از اعتبارات دولتی صرف ساخت و ساز در حوزه موقوفات استان هرمزگان شد.
وی خاطرنشان کرد: 100 میلیون تومان از محل درآمد موقوفه مرحوم ناصری برای برگزاری محفل جزخوانی قرآن ماه مبارک رمضان در امامزده سید مظفر(علیه السلام) بندرعباس هزینه شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان از اجرای طرح « دست های مهربانی » در راستای مشارکت مردم در ساخت و ساز بقاع متبرکه اشاره کرد و افزود: در برخی از استان ها، میزان مشارکت مردم در ساخت و ساز بقاع متبرکه 17 برابر هرمزگان است.
هاشمی در پایان با اشاره به برنامه های هفته وقف در هرمزگان، اظهار کرد: برگزاری شش همایش یاوران وقف در شهرستان های استان و تجلیل از واقفان و چهره های برتر قرآنی، راه اندازی نمایشگاه بزرگ وقف با موضوع وقف و اقتصاد مقاومتی همایش های صنفی، محفل انس با قرآن، نشست با خیران مسجد ساز و خیرین سلامت، دیدار با ائمه جمعه، استاندار و فرماندار، دیدار با علما و ائمه جمعه اهل سنت، به صدا درآمدن زنگ انشاء در مدارس، عیادت از بیماران و ویزیت رایگان در بعضی از بقاع متبرکه از جمله این برنامه ها است.
دوهزار و 800 موقوفه و بیش از 11 هزار و 800 رقبه وقفی در استان هرمزگان وجود دارد.
نظر شما