به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مهدی حقیقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی امروز(16آذر) در سفر یکروزه به شهرستان زرندیه به دیدار حجت الاسلام محمدعلی علم الهدی امام جمعه شهرستان زرندیه و محمد کردی فرماندار این شهرستان رفت وی همچنین در جمع اصحاب فرهنگ و هنر زرندی سخن گفت.
حقیقی در دیدار با حجت الاسلام محمدعلی علم الهدی امام جمعه شهرستان زرندیه گفت: محور برنامه های اداره کل ارشاد قرآن و مسجد است و در کنار آن بسیج می تواند نقش مهمی در توسعه برنامه های فرهنگی داشته باشد.
این مقام مسئول افزود: امیدوارم با توجه به سابقه مردم استان ولایتمدار مرکزی بتوانیم برای فرهنگ استان در مسیر ارتقای فرهنگ دینی و مذهبی قدمی برداریم.
حقیقی با اشاره به تجربه سی ساله اشان در عرصه های فرهنگی بیان کرد: وظیفه ما در حوزه فرهنگ و هنر شعار نیست بلکه این باور وجود دارد که می توان همه مشکلات و آسیب ها را با استفاده از ابزار هنر از پیش پای برداشت.
وی ادامه داد: با استفاده از ابزار هنر می توان احادیث و آیات قرآن کریم را بین جوانان نهادینه کرد و آنان را به سمت آموزه های دینی سوق داد که این تنها راه نجات جامعه از بساری از ناهنجاری ها است.
کانون های مساجد از موفقیت آمیزترین نهادهای کشور است
وی خود را از بنیانگذاران کانون های فرهنگی هنری مساجد دانست و گفت: این مجموعه ی پرافتخار از موفقیت آمیزترین نهادهای فرهنگ و ارشاد اسلامی است که انصافا توانسته طیف وسیعی از جوانان و نوجوانان را در مسجد و حول برنامه های فرهنگی و دینی گرد هم بیاورد.
مدیر کل ارشاد حضور روحانیت در کنار سایر مسئولان کانون ها را از ویژگی های بارز و خوب این مجموعه ها قلمداد کرد و افزود: همه این توفیقاتی که در مساجد به دست آمده مرهون همکاری و همگرایی روحانیت و اعضای کانون ها است.
در ادامه این دیدار حجت الاسلام علم الهدی انتصاب شایسته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را تبریک گفت و فعالیت های فرهنگ و ارشاد زرندیه را خوب و رضایت بخش توصیف کرد.
وی افزود: از اینکه مدیر کل ارشاد برنامه های خود را در سه ضلع قرآن مسجد و بسیج قرارداده اند ابراز خرسندی کرد و گفت: فرهنگ و ارشاد در سال های اخیر به معنی واقعی کلمه جایگاه خود را پیدا کرده زیرا پیش از این از ماهیت خود دور بود ولی با پیروزی انقلاب اسلامی و حرکت در مسیر اسلام توانست رضایت آحاد جامعه را فراهم کند.
امام جمعه زرندیه در ادامه به مسئله جنگ نرم دشمن اشاره کرد و گفت: این مسئله یک شبه درست نمی شود بلکه نیاز به انجام برنامه های فرهنگی و ایجاد زیرساخت های مناسب دارد که در طول زمان به تدریج نتیجه می دهد.
حجت الاسلام علم الهدی ابراز کرد: گام برداشتن فرهنگ وهنر به سمت و سوی رهنمون های مقام معظم رهبری می تواند بر همه مشکلات موجود در این عرصه فائق آید.
وی همچنین فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد را مطلوب ارزیابی کرد و ابراز داشت: این مجموعه مخصوصا در ماه محرم و صفر بااجرای برنامه های تعزیه، مراسم شیرخوارگان حسینی، همایش حضرت رقیه سلام الله و مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام توانست فضای شهر را دگرگون کند و در این راستا انتظار می رود با توجه به گستردگی شهرستان و دوری از مرکز استان در تامین اعتبار این مجموعه ها را یاری کنید.
کثرت بزرگان در استان مرکزی فرهنگ استان را مهجور کرده است
در ادامه این سفر حقیقی در دیدار با مهندس محمدکردی فرماندار زرندیه از مفاخر و فرهیختگان استان سخن گفت و شخصیت های برجسته این استان را در خور شهرت بین المللی و جهانی دانست.
وی افزود: استان مرکزی مهد بزرگان است که این خود از لحاظ کثرت سبب مهجور ماندن فرهنگ استان شده است زیرا آن طور که باید به آن پرداخته نشده و فضایی ایجاد نشده تا ادیبان و دانشمندان و بزرگان را در استان تکریم کرد و قدر آنان را دانست.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: استان مرکزی بیش از یک چهارم مفاخر و مشاهیر و فرهیختگان کشور را در خود پرورش داده است و برخی از مشکلاتی که در این استان فرهیخته پرور مشاهده می شود لایق و در خور این استان نیست.
این مقام مسئول در ادامه سفر در جمع هنرمندان زرندیه به مشکلات و خواسته های این قشر گوش فرا داد و گفت: با همفکری و همگرایی تجمع های دوستانه استعدادهای جوانان بیشتر بروز می کند.
وی هنرمندان را صاحبان اصلی فضاهای فرهنگی و هنری عنوان کرد و افزود: اگر شما هنرمندان نباشید اداره فرهنگ وارشاد اسلامی وجود خارجی نخواهد داشت.
حقیقی با بیان اینکه در حال حاضر مبحث مسافت در فعالیت های فرهنگی هنری معنی ندارد ادامه داد: در عصر کنونی که عصر ارتباطات و فضای مجازی است فاصله ها از بین رفته و افراد با فاصله های طولانی از هم می توانند با یکدیگر ارتباط گرفته و از نقطه نظرات فرهنگی و هنری هم مطلع شوند.
احمد جوانمرد رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زرندیه به ارائه گزارشی از مجموعه های تحت پوشش این اداره پرداخت.
وی بیان کرد: 22 کانون فرهنگی هنری، 2 چاپخانه سنتی، 4 چاپخانه دیجیتال، 12فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی، 9 مکان بازی های رایانه ای، 2موسسه فرهنگی هنری، 4 موسسه قرآنی، 8 انجمن فرهنگی هنری، 1 کیوسک مطبوعات، 4 کانون آگهی، 3 نشریه محلی و 400 هنرمند در رشته های مختلف در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.
وی درادامه از مجتمع فرهنگی هنری این شهرستان بازدید کرد و قول مساعد برای رفع مشکلات موجود از جمله تکمیل و تجهیز سالن آمفیتئاتر مجتمع، تأمین نیروی انسانی مورد نیاز، تأمین خودرو برای اداره و تأمین تجهیزات مورد نیاز داد.
مجتمع فرهنگی هنری زرندیه با مساحت یکهزار مترمربع در دو طبقه شامل بخش های سالن نمایش و محل استقرار انجمن های فرهنگی هنری احداث شده که هنوز نیازمند اعتبار جهت تکمیل سالن نمایش است.
نظر شما