تدوین ۱۰ استراتژی برای مقابله و برخورد با بیماری اچ آی وی

خبرگزاری شبستان:معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه ۱۷۵ مورد بیمار اچ آی وی در استان زنجان شناسایی شده است، گفت: ۱۰ استراتژی مهم برای مقابله و برخورد با این بیماری تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، محمدرضا صائینی، رئیس مرکز بهداشت استان زنجان و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان امروز(14 آذر) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از (12 تا 18 آذر) با شعار« درمان اچ آی وی کلید پیشگیری است، بیماران را برای درمان حمایت کنیم» به عنوان هفته اطلاع رسانی ایدز نامگذاری شده است.

 

وی با اشاره به اینکه اگر کسی درست تشیخص داده شود و به موقع مراجعه کند و تحت مراقبت قرار گیرد با نظر پزشکان معالج تحت درمان قرار گیرد، ادامه داد: این افراد می توانند عمر بالای 70 سال را برای خود متصور شوند.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه بنا براعلام جهانی سال گذشته 1.9 میلیون نفر در جهان به بیماری اچ آی وی مثبت مبتلا هستند، افزود: اطلاع رسانی مناسب و آگاهی بیشتر افراد موجب کاهش 42 درصدی از مرگ های ناشی از ایدز، کاهش 58 درصدی موارد ابتلای کودکان و کاهش 25 درصدی عفونت های ایدز را شاهد هستیم.

 

صائینی با تاکید بر اینکه در کشور ایران 30 درصد بیماران مبتلا به ایدز از بیماری خود اطلاع دارند، اظهار کرد: در همین راستا طرح 909090 با این هدف که 90 درصد افراد مبتلا از بیماری خود اطلاع پیدا کنند، 90 درصد تحت مراقبت قرار گیرند و 90 درصد تحت درمان تکثیر ویروس قرار گیرند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: این بیماری سیستم دفاعی بدن را مورد هدف قرار گرفته است و نیروهای مسلح بدن را خلع سلاح می کند.

 

به گفته وی، انتقال از طریق جنسی شایع ترین عامل شیوع این بیماری در دنیاست که ایران رتبه دوم را دارد.

 

صائینی انتقال از طریق خون و انتقال از سرنگ مشترک و انتقال از طریق مادر به جنین را از دیگر راه های انتقال این بیماری عنوان کرد و گفت: در سال جاری 175 مورد اچ آی وی مثبت در استان گزارش شده است که 85 درصد آقایان و 15 درصد خانم ها هستند.

 

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، انتقال بیماری اچ آی وی در استان زنجان 67 درصد انتقال تزریقی، 17 درصد جنسی، 3 درصد مادر به کودک و 13 درصد نامشخص و صفر درصد از طریق خون و فراورده های خونی بوده است.

 

این مقام مسئول ادامه داد: در کشور این رقم ها در اعتیاد تزریقی 66.6 درصد، آمیزشی 14 و نیم درصد، مادر به کودک 1.4 درصد و نامشخص 16.7 درصد خون 0.8 درصد بوده است.

 

صائینی ادامه داد: کاهش آسیب یکی از روش های مقابله با این بیماری است که سرنگ های رایگان در اختیار معتادان قرار می گیرد تا از انتقال این بیماری جلوگیری شود.

 

وی افزود: در استان زنجان 4 مرکز متادون درمانی دولتی و 73 مرکز خصوصی فعالیت می کنند که با فعالیت این مراکز میزان انتقال این بیماری از طریق سرنگ آلوده کاهش یافته است.

 

صائینی ادامه داد: برای مقابله و برخورد با این بیماری باید اقدامات درستی در سطح ملی و استانی اجرا شود و در همین راستا استراتژی های ویژه ای برنامه ریزی شده است که شامل 10 راهبرد اصلی است.

 

آموزش، اطلاع رسانی، تامین سلامت خون، مشاوره و آزمایش داوطلبانه، کاهش آسیب، پیشگیری از انتقال جنسی، مراقبت و درمان بیماران آمیزشی،مشاوره مراقبت و درمان افراد مبتلا به اچ آی وی و خانواده ها، حماست و توانمندسازی، برقرای نظام مراقبت و مدیریت داده ها، تقویت زیرساخت های لازم از اهم این استراتژی هاست.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: برای عملی شدن این راهبردها، شرکایی برای وزرات بهداشت در نظر گرفته شده است.

 

صائینی ادامه داد: 15 درصد معتادان تزریقی آلوده به اچ آی وی و 90 درصد آلوده به هپاتیت سی هستند که ارباب رسانه ها و جراید ملی می توانند ما را یاری کنند تا وزارت بهداشت بتواند این راهبردها را اجرا کند.

 

 

کد خبر 505364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha