به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، ثبت ملی و جهانی مراسم اربعین حسینی، اقدامات مستشاری و کنترلی برای امنیت زائران در عراق، اعلام زمان ثبت نام انتخابات، جزئیات رای گیری الکترونیکی و تبلیغات کاندیداها از سرتیترهای اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
برای امنیت زائران در عراق اقدامات مستشاری و کنترلی انجام می دهیم
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در رابطه با تمهیدات این وزارتخانه برای زائرین اربعین حسینی به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: تمام تلاش ما این است که این مراسم به خوبی برگزار شود اما اینکه هیچ وقفه و مشکل جدی پیش نیاید در این مناسبت قابل پیش بینی نیست.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ما تصادفی را در آن سوی مرز داشتیم که به دلیل آن دو تن از زائران نیز فوت کردهاند وچند در بیمارستان هاشمی هستند و افرادی را نیز برای بررسی وضعیتشان به این بیمارستان فرستادهایم اما چون وجه لازم را نداشتهاند و بیمه نیز نبوده اند لذا به حج و زیارت اعلام کردیم که هزینهها را پرداخت کنند تا ما بتوانیم این افراد را به کشور منتقل کنیم.
ذوالفقاری بیان کرد: در ارتباط با حمل و نقل تلاش شد که وقفه ایجاد نشود اما ما در آن سوی مرز عراق به دلیل خروج دفعی که در چند روز گذشته داشتیم جادهها کشش نداشتهاند و مشکلات ی برای حمل و نقل زائران ایجاد شد، در واقع بخشی از این مشکلات به مشکلات زیرساختی کشور عراق نیز برمیگردد زیرا ما در جادههای مواصلاتی که با عراق داریم مشکلات زیرساختی داریم.
ذوالفقاری با اشاره به بازدید خود از اسکان زائران گفت: در زمینه اسکان مشکل خاصی وجود ندارد و حتی در بعضی مواقع به صورت مضاعف نیز پذیرایی صورت گرفته است و امیدواریم در روزهای آتی نیز این خدمات به نحو خوبی ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: تلاش مردم و دستگاهها این بوده است که به نحو مناسبی کار انجام شود و میتوانیم بگوییم تاکنون و در مقایسه با حجم تعداد زائران نسبت به سال گذشته تاکنون مشکل حادی را نداشتهایم.
وی با اشاره به برنامهریزی های ستاد اربعین برای برگشت زائران گفت: ما اگر 1 میلیون و 600 الی 700 هزار نفر را در نظر بگیریم که قصد بازگشت به کشور را بعد از برگزاری مراسم اربعین دارند، اگر حتی 60 الی 70 درصد اینها بخواهند ظرف 48 ساعت وارد کشور شوند قطعاً اگر همه امکانات نیز فراهم شود اما جاده ها کشش این تعداد خودرو را ندارند، لذا ما در حال حاضر در تدارک هستیم که به انواع مختلف بتوانیم زائرین را مطلع کنیم که برای بازگشتشان به مشکل برنخورند.
وی در رابطه با نگرانی ها در مورد احتمال حملات تروریستی داعش نیز گفت: در اینکه گروههای تکفیری برای ناامن سازی مراسم برنامه داشته و دارند تردیدی نیست، زیرا اساساً این گروهها برای کل عراق برنامه داشتهاند و دارند، اما دولت عراق با توجه به شرایطی که هست و با توجه به تاکیدات مسئولان جمهوری اسلامی ایران تمهیداتی را اندیشیده است.
وی ادامه داد: ما در حوزه عراق کارهای آموزشی، مراقبتی، مستشاری و کنترلی انجام میدهیم، هم وزارت اطلاعات و هم سپاه پاسداران از طریق نیروی قدس اشراف اطلاعاتی را دارند و هر نوع اطلاعاتی را در اختیار مسئولین عراقی قرار میدهیم و آنها نیز اطلاعاتی را در اختیار ما قرار میدهند و قطعاً در این زمینه اشراف اطلاعاتی اولین گام است و در این زمینه دولت عراق پیشبینی هایی انجام داده است.
وی تاکید کرد: ما حتی در داخل نیز تمهیداتی برای امنیت اندیشیدهایم و با توجه به اینکه تهدید جدی را نداشتهایم اما پیش بینیهایی را صورت دادهایم، در حال حاضر کنترلهایی که داریم مافوق آن است برخی بتوانند حتی تصور کنند و تمام تحرکات داخل پایانهها را به صورت تصویری نفر به نفر کنترل میکنند و انشاالله امیدواریم در باقی مراسم نیز بدون حادثه امنیتی کار پیش برود.
دولت فراهم کردن شرایط حضور گسترده مردم در مراسم اربعین را وظیفه خود می داند
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه یکشنبه در جلسه هیات وزیران، با اشاره به نقش انسان ساز و آگاهی بخش حماسه حسینی(ع) در تربیت انسان های مومن و فداکار و همچنین رشد روحیه خلوص و ایثار افزود: خواست خداوند بوده است که زیارت کربلا در اربعین همچون سعی بین صفا و مروه از شعائر اسلامی شود. دوستداران اهل بیت(ع) درطول تاریخ اسلام هم براساس تاکیدات امامان، این سنت را زنده نگه داشته اند و در سال های اخیر هم به قوت ایمان مردم، شور و شکوه گسترده تری پیدا کرد.
رییس جمهوری از تلاش های وزارت کشور در هماهنگی و مدیریت مجموعه خدمات به زائران با همکاری وزارتخانه های امور خارجه، راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی، سازمان هلال احمر، سازمان حج و زیارت، استانداری های سراسر کشور، نهادهای نظامی و انتظامی، رسانه ها و دیگر دستگاه ها تشکر و قدردانی کرد.
دکتر روحانی از وزیر کشور و همه دستگاه های ذیربط خواست که در روزهای آینده نیز شرایط و امکانات لازم را برای مراجعت آسان و ایمن زائران کربلای حسینی فراهم کنند.
بر اساس گزارش اقدامات ستاد هماهنگی امور زائرین اربعین، با هماهنگی های انجام شده با دولت عراق، تا کنون بیش از یک میلیون و 450 هزار ویزا صادر و در راه ها و سامانه های مرزی آمادگی لازم برای ارایه خدمات فراهم شده است.
همچنین در این جلسه رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اقدام هماهنگ با دولت عراق برای ثبت مراسم راهپیمایی اربعین به عنوان میراث معنوی اسلامی در یونسکو خبر داد.
در ادامه گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی درباره آثار لایحه بودجه سال 95 بر متغیرهای اقتصاد کلان از قبیل رشد اقتصادی، رشد سرمایه گذاری و کاهش تورم به هیات وزیران ارایه گردید و پس ار بحث و تبادل نظر اعضاء ادامه بحث به جلسه آینده دولت موکول شد.
اجرای برجام، سطح همکاری های اقتصادی تهران و اروپا را به نقطه مطلوب می رساند
حسن روحانی روز یکشنبه در دیدار نیکولاس کوزیاس وزیر خارجه یونان به اثرات منفی تحریم های ظالمانه بر سطح همکاری های مشترک و بین المللی اشاره کرد.
وی، روابط تهران – آتن را صمیمی، دوستانه و توام با احترام متقابل دانست و افزود: بعد از اجرایی شدن برجام و رفع تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران روابط دو کشور باید بیش از پیش گسترش یابد.
رئیس جمهوری با اشاره به ظرفیت های ایران و یونان برای گسترش و تقویت همکاری های مشترک، تصریح کرد: باید با بهره گیری از این توانمندی ها، تحرک مناسبی در مناسبات و روابط تهران و آتن در همه عرصه های مورد علاقه ایجاد کرد.
روحانی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی ایران و یونان به عنوان دو تمدن تاریخ ساز اظهارداشت: این اشتراکات، بستر مناسبی را برای تقویت بیش از پیش همکاری های دانشگاهی، تحقیقاتی، فناوری های پیشرفته، گردشگری و اقتصادی میان ایران و یونان فراهم کرده است.
