مدارس دولتی از سال آینده رشته علوم انسانی ندارند

خبرگزاری شبستان:مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت:سال آینده رشته علوم انسانی را در مدارس دولتی نخواهیم داشت بلکه دانش آموزان مستعد این رشته باید در مدرسه فرهنگ تحصیل کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، اسفندیار چهاربند، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست خبری صبح امروز درباره هدایت تحصیلی دانش آموزان گفت: هدایت تحصیلی از پایان دوره پایه نهم برای دانش آموزان شروع می شود.

 

وی افزود: هدایت تحصیلی در سال 95 به مفهوم انتخاب یک رشته نیست بلکه پیامدهای توزیع منابع انسانی در سال های آینده از آن نشأت می گیرد.

 

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: اکنون که بیش از 300 هزار صندلی در موسسات آموزش عالی خالی است ریشه آن را باید در هدایت تحصیلی دنبال کنیم. هر انتخابی در آینده شغلی دانش آموزان تاثیر خواهد گذاشت.

 

چهاربند با بیان اینکه توزیع دانش آموزان در رشته ها بر اساس نیازسنجی است، گفت: تنها تقاضای دانش آموزان در هدایت تحصیلی ملاک نیست بلکه بین تقاضا، نیاز جامعه و امکانات با کیفیت باید تناسبی با انتخاب رشته دانش آموز وجود داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه عامل اصلی تحقق اقتصاد درون زا نیروی انسانی است، تصریح کرد: سال آینده رشته علوم انسانی را در مدارس دولتی نخواهیم داشت بلکه دانش آموزان حتما باید برای ثبت نام رشته علوم انسانی به مدارس فرهنگ مراجعه کنند.

 

وی ادامه داد: در تلاشیم تا مدارس فرهنگ را توسعه دهیم و اکنون تعداد 12 مدرسه فرهنگ داریم و تا سال آینده 24 مدرسه به آن اضافه می شود تا دانش آموزان مستعد وارد رشته علوم انسانی شوند.

 

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران خاطرنشان کرد: طبق سند تحول بنیادین ارتقای کیفی علوم انسانی باید صورت گیرد، بنابراین نباید به دنبال رشد کمی باشیم بلکه باید برای رشد کیفی رشته علوم انسانی و منزلت و جایگاه آن استعدادهای برتر این رشته را شناسایی کنیم.

 

چهاربند تصریح کرد: همچنین در شاخه های فنی و حرفه ای نیز رویکرد جدیدی داریم و دیگر دانش آموزان می توانند در کاردانی پیوسته، کارشناسی پیوسته و علمی کاربردی شرکت کنند در صورتی که در سال های گذشته دانش آموزان به دلیل نگذراندن پیش دانشگاهی از تحصیل در کارشناسی پیوسته محروم بودند.

 

وی در پاسخ به پرسشی درباره ثبت نام اتباع بیگانه گفت: تعداد 33 هزار اتباع که 98 درصد آنها افغانستانی هستند در مدارس ثبت نام کرده اند. در مجموع این تعداد 1500 نفر فاقد مدارک بوده اند و ما هیچ نوع ممنوعیتی برای ثبت نام اتباع بیگانه که مدارک هویتی ندارند، نخواهیم داشت.

 

وی درباره پرداخت شهریه اجباری نیز بیان کرد: بر اساس بخشنامه اداره اتباع بیگانه به طور متوسط حدود 200 هزار تومان باید از آنان دریافت شود. با احتساب 33 هزار نفر باید شش میلیارد و 600 میلیون تومان درآمد داشته باشیم اما تاکنون کمتر از 600 میلیون تومان دریافتی داشته ایم. این نشان می دهد تعداد قابل توجه ای با تخفیف ثبت نام شده اند یا کلا پرداخت نکرده اند. اتباع بیگانه باید همانند شهروند جمهوری اسلامی ایران از کرامت انسانی و حقوق و مزایا برخوردار باشد.

 

چهاربند درباره آسیب های اجتماعی نیز تصریح کرد: در راس آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد جامعه را تهدید می‌کند که این موضوع محدود به محیط مدارس نیست. رویکرد ما در بحث مقابله با اعتیاد در سطح مدارس، پیشگیری است و برای این پیشگیری، خانواده، دانش‌آموزان و کارکنان مدارس تحت آموزش قرار می‌گیرند که محتواهایی تهیه شده و در ارتباط با روش‌های پیشگیرانه توصیه‌هایی به آنها ارائه شده است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه 260 مدرسه مکان‌یابی شده و نقشه خطرپذیری شهر تهران آماده شده‌ است که این مدارس در اولویت نظارت و پایش قرار دارند. گفت: در رویکرد پیشگیرانه به دنبال این هستیم تا محیط مدارس را از آلودگی‌ها پاک نگه داریم اما در برخی مواقع به فاصله نزدیکی از محیط مدرسه آسیب‌های اجتماعی در محلات وجود دارند، بنابراین طی هماهنگی با نیروی انتظامی برای پاکسازی محله‌ها اقدام می‌کنیم.

 

چهاربند در خصوص دانش‌آموزان معتاد گفت:  دو بخش گزارش در این باره  وجود دارد در بخش نخست که گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع قانونی و متولی است، آمارهای رسمی ارائه نشده است چرا که شیوع این پدیده در میان دانش‌آموزان و بزرگسالان متفاوت است.  آمارهای دیگری هم که در این زمینه برخی نهاد ها اعلام می‌کنند غیررسمی است اما ما در آموزش و پرورش با نگاه خوشبینانه به این موضوع نگاه نمی‌کنیم چرا که قشر نوجوان آسیب‌پذیر است و در صورت لزوم برخی موارد به مراکز مشاوره ارجاع می‌دهیم تا مشخص شود دانش‌آموز معتاد است یا به صورت تفننی مبتلا شده است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: اگر دانش‌آموزی به صورت تفننی به اعتیاد روی آورده است چسباندن مارک اعتیاد می‌تواند مسیر ابتلای او را هموارتر کند.

 

وی با تاکید براینکه محیط مدارس باید برای مردم جزء امن‌ترین محیط‌ها باشد خاطر نشان کرد: اگر شائبه ناامنی تسری پیدا کند کمکی به حل مشکلات نمی‌کند و حتی به برخی از بزهکاری‌ها دامن می‌زند. والدین از مدارس انتظار دارند تا سلامت روحی و جسمی دانش‌آموزان را تامین کند و در سایر این امنیت هست که می‌توانیم اهداف آموزشی را تامین کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در باره ی مشکلات موجود در محله هرندی تهران و نبود مدرسه دخترانه بیان کرد: بازدیدی طی هفته گذشته از این محله داشتیم و آمایشی از مدارس دخترانه در محور جنوبی خیابان مولوی صورت گرفت که مشخص شد 2 مدرسه در طول 4 سال گذشته به دلیل به حد نصاب نرسیدن دانش آموزان  منحل شده‌اند چرا که دانش‌آموزان دختر به دلایل فقر اقصادی و فرهنگی  با پایان دوره راهنمایی ترک تحصیل کرده و دیگر به مدرسه نمی‌روند. در بازدیدهای صورت گرفته مقرر شد 2 مدرسه دخترانه که منحل شده بودند، مرمت و بازگشایی شوند تا دانش‌آموزان دختر در مدرسه محل سکونت‌شان ثبت‌نام کنند و شعاع دسترسی آنها به مدرسه کوتاه‌تر شود.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به پرسش دیگری درباره آموزش موزیکال قرآن کریم در برخی مدارس پیش دبستانی و مدارس ابتدایی شهر تهران بیان کرد: سازمان پژوهش بسته‌های آموزشی برای آموزش قرآن کریم تدوین کرده است و آموزش به روش موزیکال نداریم. ممکن است مهدهای کودکی که از آموزش و پرورش مجوز ندارند اقدام به انجام این کار کرده باشند که البته قابل تایید نیست و روش موزیکال برای انس با قرآن را نمی‌پسندیم.

کد خبر 505649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha