اتفاقات روز بستری برای رمان‌ انقلاب اسلامی است

خبرگزاری شبستان: عیوضی درباره مستندگویی از انقلاب در قالب رمان و حدومرز استفاده از تخیل در داستان های انقلاب گفت: اگر شاخه جدیدی در ادبیات انقلاب به وجود بیاید كه مستندگویی و تخیل با یكدیگر تلفیق شوند، خوب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، معصومه عیوضی نویسنده داستان های انقلابی درباره مستندگویی از انقلاب در قالب رمان و حدومرز استفاده از تخیل در داستان های انقلاب گفت: اگر شاخه جدیدی در ادبیات انقلاب به وجود بیاید كه مستندگویی و تخیل با یكدیگر تلفیق شوند، خوب است؛ چون انقلاب جریانی است كه باید واقعیت آن گفته شود. اگر بخواهیم در تخیل خود چیزی را خلق كرده و به مردم تحویل دهیم، نشانه خوبی برای شناسایی انقلاب و نسل آینده انقلاب نیست.

این نویسنده یادآور شد: وجود هر دو عنصر تخیل و مستندنویسی در داستان های انقلابی لازم است و این بستگی به هنر نویسنده دارد كه بخواهد به چه شیوه ای این دو را با یكدیگر به كار ببرد كه مخاطب را جذب كند.

وی در پاسخ به این پرسش كه نویسنده های امروز به چه رویكردی از انقلاب باید توجه كنند، گفت: حدود دو سال است كه موضوعات جدیدی برای داستان نویسی انقلاب مثل بیداری اسلامی، كودتای نوژه و ترورها مطرح شده و جزو مسائلی است كه به زندگی امروز ما ربط پیدا می كند. چیزی كه صرفا مربوط به گذشته باشد، چندان كاربردی ندارد و وقتی كاربرد چندانی نداشته باشد، نمی تواند جایگاه خود را پیدا كند. بنابراین نویسندگان باید بتوانند بین آنچه امروز اتفاق می افتد ارتباط برقرار كنند تا قصه هایشان خواندنی شود.

عیوضی درباره اینكه نویسندگان برای فرار از كلیشه های مرسوم در ادبیات چه كاری باید انجام دهند، عنوان كرد: این بحث احتیاج به نیازسنجی دارد و استاد سرشار می گویند ما باید رمان های جدید انقلابی بنویسیم و فكر می كنم اگر نویسنده ای بخواهدآثارش ماندگار شود باید برای آن 99 درصد بنویسد و مسائل مربوط به انقلاب اسلامی را در آن بیاورد. به نظرم باید رمان های عامه پسند انقلابی و اسلامی نوشته شود.

این نویسنده درباره تأثیر شخصیت ادبی امیرحسین فردی گفت: ایشان فردی با خلوص نیت بود كه به دلیل وجود خلوص و تعهد درونی ماندگار شده است.

کد خبر 505362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha