«ریشه ها» نوشته ی «الکس هیلی» به چاپ دوازدهم رسید

خبرگزاری شبستان:«ریشه ها» بیانی از رنج ها و نابه سامانی آمریکاییان آفریقایی‌تبار در دوران برده داری ، به قلم «الکس هیلی» است.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، ریشه ها کتابی نیمه مستند است که به شیوه ی رمان نگارش شده است و با بیانی واقع گرایانه وضعیت نابسامان آمریکاییان آفریقایی‌تبار و بیان رنج‌ها و کاستی‌های زندگی ایشان در دوران برده‌داری و پس از آن را به تصویر می کشد. الكس هيلي كه  خود نويسنده اي آمريكايي و سياه پوست است در اين كتاب به بررسي ريشه ها و اجداد خود تا 7 نسل قبل پرداخته است.

اولين جد او «آمورا» فردي افريقايي است كه در گامبيا و در قبيله هاي افريقايي زندگي مي كند. او به توضيح و تشريح كامل سنن و نحوه زندگي آنها مي پردازد و سپس وارد ماجراي برده گيري، مشقات برده ها در آمريكا، طرز تفكر آنها و آزادسازي برده ها مي شود. قهرمان اصلی کتاب «کونتاکینته» است  که فرزند «بینتا» و «امورو» یعنی نِیای هفتم نویسنده‌ی کتاب است و در «ژوفوره» یکی از روستاهای گامبیا در قرن هجدهم زندگی می‌کند. اهالی ژوفوره در عین این‌که مسلمان بوده‌اند، آداب و رسوم خاصی نیز داشته‌اند که نویسنده ی کتاب در فصول اولیه آن‌ها را شرح می‌دهد. در سال ۱۷۶۷ میلادی کونتاکینته توسط تجار برده ربوده می‌شود و پس از شکنجه و سفری در شرایط سخت و طاقت‌فرسا با کشتی به سواحل مریلند در آمریکا می‌رسد. او را در یک حراجی به مبلغ ۸۵۰ دلار به یکی از مزرعه‌داران سفیدپوست می‌فروشند.....

 ادامه‌ی کتاب شرح حال هنرمندانه‌ی زندگی مشقت‌بار و ماجراهایی است که بر او و نسل‌های بعدی‌اش تا «الکس هیلی» یعنی نویسنده‌ی کتاب در آمریکا گذشته است.

هیلی در ابتدای کتاب می‌گوید:« این کار حاصل ۱۲ سال پژوهش در مورد اجداد افریقایی‌تبارش است. کسانی‌که با رواج برده‌داری در قرن هجدهم از سرزمین مادری خود در آفریقا ربوده شدند و برای کار اجباری برای سفیدپوستان آمریکایی به آن‌جا منتقل شدند.»

ریشه ها کتابی است که در آن نویسنده به شناساندن مفاهیم تبعیض نژادی، بردگی، بیگاری و زیر تملک دیگران بودن می‌پردازد و آن را محکوم می‌کند.

کتاب«ریشه ها» را انتشارات امیر کبیر با ترجمه ی«علیرضا فرهمند» در قطع رقعی و با قیمت 22 هزار تومان منتشر کرده است.

کد خبر 505510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha