به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر محسن حسینی مقدم امروز (15آذر) در نشست مشترک با سرگروه های آموزش فنی و حرفه ای و کار و دانش خراسان شمالی که در محل سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان بجنورد برگزار شد، با اشاره به مطرح شدن سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، گفت: از این سند در آموزش و پرورش به عنوان قانون اساسی آموزش و پرورش یاد می شود.
وی افزود: در چند بند مهم این سند به وظایف و انتظارات از گروه های آموزشی اشاره شده ولی گاهی تعبیر می شود که دیگر نیازی به گروه های آموزشی نیست.
دکتر حسینی مقدم، مهمترین انتظار از گروه های آموزشی را ارتقاء کیفیت آموزشی معلمان دانست و اظهار داشت: نظارت بالینی توسط گروه ها از خواسته های مهم وزارت است تا بدانیم در مدرسه به عنوان کانون تربیت چه اتفاقاتی می افتد.
وی به اعتراض برخی گروه ها مبنی بر بالا بودن حجم کتاب ها و کم و زیاد بودن ساعات آموزشی اشاره کرد و گفت: هم اکنون در سطح کشور قریب به 70 درصد مدیران، غیرمرتبط با آموزش های فنی و حرفه ای هستند که باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: گروه های آموزشی به عنوان بازوان توانمند آموزشی در ادارات کل و مناطق مستقر بوده و حلقه واسط بین مدرسه و ستاد هستند.
دکتر حسینی مقدم بررسی وضعیت امتحانات نهایی شاخه فنی و حرفه ای و کار و دانش را توسط این گروه ها مورد تاکید قرار داد و گفت: باید این خلاء پر شود و بررسی شود که چه اتفاقی در نظام آموزشی در حال رخ دادن است.
وی کار یک سرگروه را پر کردن فرم و جمع کردن آمار ندانست چرا که با وجود سیستم های پیشرفته امروز هر گونه اطلاعاتی در اسرع وقت در دسترس است بلکه باید به صورت مستمر به مدارس سرکشی شود و مسائل بررسی شود.
مدیرکل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش، توسعه زمینه پژوهش گری و افزایش توانمندی های حرفه ای به شکل فردی و گروهی میان معلمان و تبادل تجارب در سطح ملی و محلی و برگزاری جشنواره های الگوی برتر تدریس را از دیگر راهکارها در سند تحول برشمرد.
وی افزود: با این وجود الان نگاه به گروه های آموزشی به این صورت نیست و کاری که از گروه ها انتظار می رود خارج از حیطه وظایف آموزشی آنها است.
دکتر حسینی مقدم به استقرار ساختار 6.3.3 از سال آینده در پایه دوم متوسطه هنرستان ها اشاره کرد و بیان داشت: با این وجود آموزش های فنی و حرفه ای هنرستان ها سه ساله خواهند شد و یک سال به آن اضافه می شود.
وی متذکر شد: باید بررسی کرد چه محتوایی قرار است در این یک سال اضافه شده، گنجانده شود و وضعیت آموزش های فنی و حرفه ای تا چه میزان رضایت مند است.
وی یادآور شد: امسال در آزمون استخدامی آموزش و پرورش که پنج هزار نفر جدب شدند دو هزار نفر به عنوان هنرآموز جذب شدند در حالی که تعداد 180 هزار نفر فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس در این آزمون شرکت کردند.
مدیرکل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش، به یکی از پیشنهادات مطرح شده مبنی بر ورود دوره هنرستانی به صورت مستقیم به کارشناسی اشاره کرد و گفت: با این همه انتظاری که یک دانش آموخته دانشگاهی دارد آیا این کار به صلاح است؟!
وی سازمان فنی و حرفه ای را متولی ارائه آموزش های غیررسمی به افرادی دانست که شاغل در بازار بوده و می خواهند کار و مهارت خود را تکمیل کنند و افزود: در این میان وزارت آموزش و پرورش متولی آموزش های رسمی است.
وی به اعلام خبری از فنی و حرفه ای در رابطه با اینکه قریب به 70 درصد افراد مراجعه کننده برای یاد گرفتن مهارت دارای مدارک لیسانس و فوق لیسانس هستند نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در دوره نظری دانش آموز طی چند سال در دبیرستان هزینه کرده و چند سال نیز در دانشگاه به تحصیل نظری می پردازد ولی بعد از آن باز هم به آموزش یک دوره 6 ماهه به منظور کسب مهارت و ورود به بازار کار بر می گردد.
دکتر حسینی مقدم، هدف از دوره فنی و حرفه ای را تربیت تکنسین دانست و گفت: در حال حاضر در دنیا به ازای هر مهندس فنی چهار تکنسین و 12 کارگر ماهر وجود دارد ولی در کشور ما این میزان برعکس است.
وی با تاکید بر ایجاد رشته های متناسب با نیاز بازار کار و شرایط استان و منطقه، تصریح کرد: دانش شاخه فنی باید برای دوره تکنسین تعریف شود.
گفتنی است؛ در این جلسه هر یک از سرگروه های آموزشی نیز به بیان مسائل و کمبودها پرداختند.
نظر شما