نیکولاس کوزیاس وزیر خارجه یونان نیز در این دیدار گفت: نام یونان نزد افکار عمومی ایران، قرین فلسفه و تمدن کهنی در غرب است و یونان همواره از جایگاه و احترام ویژه ای برخوردار بوده است.
وی با گسترده و عمیق توصیف کردن وجوه اشتراک فرهنگی و دوستی دیرینه دو ملت و دو دولت ایران و یونان گفت: روابط گسترده با ایران در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای ما بسیار مهم است و دو کشور با توجه به برخورداری از تمدن کهن و فرهنگ ریشه دار خود زمینه های همکاری فراوانی دارند.
وزیر خارجه یونان با تاکید بر اینکه به نمایندگی از دولت یونان، برنامه مفصلی درباره زمینه ها و موضوعات مورد علاقه برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران دارم، افزود: این برنامه ها را به همراه تیم اقتصادی که در این سفر حضور دارند، ارائه خواهم کرد و در عین حال بر این نکته تأکید می کنم که در کنار همکاری های اقتصادی، تمایل زیادی به گسترش تعامل در همه زمینه ها با ایران داریم.
کوزیاس با اشاره به برنامه ریزی ها جهت سفر نخست وزیر یونان به جمهوری اسلامی ایران، زمینه سازی برای برقراری پروازهای مستقیم میان دو کشور را نیز خواستار شد.
مدت زمان ثبت نام داوطلبان مجلس خبرگان رهبری و مجلس یک هفته اعلام شد
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۴ خود را منتشر کرد. متن کامل اطلاعیه شماره 4 ستاد انتخابات کشور به این شرح است:
به آگاهی مردم شریف ایران اسلامی می رساند انتخابات سراسری، پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی بطور همزمان در روز جمعه مورخ 7/12/1394 برگزار خواهد شد.
داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری شخصاً یا بوسیله نماینده خود که کتباً معرفی شده باشد می توانند از تاریخ پنجشنبه 26/9/94 تا پایان وقت اداری روز چهارشنبه مورخ 2/10/94 جمعاً به مدت هفت روز در ساعات اداری به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه یا وزارت کشور مراجعه و با ارائه اصل شناسنامه عکس دار، چهارنسخه تصویر کلیه صفحات شناسنامه و دوازده قطعه عکس 4×6 ، ضمن تکمیل پرسشنامه اعلام داوطلبی نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند.
همچنین در اجرای ماده 45 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ماده 21 آئین نامه اجرایی آن، به آگاهی میرساند، ثبت نام از داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از روز شنبه مورخ 28/09/94 تا پایان روز جمعه مورخ 4/10/1394جمعاً به مدت 7 روز به عمل خواهد آمد . لذا داوطلبان می توانند به منظور اعلام داوطلبی خود در مهلت تعیین شده با همراه داشتن مدارک ذیل به ستاد انتخابات کشور، فرمانداریهای مراکز حوزه های انتخابیه، سفارتخانه ها یا کنسولگری ها یا نمایندگی های سیاسی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مراجعه و اقدام به تکمیل فرم ثبت نام نمایند.
1- اصل کارت ملی و سه نسخه تصویر آن.
2-اصل شناسنامه عکسدار و سه نسخه تصویر کلیه صفحات آن .
3-عکس جدید 4 × 3 ده قطعه (ترجیحا با زمینه روشن) .
4- اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلی و یا مدرک معادل که معتبر باشد .
5- اصل و تصویر گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفاء و عدم اشتغال در پست و مقام و مشاغل مشمول استعفای موضوع ماده 29 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی .
6-اصل و تصویر برگ پایان خدمت وظیفه عمومی و یا مدرکی معتبر دال بر روشن بودن وضعیت مشمولیت خدمت وظیفه عمومی .
به استناد ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند :
1- اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران .
2-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران .
3-ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه .
4-داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن .
5- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه .
6- سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینایی ، شنوایی و گویایی .
7- حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام .
تبصره 1- داوطلبان نمایندگی اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام ، مذکور در بند (1) مستثنی بوده و باید در دین خود ثابت العقیده باشند .
تبصره 3 ـ هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی معادل یک مقطع تحصیلی فقط برای شرکت در انتخابات محسوب می شود .
بر اساس قانون تفسیر ماده (28) که در تاریخ 12/5/1390 به تایید شورای محترم نگهبان رسیده، مدرک معادل تحصیلی در هر مقطع تحصیلی مدرکی است که واجد ارزش استخدامی باشد.
در ضمن به استناد تبصره 2 ماده 9 قانون یاد شده هیچ یک از داوطلبان نمایندگی نمی توانند در بیش از یک حوزه انتخابیه خود را نامزد نمایند . در غیر اینصورت نامزدی آنان کلاً باطل و از شرکت در انتخابات آن دوره مجلس محروم می گردند .
همچنین به استناد ماده 46 قانون مذکور هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس می توانند شخصاً و به صورت کتبی انصراف خود را به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه و یا وزارت کشور اعلام نمایند و عدول از انصراف نیز پذیرفته نمی شود.
ستاد انتخابات کشور
جزئیات رای گیری الکترونیکی و تبلیغات کاندیداها در انتخابات ۹۴
محمد حسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور ظهر امروز یکشنبه در حاشیه همایش منطقهای استانهای تهران، البرز، قم و سمنان که در مجموعه فرهنگی ملاصدرا برگزار شد، در خصوص جزئیات رای گیری الکترونیکی و تبلیغات کاندیداها در انتخابات ۹۴ سخن گفت.
گزیده اخبار نهایی در این زمینه که از سوی مقیمی اعلام شد به شرح زیر است:
*با اشاره به ماده 60 قانون انتخابات گفت: براساس این ماده هیاتهای اجرایی و نظارت حق طرفداری از کاندیداهای خاصی را ندارد و همچنین طبق ماده 59 نباید از امکانات دولتی له و یا علیه کاندیدای خاصی استفاده شود.
*کارمندان دولت در زمان وقت اداری که کارمند محسوب میشوند و در ادارهشان حضور دارند نمیتوانند در مباحث انتخابات فعالیت داشته باشند اما اگر کارمندی از اداره خود بیرون بیاید میتواند به عنوان یک فرد حقیقی در فعالیتهای انتخاباتی شرکت کند.
*فعالیت سیاسی برای همه احزاب و گروه های سیاسی مجوزدار بلامانع است و تمامی آنها میتوانند در طول سال آزادانه فعالیت داشته باشند.
*تبلیغات کاندیداهای انتخابات آتی از 29 بهمن ماه تا پایان روز 5 اسفند در مدت 7 روز انجام خواهد گرفت.
*مدیران و ناظران انتخابات نمیتوانند در فعالیتهای انتخاباتی حضور و مشارکت داشته باشند و به دلیل جلوگیری به وجود آمدن برخی شبهات به مدیران وزارت کشور توصیه کردهایم که در نشستهای انتخاباتی و غیره حضور نیابند.
*هیچ مدیر دولتی تحت نام و سمت حقوقی اش نمیتواند فعالیت انتخاباتی کند. اما کارمندان در خارج از وقت اداری میتوانند فعالیت داشته باشند.
*حضور برخی افراد از مدیران سیاسی در برخی نشستها به منظور رصد کردن مراسمها انجام میگیرد.
*ما به فرمانداران توصیه کردیم که مراقب فعالیتهایشان باشند البته اینکه فرمانداری همیشه در مراسمها و غیره بخواهد نماینده مجلس را همراهی کند لازم نیست.
* دستگاههای اخذ رای الکترونیکی را براساس قراردادی که بستهایم یک شرکت داخلی تولید میکند.
*همچنین نرم افزار این دستگاه نیز توسط مهندسان و کارشناسان ایرانی و وزارت کشور تهیه و در یکم آذرماه تقدیم شورای نگهبان شد و در حال بررسی این نرم افزار هستند که این شورا باید نظر خود را حداکثر تا دهم و یا یازدهم آذرماه به ما اعلام کند.
*پس از تائید نهایی شورای نگهبان انتخابات الکترونیکی در یک سوم شعب اخذ رای انجام خواهد شد.
توضیحات سخنگوی وزارت کشور درباره حمله به جلسه سخنرانی موسوی لاری
حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور در مورد رسیدگی به پرونده قرچک ورامین و حمله به جلسه سخنرانی موسوی لاری به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: در جلسه شورای معاونین استاندار تهران جناب آقای هاشمی گزارشی را به آقای وزیر ارایه کردنده اند و باید ما این گزارش را ببینم بعد در رابطه با آن نظر بدهیم. ما هنوز از محتوای گزارش خبری ندارم اما در این زمینه هر چه اقتضای قانون باشد بنده در آن زمینه عمل می کنم.
امیری با بیان اینکه بنده به وظیفه قانونی ام عمل می کنم، گفت: برنامه وزارت کشور برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی این است که از تمام اجتماعات قانونی که دارای مجوز هستند حمایت می کند و هر کسی نیز که بخواهد اجتماعات قانونی را بهم بزند مطابق قانون با وی رفتار می شود.
وی در مورد اینکه آیا این برخورد با کسانی که مسئولیت دارند نیز می شود، گفت: اجرای قانون استثنا پذیر نیست و نگاه ما به همه یکسان است.
امیری با تشکر از موضع گیری حجت الاسلام اژه ای، معاون اول قوه قضاییه مبنی بر حمایت از اجتماعات قانونی گفت: این موضع گیری آقای اژه ای امیدی برای برقراری نظم در جامعه است.
وی در مورد زمان ارجاع این گزارش به مسئولان قوه قضاییه گفت: به محض اینکه این گزارش به دست بنده برسد در اولین فرصت اظهارنظر می کنم.
سخنگوی وزیر کشور در مورد اینکه آیا نماینده مجلس در این زمینه برای برخورد قضایی مصونیت ندارد، گفت: آن چیزی که برای ما مهم است این است که در مورد این گزارش اظهارنظر کنیم و آن را به قوه قضاییه ارایه دهیم و اینکه قوه قضاییه به چه شکل رسیدگی می کند در حوزه مسئولیت بنده نیست.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس در رابطه با وظیفه نمایندگی شان می توانند اظهار نظر کنند اما هیچ کس در کشور ما مصون از مصونیت کیفری نیست و قانون اساسی ما در رابطه با جرایم کیفری همه را یکسان دیده است و کسی دارای مصونیت کیفری در حقوق ما نیست و بنابراین برخورد با یک مسول در جرایم همانند برخورد با همه شهروندان دیگر است.
حضور گسترده یگان ویژه در سطح شهر تهران تمرین آمادگی برای شرایط غیر عادی است
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در مورد وجود تعداد زیادی نیروهای امنیتی و انتظامی در سطح شهر تهران و احتمال حملات تروریستی داعش در سطح شهرهای کشور و بویژه تهران به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: همکاران ما برنامه تمرین داشتند که از هفته ها قبل طراحی داشتند و این تمرین آماده شدن برای شرایط غیر عادی بوده است.
وی اظهار داشت: ما سناریوهای مختلفی را که حدس می زدیم در کشور اتفاق بیفتد به استانداران اعلام کردیم که فرض کنید این سناریوها اتفاق می افتد لذا باید این سناریوها را واقعی تصویر کنید و براساس واقعیت برای آنها برنامه ریزی کنید که تکلیف دستگاهها و سازمانهای درگیر روشن شود و اینگونه نباشد که هیچ آمادگی برای این حوادث در کشور وجود نداشته باشد.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: بعد از واقعه منا این موضوع یعنی آمادگی برای موقعیت های گوناگون برای ما بیشتر معنا و مفهوم پیدا کرد زیرا مسئولان متولی در عربستان پیش بینی نمی کردند که در صحرای منا چنین حادثه ای رخ دهد و چون حدس نمی زدند که چنین حادثه ای رخ دهد لذا وقتی که اتفاق افتاد با یک وضعیت غافل گیرانه ای مواجهه شدند و این یک واقعیت است.
وی ادامه داد: ما بعد از حادثه منا در ابتدا در حوزه های امنیتی اعلام این آمادگی و تمرین را کردیم بعدازآن مسئولان خواستیم در حوادثی که قابل تصور است آمادگی لازم را داشته باشند و به استانداریهای اعلام کردیم که شورای تامین هر استان بررسی کنند و ببیند چه مسایل و موضوعاتی ممکن است یک در هزار و یک در میلیون در حوزه خودشان قابل اتفاق بیفتد و براساس آن سناریو تعریف کنند و براساس آن سناریو وظیفه دستگاهها را معین کنند و براساس آن وطیفه تمرین کنند.
خروج یک میلیون و سیصد هزار زائر از مرزهای سه گانه برای حضور در همایش اربعین
رحمانی فضلی، وزیر کشور در پایان جلسه هماهنگی ستاد مرکزی اربعین حسینی که عصر امروز با حضور مسئولان کمیته ها و همه اعضا در وزارت کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران به تشریح نتایج این جلسه پرداخت و گفت: در جلسه امروز ستاد مرکزی اربعین مروری بر عملکرد دستگاههای مسئول صورت گرفت و با بررسی اشکالات و نقاط ضعف و قوت موجود، تصمیم گیری لازم انجام شد و تا بازگشت کامل زوار تدارک و پشتیبانی و تمهیدات ستاد ادامه خواهد داشت.
وزیر کشور با تاکید بر این نکته که در سفر زوار به عتبات عالیات، اولین اولویت ما تامین امنیت است افزود: در داخل کشور تمهیدات امنیتی لازم از سوی دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی اتخاذ شده است و در مذاکره با مقامات ذیربط دولت عراق نیز بر ضرورت تامین امنیت کامل زائران در جریان حضور در مراسم اربعین حسینی تاکید شده است.
دکتر رحمانی فضلی با دعوت از مردم برای رعایت دقیق دستورالعملها و توصیه های مسئولان ستاد مرکزی اربعین گفت: نظم پذیری، هماهنگی، اعتماد و همکاری مردم با این ستاد در حد بسیار مطلوبی قرار دارد.
وزیر کشور با تشکر از زحمات همه مسئولان در پیشبرد اعزام زائران به عتبات عالیات برای شرکت در همایش عظیم اربعین حسینی افزود: هماهنگی برای تردد قریب به دو میلیون نفر ظرف دو هفته و انجام تمهیدات، پشتیبانی، تدارکات زیر ساختها و رعایت مسائل امنیتی کار بسیار سختی است و این مهم بدون همکاری مسئولین و مردم امکان پذیر نخواهد بود.
وزیر کشور با تشکر و قدردانی از همکاری بسیار خوب وزیران کشور و امور خارجه عراق و همچنین سفیر و کارکنان سفارت و نمایندگیهای آن کشور در ایران برای صدور یک میلیون و سیصد هزار روادید در سفارت، کنسولگریها و 11 نمایندگی موقت در شهرهای منتخب افزود: این اقدام کار بزرگی است که دولت عراق در این مدت انجام داده است.
رحمانی فضلی با تاکید بر لزوم نهایت دقت در حفظ اسناد هویتی زائران ایرانی در عراق گفت: تعدادی از گذرنامه های زائران ایرانی در عراق مفقود شده است و این افراد در بازگشت از سفر ورود به کشور دچار مشکل خواهند شد.
