ایران و هند در مسیر توسعه روابط/توافق ۳ میلیارد دلاری گازی

خبرگزاری شبستان: توسعه روابط میان ایران و هند دغدغه مشترک این دو کشور است و برنامه هایی در این زمینه از سوی متولیان و مسئولان هر کدام از کشورها انجام شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توسعه روابط میان ایران و هند دغدغه مشترک این دو کشور است و برنامه هایی در این زمینه از سوی متولیان و مسئولان هر کدام از کشورها انجام شده است. بیشتر تولیدات هند در محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی است و از این رو می تواند در این زمینه منبع کالاهای وارداتی برای ایران باشد. از طرف دیگر برتری ایران در حوزه تولیدات نفتی و گازی نیز می تواند زمینه صادرات این محصولات به هندوستان را فراهم کند. در همین رابطه مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در گفتگویی به بیان برتری های ایران در این حوزه پرداخته است:

 

سعید حافظی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در گفتگویی با مهر درباره مذاکرات جدید گازی ایران و هند به منظور توسعه میدان گازی فرزاد B در خلیج فارس گفته است: "کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های هندی پیمانکار مرحله اکتشافی میدان گازی فرزاد B بوده اند که با افزایش تحریم‌ها توسعه این میدان گازی از سوی هندی‌ها متوقف شد. پیش بینی می‌شود با لغو رسمی تحریم ها مذاکرات و فعالیت‌های جدیدی از سوی هندی‌ها به منظور توسعه این میدان گازی انجام شود از این رو نمایندگان شرکت‌های هندی هم به منظور آشنایی با ویژگی جدید قراردادهای جدید توسعه بخش بالادستی ایران هفته گذشته به تهران آمدند.

 

توسعه میدان فرزاد B اقتصادی است. شرکت او. ان. جی. سی هند برای توسعه این میدان گازی ایران مصمم بوده و به دنبال اجرای این پروژه تولید گاز در خلیج فارس است. هم اکنون مذاکرات جدیدی با طرف هندی به منظور بازاریابی و یا انتقال گاز میدان فرزاد B در حال انجام است. اگر مدل قراردادی و نحوه انتقال و یا بازاریابی محصول را حل و فصل کنیم دیگر مشکلی برای امضای قرارداد گازی با هندی ها نیست. هدف از توسعه فاز اول میدان فرزاد B تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی است. پیش بینی می‌شود هزینه برای توسعه فاز اول این میدان گازی به حدود سه میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است."

 

این گزارش می افزاید: ابراهیم جمیلی، رییس شورای مشترک بازرگانی ایران و هند در گفتگویی با ایسنا به مهمترین تولیدات هند در زمینه‌های مختلف اشاره و درباره زمینه های تجارت ایران با هند اینگونه توضیح داده است: "بیشتر تولیدات هند در محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی است. در زمینه کشاورزی برنج، گندم، دانه‌های روغنی و در بخش صنعت و معدن نیز فولاد، مس، آلومینیوم، اتومبیل، منگنز، سنگ آهن و فسفات مهمترین و بیشترین تولیدات هند هستند. امکان افزایش صادرات ایران به هند وجود دارد. سرمایه‌گذاری که امروز هندی‌ها در چابهار انجام می‌دهند از جمله مزیت‌هایی است که می‌تواند در ترانزیت کالاهای ایران و همچنین صادرات کالاهای هندی موثر باشد. برقراری تجارت ترجیحی بین ایران و هند ضرورتی مهم در روابط اقتصادی دو کشور دانست و ادامه داد: اگر قرارداد تجارت ترجیحی بین دو کشور امضا شود با توجه به اینکه محصولات ایران و هند مشابه هم نیستند و مکمل یکدیگرند، می‌تواند در افزایش صادرات‌ ایران به هند موثرباشد. صادرات گاز به هند بستگی به وضعیت خط لوله سرخ دارد. اگر مشکلات مربوط به این خط لوله حل شود ایران می‌تواند یکی از تامین کننده‌های اصلی گاز هند باشد، چرا که روسیه و سایر کشور‌ها مزیت‌های صادراتی گاز ایران را ندارند."

 

 

کد خبر 505732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha