خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایتالیا نیازمند تعمیق قراردادهای جدید نفتی با ایران، ایران و روسیه؛ بخشی از فرایند حل بحران سوریه، لغو تحریمهای ایران یکی از موضوعات نشست اوپک، تاکید آلمان بر حضور ایران در مذاکرات سوریه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
انگلیس و روسیه خواستار انتقال سریع به مرحله اجرای برجام شدند
سرگئی ریابکوف و سایمون گس، معاونان وزرای خارجه دو کشور روسیه و انگلیس روز جمعه در تماس تلفنی بر ضرورت انتقال سریعتر به مرحله اجرای برجام تأکید کردند
وزارت خارجه روسیه در بیانیه اعلام کرد دو طرف در این گفتوگوی تلفنی درباره مراحل مقدماتی برای اجرای کامل «برنامه جامع اقدام مشترک» یا «برجام» گفتوگو کردند.
مطابق این بیانیه، دو طرف خاطر نشان کردند که لندن و مسکو معتقدند که لازم است فرایند انتقال سریع به مرحله اجرای برجام اجرا شود.
ایران و گروه 1+5 تیرماه سال جاری به توافقی موسوم به «برجام» برای حل و فصل مناقشات چندین ساله بر سر برنامه هستهای ایران رسیدند.
روز اجرای توافق روزی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید کند که ایران به تعهدات مقدماتی خود در مورد غنی سازی، مواد غنی شده و تأسیسات اراک عمل کرده است. همزمان با روز اجراء تحریمهای هستهای اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران متوقف شود.
تونی بلر: ایران و روسیه باید بخشی از فرایند حل بحران سوریه باشند
تونی بلر، وزیر خارجه اسبق انگلیس روز جمعه تأکید کرد دو کشور ایران و روسیه باید بخشی از فرایند راه حل در سوریه باشند.
«بلر» این اظهارات را یک روز بعد از آن مطرح کرد که بانکیمون، دبیر کل سازمان ملل متحد، اعلام کرد دور بعدی مذاکرات سوریه، 18 دسامبر در نیویورک برگزار میشود.
به گزارش اسپوتنیک، تونی بلر گفت: «فکر میکنم، با توجه به مرحلهای که در آن قرار داریم، و اتفاقاتی که افتاده است، بایستی به توافقی رسید که طرفداران بشار اسد، یعنی روسیه و ایران بخشی از این فرایند باشند.»
مذاکرات بینالمللی چندی پیش با حضور کشورهای مختلف از جمله ایران درباره بحران سوریه در وین برگزار شد. در پایان دو دور مذاکرات، بیانیهای مشترک به منظور ایجاد راهکار مناسب برای حل سیاسی بحران در این کشور برگزار شد.
مونیز: تحریمهای هستهای ایران احتمالا پس از تایید آژانس در ماه ژانویه برداشته خواهد شد
وزیر انرژی آمریکا در یک مصاحبه تاکید کرد که این کشور متعهد است پس از تایید آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحریمهای هستهای ایران را بردارد.
در حالی که در روند اجرای برجام، آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش خود درباره موضوع ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران منتشر کرده، وزیر انرژی آمریکا درباره روند اجرای تعهدات واشنگتن درباره برجام اظهارنظر کرد.
«ارنست مونیز» در برنامه «کریستین امانپور» مجری سرشناس شبکه سیانان شرکت کرد؛ برنامهای که دو موضوع در آن مورد بحث قرار گرفت: «تغییرات آب و هوایی» و «توافق هستهای ایران».
مجری این شبکه در موضع برجام به انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره موضوع «ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای(pmd) سوال کرد و گفت: «آیا آمریکا آماده برداشتن تحریمهای ایران است؟»
مونیز جواب داد: «ما فکر میکنیم آنچه که مشهور به "روز اجرا" شده، احتمالا در ماه ژانویه آغاز شود البته پس از آنکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید کند که ایران به همه تعهدات و نیازمندیها(در چارچوب برجام) عمل کرده است؛ نیازمندیهای سفت و سختی درباره به عقب زدن برنامه هستهای خود. وقتی این روز رسید تعهد ما آن است که تحریمهای هستهای را بردارد باز تاکید میکنم تحریمهای هستهای را و نه دیگر تحریمها از قبیل تحریمها در موضوع تروریسم و حقوق بشر».
وی با اشاره به گزارش اخیر آژانس اینطور گفت که «این گزارش تاکید کرده که ایران یک برنامه ساختارمند در ارتباط با فعالیت هستهای مورد نگرانی داشت اما این برنامه ساختارمند دیگر وجود ندارد».
مهر:
جلوگیری از فعالیت های آتی ایران مهمتر از اقدامات گذشته آن است
«جان کری» که در یونان به سر می برد با بیان این مطللب در ادامه گفت: هنوز برای اعلام نظر درباره گزارش آژانس درباره فعالیت های گذشته ایران زود است.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: بارها گفته ایم که می دانیم که ایران در گذشته چه فعالیت هایی داشته اما آنچه مهم است این است که اجازه ندهیم آن فعالیت های گذشته تکرار شوند.
کری در ادامه با اشاره به توافق ایران و کشورهای ۱+۵ در تاریخ ۱۴ جولای تاکید کرد که اجرای کامل این توافق امری مهم است.
به گزارش مهر، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود که اختصاص به پرونده پی ام دی (فعالیت های ادعایی) داشت بار دیگر بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران تاکید کرد و در همین رابطه سید عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه، در واکنش به گزارش جدید مدیرکل آژانس پیرامون ارزیابی نهایی درباره مسایل گذشته موسوم به پیامدی گفت: گزارش ارزیابی نهایی آژانس درباره مسایل گذشته نشان میدهد که هیچ نشانهای از یک برنامه نظامی هستهای و یا انحراف مواد هستهای در ایران پیدا نشده و صلحآمیز بودن برنامه ایران اثبات شده است. حالا نوبت ۱+۵ است که موضوع را در شورای حکام ببندند.
رییس ستاد پیگیری اجرای برجام در جواب به این سؤال که آژانس ادعا کرده قبل از سال ۲۰۰۳ فعالیتهای اندکی در رابطه با بعضی فناوریهای با کاربرد دوگانه مرتبط با ساخت سلاح هستهای در ایران انجام شده است، گفت: شاید تنها نکته قابل تأمل در گزارش آژانس همین اشاره به مطالعه در رابطه با برخی فناوریهای دومنظوره باشد؛ اولاً باید گفت که مطالعه در مورد تمامی فناوریهای دومنظوره در ایران تنها برای مقاصد صلحآمیز و یا متعارف بوده است. ثانیاً مطالعه در خصوص چنین فناوریهایی در کشورهای دیگر نیز معمول است و انجام میشود، مهم این است که مواد هستهای بهسمت مقاصد غیر صلحآمیز منحرف نشوند و در واقع وظیفه اصلی آژانس نیز تأیید عدم انحراف است.
وزیر دفاع آلمان: حضور ایران در مذاکرات سوریه تعیین کننده است
اورسولا فون در لاین وزیر دفاع آلمان در سخنانی بر نقش ایران در مذاکرات صلح سوریه تاکید کرد و گفت با حضور ایران ارائه راه حل بحران سوریه ساده تر خواهد بود.
وی گفت در مذاکرات صلح سوریه حضور کشورهای ایران، روسیه، ترکیه و عربستان ضروری و تعیین کننده خواهد بود. این مقام آلمانی اظهار امیدواری کرد مذاکرات سوریه در چند جلسه آینده به ارائه راهکاری مسالمت آمیز و تشکیل دولت انتقالی منجر شود.
فون در لاین همچنین به حضور نظامی آلمان در سوریه اشاره کرد و هدف از اقدام نظامی در این کشور را تنها نابودی داعش عنوان کرد. وی گفت: در صورتی که بتوانیم داعش را نابود کنیم می توانیم از گسترش تروریسم در جهان جلوگیری کنیم.
کابینه آلمان روز سه شنبه طرح کمک نظامی برای حمایت از جنگ علیه داعش را تصویب کرده است. این طرح برای اجرا شدن نیاز به تصویب نهایی پارلمان دارد. این طرح شامل استقرار ۶ فروند هواپیمای شناسایی و ۱۲۰۰ نظامی است.
به گفته وزیر دفاع آلمان نیروهای نظامی این کشور در آموزش کردهای پیشمرگه علیه تروریست های داعش نقش داشته اند.
ایران به قدرت برتر در عرصه اقتصاد جهانی تبدیل می شود
تحلیلگران سرمایه و بانکهای بین المللی اعتقاد دارند اقتصاد ایران در حال ورود به عصر طلایی خود است. بر خلاف تبلیغات رسانه های غربی علیه ایران و ادعای حمایت از تروریسم، این کشور دارای اقتصادی مدرن است که برای ورود به عرصه جهانی آماده می شود.
بر اساس این گزارش زمینه های بالقوه ایران در حوزه انرژی این کشور را مستعد کرده است که بعد از تحریم ها بتواند در حوزه اقتصادی بین الملل شکوفا شود.
بر اساس آخرین اطلاعات رسیده از کشورهای اروپایی در حال حاضر صنعت خودروسازی ایران با همکاری های بانکهای بین المللی مثل دویچه بانک درصدد جذب سرمایه گذاران خارجی است.
اعتقاد بر این است که با برداشتن تحریم های اقتصادی استعدادهای عظیم ایران در حوزه اقتصاد احیا خواهد شد.
ایران در حال حاضر باسوادترین مردم را در منطقه خاورمیانه دارد که ۶۰ درصد از جمعیت آن را زیر ۳۰ ساله ها تشکیل می دهند و واضح است بعد از تحریم ها عرصه برای شکوفایی این استعدادهای انسانی فراهم خواهد شد.
به نظر می رسد ایران در آینده با وجود این مشخصات اقتصادی، دیگر به اقتصاد نفتی خود متکی نخواهد بود.
بر اساس تخمین بانک جهانی در چند سال آینده می توان رشد سریعی برای اقتصاد ایران تصور کرد که در سال ۲۰۱۷ این رشد تا ۶/۷درصد پیش بینی می شود. در عین حال افزایش تولید نفت و گاز در سالهای آینده به این رشد کمک شایانی خواهد کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
لغو تحریمهای ایران یکی از موضوعات نشست اوپک
"بیژن زنگنه،" وزیر نفت ایران اعلام کرد با ارسال نامه ای جدید برای دبیرکل اوپک از تصمیم ایران برای افزایش تولید نفت خام پس از توقف تحریم ها خبر داده است بدون آن که در انتظار اجازه اعضای این سازمان برای بازگشت به بازار بماند.
این شبکه در گزارشی افزود: ساعاتی پیش از نشست اعضای اوپک در پایتخت اتریش بهای نفت برای تحویل آینده حدود 3 درصد افزایش یافت. این درحالیست که اگرچه معامله گران نفت کاهش تولید نفت این سازمان را پیش بینی نمی کنند اما احتیاطاً و برای روبرو شدن با نتایج غیرمنتظره نشست بزرگترین تولید کنندگان نفت خریدهای آتی خود را افزایش داده اند. کاهش ارزش دلار موجب تقویت بهای نفت شد. در جلسه قبلی اعضای اوپک بهای نفت به پائین ترین قیمت طی شش سال گذشته رسید. بهای نفت در جلسه پنج شنبه گذشته شاهد نوسانات زیادی بود و این مسئله ناشی از اظهار نظر وزرای نفت کشورهای عضو اوپک در وین بود.
این شبکه افزود: مدیرعامل شرکت لوک اویل روسیه کاهش تولید نفت روسیه را بسیار ضعیف دانست. روسیه جنگ قیمت میان این کشور و عربستان سعودی را رد کرده است. نشست وزرای نفت کشورهای عضو اوپک برای بررسی بازارهای نفتی و اتخاذ تصمیمات مناسب برای سال 2016 گردهم آمده اند. انتظار می رود در این نشست دو رویداد مهم رخ دهد نخست بازگشت اندونزی به سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و دیگری بحث بر سر لغو تحریم های نفتی ایران است.
ایرنا:
مدیرشرکت نفت ایتالیا: نیازبه تعمیق قراردادهای جدید نفتی با ایران است
کلاودیو دسکالتزی مدیر عامل شرکت نفت 'انی' ایتالیا درحاشیه کنفرانسی در اتحادیه صنایع درخصوص زمان بازگشت به ایران گفت: هنوز یک سری مسایلی وجود دارد که باید تعریف شود و نیاز به مطالعه و تعمیق مدل های قراردادی جدید که توسط دولت ایران ارائه داده شده است و باید در این باره با طرف ایرانی بحث کرد.
وی افزود: تا زمانیکه اوضاع کاملا قطعی نشده و با توجه به اینکه میلیاردها (دلار) سرمایه گذاری می کنیم، این پول ها را فعلا در جیبمان نگه می داریم بویژه در این شرایط که قیمت نفت نیز پایین است.
وی گفت: باید قراردادهای جدید نفتی که اخیرا از سوی دولت ایران معرفی شده را به خوبی بفهمیم که می بایست مرتبط به حوزه های نفتی باشند. این چیزها را باید در کنار هم گذاشت و باید فهمید که چه ضمانت هایی وجود دارند. تحریم ها هنوز فعال هستند و من هنوز نمی دانم که چه زمانی به ایران باز خواهیم گشت. ممکن است در سال 2016 باشد، اما قبلا باید فهمید که چه می توان انجام داد.
به گزارش ایرنا ، این در حالی است که 'کارلو کالندا' معاون وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا که ریاست ماموریت اخیر هیات ایتالیایی به ایران را بر عهده داشت قرار است در پایان ماه ژانویه در راس هیات دیگری که در بخش نفت و گاز فعالیت می کند، به ایران بازگردد.
کالندا اظهار کرد: می خواهیم با طرح های مختلفی در بخش نفت و گاز که تولیدات قطعات و تجهیزات مربوطه را نیز در برمی گیرد و از حمایت موسسه بیمه اعتباری ساچه نیز برخوردار باشد، به ایران بازگردیم. در دیدار با رئیس بانک مرکزی ایران، در مورد تسویه بدهی های معوق بیمه ساچه به طرف ایتالیایی اطمینان خاطر داده شد.
روزنامه 'ایل سوله ' نوشت: پیش بینی می شود که روز اجرای برجام در اولین روزهای سال 2016 باشد. در اواسط ماه جاری میلادی قرار است معاون وزارت طرح های زیربنایی ایران با دست اندرکاران ساخت و ساز در ایتالیا دیدار کند. در عین حال قرار است وزیر بهداشت ایران به ایتالیا و وزیر کشاورزی ایتالیا به ایران سفر کند.
لیچا ماتیولی، از مسوولان کنفدراسیون صنایع ایتالیا، گفت: درآمدهای نفتی ایران نسبت به دوره قبل از تحریم ها، یک چهارم کاهش داشته است و به همین دلیل این کشور مایل است که تمامی زمینه های دیگر صادرات خود را توسعه بدهد.
نظر شما