وزیر کشور با تاکید مجدد بر لزوم همراه داشتن گذرنامه معتبر و روادید برای همه زائران گفت: یکی از مشکلات چند روز اخیر، مراجعه افراد فاقد مدارک قانونی از جمله تعدادی از اتباع بیگانه به مرز برای خروج از مرزهای رسمی کشور بوده است و به هیچ وجه امکان ورود این افراد به خاک عراق تا آخرین لحظه وجود نخواهد داشت و در این زمینه با مقامات کشور عراق هماهنگی لازم برای جلوگیری از ورود این افراد صورت گرفته است.
رحمانی فضلی گفت: تا این لحظه یک میلیون و 300 هزار نفر با گذرنامه و روادید از مرزهای رسمی کشور خارج شده اند و پیش بینی می کنیم این رقم به حدود دو میلیون نفر افزایش یابد.
وزیر کشور هماهنگی، رعایت نظم ، خروج رسمی و قانونی ، تدارکات و پشتیبانی مناسب دراربعین امسال را الگویی مناسب برای سالهای بعد خواند و گفت: بیش از 800 دستگاه وسیله نقلیه جمعی برای بازگشت زائران مهیا شده و با تصویب دولت 50 میلیارد ریال برای بیمه زائران بصورت بی نام اختصاص یافته است.
وزیر کشور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در باره احتمال وقوع حوادث امنیتی در جریان سفر زائران به عراق گفت: در داخل کاروانها تعدادی از افرادیکه اقدام به تبلیغات گروههای انحرافی می کردند بازداشت شدند و حدود چهل تا پنجاه نفر نیز که بدون مدارک قانونی از منطقه مرزی عبورکرده بودند به داخل کشور برگردانده شدند.
رحمانی فضلی با اعلام اینکه نگرانی امنیتی خاصی وجود ندارد افزود: گروههای تروریستی خارجی تا کنون قدرت هیچ اقدامی علیه ایران را نداشته اند و حضور برخی از ماموران نیروی انتظامی در نقاطی از تهران، مانوری برای احراز آمادگی در شرایط خاص بوده است. پیگیری حادثه ورامین آخرین سوال خبرنگاران از وزیر کشور بود که دکتر رحمانی فضلی گفت: با توجه به فضای انتخابات ما حامی و مشوق اجتماعات قانونی هستیم و حفظ امنیت اجتماعات دارای مجوز، وظیفه ماست و شایسته است گروههای سیاسی، قانونگرائی، تحمل یکدیگر و همکاری در فضای سیاسی کشور را در خود تقویت کنند.
آیین نامه اجرایی ماده 67 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
معاون اول رئیس جمهور، آیین نامه اجرایی ماده (67) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را که به تصویب هیئت وزیران رسیده، برای اجرا ابلاغ کرد. در ماده (1) این آیین نامه اصطلاحات از جمله بنیاد،مشمولین ،مشمولین طرح شاهد،خدمات آموزشی طرح شاهد،کمک هزینه تحصیلی و طرح پراکنده تعریف شده است .
بر اساس ماده (2) این آیین نامه، بنیاد موظف است در چار چوب اعتبارات مصوب سالانه در خصوص برنامه های آموزش عمومی برای مشمولین طرح شاهد اقداماتی به شرح زیر انجام دهد:
الف- برگزاری کلاس های تکمیلی،تقویتی- جبرانی و نظارت بر برنامه های آموزشی دانش آموزان شاغل به تحصیل در مدارس شاهد و طرح پراکنده
ب- برگزاری کلاس های تقویتی ویژه دانش آموزان دوره متوسطه دوم
ج- ارایه وسایل کمک آموزشی و آموزش بالینی جانبازان هفتاد درصد و فرزندان معلولین
د- ارایه خدمات مشاوره ای و هدایت تحصیلی در مدارس شاهد و طرح پراکنده و ....
طبق ماده (3) این آیین نامه، بنیاد موظف است در چار چوب اعتبارات مصوب سالانه در خصوص برنامه های آموزش عالی و نیز پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان برای مشمولین طرح شاهد به شرح زیر اقدام نماید:
الف- تشویق دانشجویان و طلاب ساعی و تلاشگر به منظور رشد و ارتقای وضعیت تحصیلی آنها در مؤسسات آموزشی دولتی روزانه
ب- مشاوره و هدایت تحصیلی دوره تحصیلات تکمیلی شامل آماده سازی افراد بر حسب استعداد،علایق و شرایط محیطی و بر اساس نساز جامعه
ج- پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه ها و مراکز و مؤسسات آموزشی و پژوهشی غیر شهریه بگیر درهر نیمسال تحصیلی
د- استفاده از ظرفیت تشکل های ایثارگری و معتمدین معین دانشجویی به منظور ارتقای علمی و تحصیلی دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر و ...
همچنین مطابق ماده (4) این آیین نامه،مدت ارایه خدمات و تسهیلات به شرح زیر تعیین می شود:
الف- در بخش آموزش عمومی مطابق مقررات و ضوابط آموزشی وزارت آموزش و پرورش در هر مقطع
ب- در بخش آموزش عالی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته چهار نیمسال،کارشناسی پیوسته هشت نیمسال ،کارشناسی ارشد پیوسته دوازده نیمسال، دکتری حرفه ای چهارده نیمسال، دکتری پیوسته پانزده نیمسال، کارشناسی ارشد ناپیوسته چهار نیمسال، دکتری و تخصص پزشکی بر مبنای آیین نامه های آموزشی وزارتخانه های ذیربط .
ثبت ملی و جهانی مراسم اربعین حسینی به عنوان میراث معنوی
مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام این خبر افزود: اربعین به عنوان بزرگترین تجمع مسلمانان در کربلای معلی و یکی از مکانهای زیارتی مهم جهان که به لحاظ معنوی، مسیر های زیارتی و پیاده روی، سابقه طولانی، آیین و مراسم های ویژه با خاطرات مربوطه در طول تاریخ اهمیت و ارزش ویژه و بیبدیلی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: این شور ، شوق و معرفت حسینی در تجمع میلیونی امروز تبدیل به یک رزمایش با عظمت برای پیروان و علاقه مندان اباعبدالله الحسین علیه السلام در میان مسلمانان و همه افراد آزادیخواه جهان شده است و آیین و مراسم با عظمت آن یک رویداد بینظیر و معنوی جهانی را رقم زده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: با توجه به سفارش امامان معصوم(ع) و اهمیت زیارت اربعین حسینی در ایران و عراق از دیر باز رسم است که هیات ها، دسته ها، کاروان ها و افراد علاوه بر عبور از مسیرهای مختلف در روز اربعین فاصله 83 کیلومتری نجف تا کربلا را راهپیمایی کنند ، البته نقش مسلمانان عراقی در پذیرایی از زایران و مومنان ایرانی در مسیر راه که رفتاری مخلصانه و ایثارگرانه و برکت آور است را در ساختار این مراسم و خاطره احیای این سنت مهم را نباید نادیده گرفت.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: پرونده میراث معنوی(ناملموس) این مراسم و مسیر زیارتی در سطح ملی و جهانی به طور مشترک با کشور عراق، شامل تمامی راهها و محورهای زیارت در مسیر خسروی، مهران، چذابه و شلمچه و استان های مرزی به همراه تمام آیین های و مراسم های مربوطه و تمام اتفاقات معنوی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آماده خواهد شد.
سلطانی فر افزود: این میراث معنوی با عظمت که به لحاظ معنی و مفهوم و به لحاظ آیینی، با اشتیاق و شور روزافزون ، یکی از بی نظیرترین میراث معنوی زنده بشری را رقم زده است. حفظ این میراث ارزشمند در جنبه های مختلف به ویژه به لحاظ سنت های فرهنگی و دینی و اهمیت ملی و جهانی آن در قالب پرونده ای جامع و مصور ابتدا در سطح ملی و سپس با کمک کشور عراق بصورت مشترک در سطح جهانی برای ثبت در یونسکو ارایه خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: ثبت ملی و جهانی این میراث معنوی با هدف حفظ و حراست از این ارزشهای معنوی و انتقال آن به نسلهای آینده به طور ویژه پیگیری و انجام میشود.
نظر شما