به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، کردستان با داشتن یک میلیون و 500 هزار نفر جمعیت بالغ بر2 هزار مسجد دارد و به همین دلیل به استان مسجد و مناره مشهور است.
مردم این منطقه علاقه خاصی به ساخت و احداث مسجد دارند به گونه ای که بیش از 90 درصد وقف های این استان مربوط به مساجد است و همگان همواره در این کار خداپسندانه به اندازه توان خود مشارکت می کنند.
حال در این میان کم توجهی در ساخت اکثر مساجد استان برای حضور قشری که از نظر جسمی دچار معلولیت هستند، بسیار قابل مشهود است و امسال معلولان استان در مراسم گرامیداشت روزجهانی معلولان به آن اشاره و از این کم توجهی گلایه کردند.
علاوه بر مساجد قدیمی، مساجدی هم که تازه احداث شدند از وضعیت مناسبی برای تردد معلولان برخوردار نیستند و در این میان معلولانی که با ویلچر و واکر رفت و آمد می کنند بیشتر از بقیه از عدم مناسب سازی اماکن مختلف به ویژه مساجد رنج می برند.
مشاور مدیرکل بهزیستی استان کردستان در امور معلولان به نمایندگی از قشر معلول استان با بیان اینکه متاسفانه مردم هنوز آشنایی و آگاهی کافی در ارتباط با وضعیت معلولان ندارند، گفت: چند درصد از مردم اطلاع دارند که خطوط زرد موجود در پیاده روهای خیابان های سطح شهر ویژه کم بینایان و نابینایان است.
نصرالله ابراهیمی عنوان کرد: جای بسی تاسف است که در جامعه اسلامی ما عبور و مرور معلولان به ویژه ضایعه نخاعی ها در بیشتر مساجد امکان پذیر نیست و اگر هم باشد این امر به سختی صورت خواهد گرفت.
وی اظهارداشت: آنچه آزار دهنده است و از کم توجهی به معلولان جامعه حکایت می کند ساخت مساجد جدید بدون در نظر گرفتن شرایط و وضعیت تردد معلولان است.
10 درصد جمعیت استان کردستان به عبارتی 150 هزار نفر را معلولان تشکیل دادند که از این تعداد 39 درصد آن جسمی حرکتی، 12 درصد چند معلولیتی،20 درصد ذهنی، پنج درصد روانی مزمن و هشت درصد نابینا هستند.
حال علاوه بر آمار مذکور از معلولان استان که نیاز به مناسب سازی محیط دارند قشر دیگری هم که به این مهم احتیاج دارند و فراهم کردن این شرایط و امکانات موجب سهلوت در تردد آنها خواهد شد، سالمندان هستند.
از آنجا که مسجد مکانی مقدس برای حضور تمامی مسلمانان است و پایگاهی برای گسترش معارف اسلامی و همچنین محلی برای تربیت اقشار مختلف مردم به ویژه نسل جوان است بنابراین نباید هیچ قشری از مزایای حضور در این مکان مقدس محروم شود.
می طلبد مسئولان امر، هیئت امناهای مساجد را توجیه کنند تا در هنگام ساخت مساجد به مناسب سازی آن برای تسهیل در رفت و آمد معلولان توجه و نسبت به اصلاح این مکان مقدس اقدام کنند تا این قشر هم آزادانه و براحتی بتوانند در این مکان مقدس حضور پیدا کنند.
نظر شما