به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مجید قدمی، رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در نشست خبری صبح امروز با تشریح جزییات طرح سنجش یادگیری و آمادگی جسمانی نوآموزان بدو ورود به اول ابتدایی گفت: هفت گروه تحت پوشش سازمان استثنایی کشور هستند افرادی که آسیب های شنوایی، جسمی حرکتی، اختلالات عاطفی، رفتاری، یادگیری، کم توانی ذهنی و معلولین را شامل می شود.
وی افزود: امسال 127 هزار و 950 دانش آموز با نیازهای ویژه مشغول به تحصیل شده اند که 54 هزار آنان تحت پوشش سیستم تلفیق فراگیر و 73 هزار دانش آموز نیز در مدارس خاص تحصیل می کنند.
قدمی تصریح کرد: نزدیک به 4 درصد دانش آموزان دچار چاقی، 13 درصد اضافه وزن، 7 درصد لاغر و 60 درصد دچار پوسیدگی دندان بودند.
رییس سازمان استثنایی آموزش و پرورش کشور بیان کرد: در مجموع از طرح سنجش شش هزار و 739 نفر که نیاز به آموزش های ویژه دارند، شناسایی شد و به مدارس عادی و خاص هدایت شدند.
وی با اشاره به دانش آموزان دیرآموز گفت: دانش آموزان دیرآموز 15 نمره هوشی از دانش آموزان عادی پایین تر دارند و 15 نمره هوشی بالاتر از دانش آموزان استثنایی هستند.
قدمی با بیان تعداد 29 هزار و 806 نفر دیرآموز شناسایی شد، افزود: برای سال آینده تدابیری را اندیشیده ایم تا دانش آموزان هوش مرزی را به طور ویژه رصد کنیم و با قاطعیت بگوییم چند درصد افت تحصیلی برای این دسته از دانش آموزان است.
وی با اشاره به طرح سنجش یادگیری و آمادگی جسمانی دانش آموزان که از امروز آغاز شده است، گفت: پیش بینی می کنیم بین 100 تا 120 هزار دانش آموز را مورد ارزیابی قرار دهیم و به دنبال این هستیم تا طرح سنجش را به تدریج به یک سال جلوتر بیاوریم.
رییس سازمان استثنایی آموزش و پرورش کشور بیان کرد: یکی از مشکلات مهم مدارس ما کمبود نیروی انسانی است. برای آموزش فیزیک و شیمی معلمی را باید جذب کرد که نحوه ارتباط گیری با دانش آموزان را نیز بلد باشد.
وی با بیان اینکه با سونامی بازنشستگی روبرو هستیم، تصریح کرد: امسال و سال آینده تعداد 800 نفر از همکاران ما بازنشسته می شوند در صورتی که از سهمیه 5 هزار استخدامی در آموزش و پرورش 125 نفر به ما اختصاص داده شد و تعداد محدودی نیز سال آینده از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیلان می شوند و جذب سازمان ما خواهند شد.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درباره ی تفاهمی با وزارت رفاه که به منظور فعال کردن تعاونیهای دانشآموزی با رویکرد جدید منعقد شده است گفت: قصد داریم نقش اولیا را در این تعاونیها برجستهتر کنیم و در نوبت دوم مدارس، با ایجاد تعاونیها برای فارغالتحصیلان امکانی فراهم شود تا بتوانند با عرضه تولیداتشان درآمدزایی داشته باشند.
قدمی در پاسخ به پرسشی درباره طرح آتیه برای دانشآموزان استثنایی که چند سال گذشته اجرا میشود، گفت: قصد نداریم مجدد طرح آتیه را اجرا کنیم. اما به جای آن طرح خدمات حمایتی دانشآموزان را از سال جاری طراحی و به اجرا در آوردیم که دستورالعمل آن به استانها ارسال شده و در حال شناسایی و جمعآوری اطلاعات لازم هستیم و اطلاعات ما تا پایان این ماه تکمیل می شود.
وی بااشاره به اینکه 97 نوآموز که نیازمند کاشت حلزون بودند شناسایی شدند و درصدد هستیم این عمل را به صورت رایگان برای آنها انجام بدهیم، تصریح کرد: بر اساس طرح خدمات حمایتی هزینه دارویی دانشآموزانی که به صورت مستمر از دارو استفاده میکنند پرداخت خواهد شد.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در پاسخ به پرسشی درباره سختی کار معلمان استثنایی بیان کرد: معلم استثنایی ما بیش از 25 سال خدمت کند اما سختی کار بین 100 تا 120 هزار تومانی دریافت کند به هیچ وجه نمیتواند جاذبه داشته باشد بلکه جاذبه معنوی آنها را بر سر کارشان نگه داشته است. به دنبال تصویب نظام جامع حرفهای معلمان استثنایی هستیم تا این مشکل حل شود.همچنین در رابطه با محاسبه سنوات ارفاقی همکاران در سال 86 تا 91 مشکلاتی در سالهای گذشته پیش آمده بود که مشکل معلمان برای سنوات ارفاقی از سال 86 تا 87 حل شده و احکام در حال صدور هستند و برای مابقی سالها نیز در حال پیگیری هستیم.
وی همچنین درباره تامین همیار معلمان در مدارس استثنایی نیز تصریح کرد:با کمبود همیار مواجه هستیم، متاسفانه معلولان جسمی – حرکتی ما برای انجام امور خود نیازمند کمک هستند اما پدر و مادرها معمولا شاغل هستند و نمیتوانند در مدارس حضور پیدا کنند.
قدمی افزود: 10 روز گذشته جلسهای تشکیل شد تا اعتباری 200 میلیون تومانی در اختیار مدارس قرار بگیرد که بتوانند به صورت حقالزحمهای نیروی کمک یار جذب کنند. امسال این اعتبار را پیشبینی نکرده بودیم اما درصدد هستیم سال آینده اعتبار ویژهای برای این امر تخصیص دهیم.
معاون وزیر آموزش وپرورش با بیان اینکه 3هزار و 800 دانشآموز بیسرپرست و ایتام داریم که برنامه ویژهای برای آنها در نظر گرفتهایم. با چند موسسه حمایتی نیز هماهنگ هستیم تا در مناسبات مختلف کمکهایی را به استانها تزریق کنیم.
به گفته وی در حال حاضر 400 مرکز دولتی و 60 مرکز غیردولتی اختلالات یادگیری در کشور راهاندازی شده است.برای اینکه سازمان با کمبود نیرو مواجه است مراکز اختلالات یادگیری مجوز دریافت می کنند و باید از نیرو های متخصص با مدرک کارشناسی ارشد جذب شوند.
نظر شما