رشد ۱۳ درصدی جرایم اینترنتی در هشت ماهه امسال/وقوع ۱۱ میلیون جرم سایبری در ۲۰ کشور دنیا

خبرگزاری شبستان: رییس پلیس فتا با اشاره به آمار جرایم در هشت ماهه امسال گفت: ۱۰ هزار و ۱۷۶ وقوع داشته ایم که نسبت به سال ۹۳ که هشت هزار و ۹۵۲ وقوع افتاده رشد ۱۳.۷ درصدی را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار سیدکمال هادیان‌فر، رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا امروز دربخش دوم نشست خبری خود با اشاره به آمار جرایم در هشت ماهه امسال گفت: 10 هزار و 176 وقوع داشته ایم که نسبت به سال 93 که هشت هزار و 952 وقوع افتاده رشد 13.7 درصدی را نشان می دهد.

 

وی بیان کرد: از 10 هزار و 178 وقوع، 9 هزار و 140 فقره کشف شده است یعنی به صورت متوسط 45 درصد از وقوعات در کمتر از 20 روز توسط پلیس فتا کشف شده.

تمام هشدارها با تذکرات پلیس فتا صرفاً از طریق ایمیل رسمی پلیس فتا صورت گرفته و پلیس فتا در هیچ کانال و شبکه‌ای صفحه رسمی ندارد اما به طور کامل بر تمام کانال‌ها اشرافیت اطلاعاتی دارد؛ پلیس فتا به هیچکس پیامک نمی‌دهد و تمام هشدارها و اخبارش از طریق ایمیل رسمی پلیس فتا است و سایت پلیس فتاست.

 

وی با اشاره به فروشگاه‌های اینترنتی بیان کرد: با هماهنگی با وزارت صنعت و تجارت، بیش از 21 هزار فروشگاه اینترنتی تا این لحظه در پروسه دریافت نماد اعتماد قرار گرفته‌اند و 13 هزار و 952 فروشگاه هم‌اکنون دارای این نماد هستند؛ خریداران در هنگام خرید به نماد اعتماد فروشگاه‌های اینترنتی توجه کرده، بر روی آن کلیک کرده تا گواهی رسمی را مشاهده کنند؛ بعد از مشاهده گواهی رسمی اقدام به خرید اینترنتی نمایند.

 

هادیانفر خاطر نشان کرد: اشرافیت پلیس فتا بر فیسبوک و اینستاگرام براساس قوانین موجود پرداخت و بیش از 70 درصد نیازمندی‌های پلیس فتا در حذف صفحات مجرمانه حاد مثل تروریستی، هرزه‌نگاری، صفحات جعلی، جعل اسناد و مدارک، صفحات منتسب به افراد معروف کشور و هنرمندان و همچنین صفحات مربوط به نیروهای مسلح به درخواست پلیس فتا از فیسبوک و اینستاگرام در سال جاری حذف شد.

 

وی تصریح کرد: تلاش در راستای سالم سازی و شناسایی کانال‌های غیر مجاز در شبکه‌های پیام رسان منجر به کشف 3 هزار و 56 روبات و کانال غیر مجاز در شبکه‌های پیام رسان شده است که در این راستا 123 هزار سایت و صفحه در عرصه تروریستی کشف شده است.

 

وی با اشاره به عملیات پان‌جی‌آ 4افزود: در سال 2014، 13 کشور بر علیه داروهای غیرمجاز این مشارکت را انجام دادند که از سوی سازمان اینترپل برای عملیات سال 2015 پلیس فتای ایران به عنوان سرگروه کشورهای خاورمیانه و غرب آسیا انتخاب شد.

 

سردار هادیانفر افزود:سازمان اینتر‌پل مرکزی را تحت عنوان مرکز سایبر‌ی اینتر‌پل ایجاد کرده که پلیس فتا از سال 90 عضو موثری در این مرکز به شمار می‌آید که ساختمان اصلی آن در کشور سنگاپور قرار دارد.

 

وی افزود: در حال حاضر پلیس فتا عضو فعال کار گروه جرائم سایبری دنیا است که 179 کشور در این مرکز عضو هستند که می‌توان با دیگر کشورها پرونده‌های جرائم را رد و بدل و پیگیری کرد.

 

وی با بیان اینکه پلیس فتا در هیچ یک از شبکه‌های خارجی و پیام‌رسان دارای صفحه کانال و روبات نیست  گفت: ولی با اشراف کامل در این فضا ها رصد می‌کنند و تمام هشدارهای پلیس فتا از طریق ایمیل و سایت این پلیس انجام می‌شود و هیچگونه پیامکی از طریق موبایل به افراد ارسال نمی‌شود.

 

هادیان فر با اشاره به عملیات پانجیای 7 و 8 با محوریت سازمان اینترپل در مقابله با هک نرم افزارهای نفوذ، سوء استفاده از پلیس و پلیس فتا، سایت های غرمجاز، سایت های همسریابی و دوست یابی، رمالی، بازاریابی و کاریابی غیرمجاز، گفت: 3 هزار و 56 ربات ،کانال،فیس بوک، تویتر، پروفایل های مختلف شناسایی و برخورد شد.

 

وی با بیان اینکه بیش از هشت هزار و 500 کافی نت، 920 آی سی، یک هزار و 550 هاستینگ خدمات میزبانی در کشور وجود دارد، گفت: بیشاز 33 بانک و موسسات مالی و اعتباری با 363 میلیون کارت بانکی در کشور موجود.

 است .
هادیان فر افزود: به ازای هر ایرانی پنج کارت بانک وجود دارد و 42 هزار و 142 خودپرداز فعال و 68 هزار و 613 پایانه شعب در کشور موجود است

.


وی با اشاره به جرایم سال 2014، گفت: 20 کشور در دنیال 11 میلیون جرم سایبری را در پرونده خود ثبت کرده اند که سه میلیون جرایم مربوط به کشور آمریکا با 800 میلیون دلار خسارت مستقیم مالباختگان به ثبت رسیده است.


هادیان فر، کلاهبرداری، جعل هویت با ایمل دولتی، ارعاب و تهدید، انتشار اطلاعات خصوصی دولتی، کلاهبرداری رمانتیک و فریب زنان و دختران با انگیزه مالی که 81 درصد این جرایم مالی بوده را از جرایمی دانست که در کشور آمریکا ثبت شده است.
رئیس پلیس فتا گفت: در طول یک یک هزار و 700 روز کاری این پلیس، 50 هزار فقره پرونده رسیدگی شده که از یک تا دو هزار و 500 شاکی داشته است.

 

هادیان‌فر با بیان اینکه ما مستنداتمان را در این خصوص به نهادهای مربوطه و اینترپل ارائه داده‌ایم، گفت: این شیوه باتنت نام دارد و در حقیقت می‌توان گفت آی‌پی‌هایی که زامبی می‌شوند در این شیوه از حملات هکرها مظلوم واقع می‌شوند.

 

 وی گفت: بیشترین حمله‌ها در فضای مجازی به ویژه حملاتی به این شکل که به نام کشور ما ثبت شده اما از سوی کشور دیگر انجام می‌شود از سوی رژیم صهیونیستی، آمریکا و رژیم سعودی انجام می‌شود.

 

کد خبر 506035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha