به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، اجرای مفاد برجام در مورد نطنز، منوط به بستهشدن PMD، نقش سردار سلیمانی در بسیج مردمی، صاحبخانه شدن دهکهای پایین درآمدی با حذف قیمت زمین، بهره مندی 7 میلیون نفر از خدمات کمیته امداد از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
اتحادیه اروپا باید روشن سازد که چه تصمیمی برای مبارزه با تروریسم دارد
علی لاریجانی،ریس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه 9 آذرماه) دردیدار با "نیکلاس کوتزیاس" وزیرخارجه یونان و هیات همراه گفت:دوکشور ایران و یونان ازسابقه تاریخی درخشانی برخوردار هستند و میتوانند روابط خود را درهمه زمینهها گسترش دهند.
وی افزود:ارتباطات نزدیکی میان دو کشور ایران و یونان وجود دارد و در زمینههای مختلف اقتصادی میتوانیم با هم همکاری داشته باشیم و این ارتباطات درمیان پارلمانها و در میان دولتها میتواند گسترش پیدا کند.
رئیس مجلس در ادامه با اشاره به علاقهمندی مردم ایران به تاریخ و کشورهایی که دارای سبقه تاریخی قویای هستند، تصریح کرد: سالانه میلیونها نفر از ایرانیان به کشورهای مختلف به خصوص کشورهای تاریخی سفر میکنند و یونان هم با فعالیت در این حوزه میتواند معرف کشور دارای فرهنگ غنی خود باشد و یک فعالیتی در حوزه گردشگری میان دو کشور تاریخی ایران و یونان شکل گیرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد:اتاقهای بازرگانی دو کشور نقش موثری در گسترش این همکاریها دارند، زیرا تجار ایرانی و یونانی باید با زمینههای سرمایهگذاری یکدیگر آشنا شوند تا بتوانند تجارت موفقی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به خطر گسترش تروریست در منطقه اظهارداشت: متاسفانه مبارزه جدی علیه تروریست صورت نمیگیرد و بیش از یکسال است که از ائتلاف 60 کشور میگذرد، ولی درعمل اتفاقی نیفتاده است و برخی از کشورها به دنبال مدیریت تروریستها و نه نابودی آن ها هستند.
لاریجانی تصریح کرد:اتحادیه اروپا باید صورت مسئله را برای خود روشن سازد که واقعا چه میخواهد انجام دهد و چه تصمیمی برای مبارزه و مهار تروریسم دارد.
وی گفت: البته درحال حاضر بسیاری از کشورهای اروپایی به خطر حضور تروریسم پی برده و وارد عمل شده اند، ولی لازم است که همه واقف به این خطر باشند و با حمایتهای تجاری و نظامی از گروههای تروریستی به وضعیت نابسامان منطقه کمک نکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درپایان اظهارامیدواری کرد که همه کشورهای جهان در جهت صلح و ثبات قدم بردارند.
براساس این گزارش؛" نیکلاس کوتزیاس" وزیر خارجه یونان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت:من به غیر از کشور خودم با کشور ایران که دارای فرهنگ چندین هزار ساله است،آشنا هستم زیرا کمتر کشوری در جهان وجود دارد که دارای چندین هزار سال تاریخ و فرهنگ باشد.
وی افزود: بسیاری از کشورها سریع به قدرت رسیده و سریع هم افول میکنند؛ولی جمهوری اسلامی ایران در طی این 36 سال از نظر سیاسی و فرهنگی سیر سعودی داشته و ما افتخار میکنیم که اکنون در کشور زیبای شما هستیم.
وزیرخارجه یونان در ادامه با اشاره به ظهور تروریسم و حمایت برخی از کشورها از آنان اظهارداشت: خیلی از مسائل و حوادث از فقر و مشکلات فرهنگی کشورها سرچشمه میگیرد و کشورهای ثالث با سوءاستفاده از این نیازها آنان را مدیریت میکنند.
وی تصریح کرد: غرب و اتحادیه اروپا باید مراقب سوءاستفادههای این کشورهای ثالث باشند و نگذارند که آنها به دلیل منافع اقتصادی و سیاسی از تروریستها حمایت کنند و ناامنی در منطقه و جهان را باعث شود. در پشت پرده تروریست مسائلی وجود دارد که اتحادیه اروپا باید نسبت به آن واقف باشد.
ایستادگی در مقابل زور و استکبار پیام راهپیمایی اربعین حسینی (ع) است
محمدحسن آصفری، عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به راهپیمایی اربعین حسینی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: حرکت اباعبدالله الحسین (ع) در روز عاشورا و واقعه کربلا یک حرکت عظیم و بزرگی بود که امروز همه آزادیخواهان دنیا در آن مسیر حرکت می کنند.
وی اظهار کرد: حرکت امام حسین (ع) و یارانش در مقابل ظلم و جور و استبداد و تزویر بود و این حرکت باعث شد که دین اسلام باقی بماند.
آصفری حرکت عظیم اربعین حسینی (ع) را پیامی برای همه ملتهای دنیا در راستای ایستادگی در راه امام حسین (ع) عنوان کرد و تاکید کرد: در واقع این حرکت عظیم میلیونی یعنی اینکه ملتهای مسلمان در مقابل باطل و زورگویی و استکبار همواره میایستند و از آرمانها و اهداف امام حسین (ع) و اسلام دفاع میکنند.
نماینده اراک در خانه ملت تاکید کرد: این حرکت وحدت یکپارچه ملتهای مسلمان از هر رنگ و زبان نشان می دهد و پیمان بستن و دوستی و مودت با اهل بیت (ع) است.
اجرای مفاد برجام در مورد نطنز، منوط به بستهشدن PMD است
علاءالدین بروجردی،ریس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان بازدید از تأسیسات هستهای نطنز در نشستی خبری گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در چارچوب مصوبه مجلس شورای اسلامی باید هر شش ماه یک بار در صحن مجلس گزارشی را از روند اجرای برجام ارائه دهد که بازدید از تأسیسات هستهای نطنز در این چارچوب انجام شد.
وی اظهارکرد: در مراحل بعدی، بازدید از تأسیسات هستهای فردو و اراک انجام میشود و نکته مهم در این زمینه توجه به نظرات مقام معظم رهبری در اجرای برجام است که ضمن ملاحظات دهگانه شورای عالی امنیت ملی و مجلس که در 9 بند حساسیت نمایندگان را تصریح کرده است، ایشان نیز نکات مهمی را فرمودهاند و لازم است اجراکنندگان برجام در این زمینه آنها را مد نظر قرار دهند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: با توجه به بندهای 3 و 4 نکات رهبری که در نامه ایشان به رئیسجمهوری به آنها توجه شده بود، اقدامات مربوط به بندهای 4 و 5 این نامه تنها هنگامی انجام میشود که آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایان PMD را اعلام کند. چون در حال حاضر در مرحله قبل از بستهشدن پرونده PMD هستیم، در تأسیسات هستهای فردو و اراک کاری انجام نشده و سانتریفیوژهای فعال نطنز نیز هیچکدام جمعآوری نشده است البته حدود 6 هزار سانتریفیوژ غیرفعال سایت نطنز جمعآوری شده است.
وی افزود: با وجود اقدامات انجامشده در تأسیسات هستهای کشور و فعالیتهای بسیار قابل تقدیر دانشمندان هستهای، نه آمریکا و نه هیچ قدرت دیگری نمیتواند در این دژ محکم خللی را وارد کند و توطئههای دشمنان همیشه به فضل الهی و تلاش دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی خنثی شده است.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران بر مبنای فتوای رهبر معظم انقلاب انجام میشود که تعهد منحصر به فردی است و در سایر کشورهایی که فعالیت صلحآمیز هستهای دارند چنین تعهدی دیده نمیشود.
بروجردی خاطرنشان کرد: کمیسیون امنیت ملی به دقت مراحل اجرای برجام را رصد میکند تا نظرات رهبر انقلاب دقیقا اجرا شود. همچنین مجلس بارها حمایت همهجانبه از فعالیت در این عرصه را بیان کرده است و اجرای برجام با هدایت رهبر معظم انقلاب و شورای عالی امنیت ملی در بعد تخصصی انجام خواهد شد.
وی افزود: تا کنون در نطنز 6 هزار سانتریفیوژ غیر فعال که هیچ تزریق گازی در آنها نشده بود، جمعآوری شده است و بقیه سانتریفیوژها نیز پس از بستهشدن پرونده PMD کاهش مییابند. بیش از 9 هزار سانتریفیوژ در حال حاضر در تأسیسات هستهای نطنز فعال است که پس از بستهشدن پرونده PMD این تعداد به 5 هزار و 60 سانتریفیوژ میرسد.
بروجردی گفت: هفته آینده از تأسیسات هستهای فردو بازدید میکنیم و در مرحله بعد بازدید از تأسیسات هستهای اراک انجام میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: چون اجرای برجام تنها بعد فنی ندارد، سایر ابعاد برجام، همراه با ارگانهای مربوطه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مورد بررسی قرار میگیرد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس ادامه داد: ایران کشوری است که فعالیتهای هستهای آن بسیار شفاف است و تشکیک دشمنان در این زمینه دروغ بزرگ قرن است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی در خصوص اظهارات اخیر آمانو پیرامون سیاه و سفید نبودن گزارش آژانس اظهار کرد: این جملهای است که آمانو در هر گزارشی آن را آورده است و این نشان میدهد که آژانس از استقلال کامل برخوردار نیست و به سخنان آمریکاییها توجه دارد. این موضوع غیر قابل قبول است و این سخنان نشانه فشارپذیری آمانو است.
بر اساس گزارش خانه ملت، بروجردی در پایان تصریح کرد: مسئولیت سنگین اجرای برجام در بعد فنی بر عهده سازمان انرژی اتمی است و آقای صالحی و همکارانشان زحمات زیادی را در این زمینه میکشند و همه اقدامات آنها در چارچوب نظرات رهبر معظم انقلاب است.
بداخلاقیها در فضای قبل از انتخابات به نفع نظام و کشور نیست
بهروز نعمتی، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رعایت اخلاق در فضای قبل از انتخابات به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اگر هدف ما از آمدن به مجلس خدمت باشد نباید این خدمت را به ابزاری آلوده کنیم و لذا تخریبها و بدرفتاریهایی که صورت می گیرد شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
وی اظهار کرد: اگر تجمعاتی در کشور به صورت قانونی شکل می گیرد کسی نمی تواند بدون مجوز قانونی آن تجمع را زیرسوال ببرد زیرا در این زمینه قانون شفاف و روشن است و اگر قرار است برخوردی شود باید مسئولان قضایی در این زمینه برخورد کنند.
نعمتی تصریح کرد: ما همواره می گوییم هدف وسیله را توجیه نمی کند و ما نباید اگر می خواهیم به هدفی برسیم از ابزار غیرقانونی و نامناسب استفاده کنیم.
وی بیان کرد: البته مردم ما نسبت به مسایل کشور آگاه هستند و اینکه برخی افراد بداخلاقیهایی را انجام دهند فقط وجهه خودشان را تخریب کرده اند و خود این افراد آسیب میبینند.
وی گفت: نظام ما نظام اسلامی است و باید ما براساس موازین اسلامی و دینی کارها را انجام دهیم، در هیچ جای دین اسلام ندیدهایم که گفته باشند دیگران را تخریب کنید تا خودتان باقی بمانید.
نقش سردار سلیمانی در بسیج مردمی در کشورهای منطقه بسیار موثر بوده است
اسماعیل کوثری، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به نقش سردار سلیمانی در منطقه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: نقش سردار سلیمانی در مقابله با استکبار و همچنین تروریسم بین المللی یعنی داعش نقش بسیار تاثیرگذار و تعیینکننده است.
وی اظهار کرد: استکبار جهانی با راه انداختن داعش جنگ نیابتی را علیه نظام سوریه و عراق راه انداخته اند و نقش سردار سلیمانی در مقابله با آنها بسیار حیاتی و حساس است.
کوثری بیان کرد: در واقع سردار سلیمانی در راستای تشکیل بسیج در این کشورها که در راستای تقویت قوای مردمی این کشورها بوده است نقش موثری داشته است و ما شاهدیم که مردم این کشورها در کنار ارتش خودشان به خوبی مقابل استکبار و داعش ایستاده اند و اجازه نداده اند که استکبار در این کشورها راه به جایی ببرد.
وی تاکید کرد: این مبارزه مردم در سوریه و عراق باعث عصبانیت صهیونیسم بین الملل شده است و همین عصبانیت آنهاست که مشخص میکند نقش سردار سلیمانی و امثال وی تا چه اندازه بالاست که باعث چنین عصبانیتی می شود.
صاحبخانه شدن دهکهای پایین درآمدی با حذف قیمت زمین
مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره ارائه اقساطی مسکن گفت: توافقی بین انبوهسازان مسکن و بانک مسکن درباره ارائه اقساطی مسکن شده و منابع اجرای این طرح از منابع بانک عامل تامین خواهد شد.
نماینده مردم لنگرود درمجلس شورای اسلامی ادامه داد:مدل فروش اقساطی مسکن پاسخگوی تقاضای خانوارها با سطح درآمد متوسط به بالا است،البته انجام این مهم،در تحریک بازار مسکن موثر است.
این نماینده مردم درمجلس نهم افزود: با توجه به نیاز کشور به مسکن باید ازبخش تولید به اندازه کافی حمایت شود و نباید فراموش کرد که دولت باید از خانه دارشدن تمامی مردم با هرسطح درآمدی حمایت کند و در این راستا باید شرایط کار را برای فعالیت انبوه سازان و سرمایه گذاران را تسهیل کند.
لاهوتی افزود:براساس ماده یک قانون حمایت از تولید مسکن،دولتها می توانند شرایط را برای خانه دارشدن تمامی مردم فراهم کنند.
وی افزود: درحال حاضر بخش عمده ای ازقیمت تمام شده مسکن را قیمت زمین تشکیل می دهد،که با رفع این مسئله،قیمت خانه تعدیل می شود و دراین راستا ارائه زمین به متقاضیان مسکن که از سطح درآمدی پایینی برخوردار هستند، بسیار مهم است.
عضوکمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآورشد: کاهش صدور پروانه ساخت مسکن،باعث می شود در آینده تعادل بازار عرضه و تقاضا مسکن بهم بخورد؛بنابراین عقب ماندن از تولید مسکن نسبت به تقاضا می تواند به مانند آتش زیرخاکستر باشد و به گرانی قیمت مسکن منجر شود.
انتقاد ازعرضه گوجهفرنگی 7500 تومانی/محدودیت عرضه قیمتها را افزایش دادهاست
محمدتقی توکلی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس درگفت وگو با خانه ملت با منفی ارزیابی کردن رشد چندبرابری نرخ گوجه فرنگی دربازار،گفت:محدودیت عرضه و جو روانی در خصوص کاهش تولید این محصول به رشد قیمت آن منجر شده است.
نماینده مردم الیگودرز درمجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه تولید گوجه فرنگی درکشور همسو با نیاز داخل است،افزود: با توجه به کافی بودن تولید درکشور نیازی به واردات این محصول برای تنظیم بازار وجود ندارد.
وی با بیان اینکه علت رشد چند برابری نرخ گوجه فرنگی حضور دلالان در بازار و اثرگذاری آن ها بر قیمت ها است،تصریح کرد:ایجاد ثبات قیمتی در بازارگوجهفرنگی و سایر محصولات مصرفی مردم نیازمند نظارت بر نحوه عرضه محصولات به بازار است.
توکلی با تاکید براینکه تفاوت قیمت گوجه فرنگی و سایر محصولات کشاورزی در محل تولید و عرضه آن نشان از دستکاری نرخ ها از سوی دلالان دارد،تاکید کرد:گاهی جوروانی حاکم بر بازار و پراکنده شدن برخی شایعات درخصوص کمبود محصولی به رشد قیمت آن منجرمی شود.
این نماینده مردم درمجلس نهم، با ضروری خواندن کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار،افزود: دولت با نظارت بربازار باید از نفوذ دلالان و نرخ گذاری برمحصولات کشاورزی جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از استانهای کشور در زمینه تولید گوجه فرنگی فعال هستند،تاکید کرد:باتوجه به تولید انبوه گوجهفرنگی درکشور کمبودی ازحیث تولید که به افزایش قیمت منجرشود،نداریم.
نایبرئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس،یادآور شد: نظارت بر بازار برای تنظیم قیمتها ضرورتی است که دربرخی از محصولات کشاورزی کمتر دیده می شود.
7 میلیون نفر از خدمات کمیته امداد بهره میگیرند
منصور قمشه معاون حقوقی و امور مجلس در نشست مشترک مسئولان شورای حل اختلاف و کمیته امداد، با اشاره به شناسایی آسیبهای اجتماعی توسط کمیته امداد گفت: کمیته امداد به هیچ عنوان تولید فقر نمیکند بلکه ما سعی در پیشگیری و رفع مشکلات اجتماعی داریم.
قمشه با اشاره به برخی مشکلات حقوقی و قضایی مددجویان بیان کرد: در برخی از موارد یک مشاوره حقوقی ساده فرد را به مسیر اصلی زندگی خود برمی گرداند.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد یادآور شد: این نهاد تلاشهای زیادی برای پیگیری و رفع مشکلات حقوقی قضایی مددجویان دارد که از جمله آنها می توان به طرح وکیل خانواده اشاره کرد.
وی افزود: یکی دیگر از طرحهای موفق کمیته امداد طرح وکلای نیکوکار است که این طرح با همکاری وکلای نیکوکار در برخی از استانها آغاز شده و امیدواریم بزودی این طرح را در تهران و سایر شهرها گسترش دهیم.
قمشه تصریح کرد: حدود 190 شعبه حل اختلاف ویژه مددجویان در کشور راهاندازی شده است و دو مجتمع شورای حل اختلاف در استانهای تهران و لرستان با تشکیل و پذیرش پرونده های قضایی و حقوقی خدمات مشاورهای و قضایی به مددجویان ارائه می کنند.
وی ادامه داد: یکی از اموری که در شورای های حل اختلاف مورد پیگیری قرار گرفته و نتایج مطلوبی داشته، وصول معوقات وامهای بانکها بوده است.
قمشه گفت: علاوه بر مددجویان، خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران نیز از خدمات شوراهای حل اختلاف بهره می برند به طوری که حدود 3 هزار و 200 پرونده تا کنون از این خانوادهها ثبت شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد افزود: علاوه بر ارائه خدمات حقوقی در دفاتر شورای حل اختلاف، مددکاری حقوقی نیز انجام میشود.
وی با بیان اینکه چهارمیلیون نفر به طور مستقیم و سه میلیون نفر به صورت موردی از کمیته امداد خدمات می گیرند تصریح کرد: خدمات این نهاد در قالب مادی و معنوی همچون معیشتی، اشتغال، ازدواج و مسکن به مددجویان ارائه می شود.
وی با اشاره به همکاری کمیته امداد و قوه قضاییه ادامه داد: راه اندازی دفاتر شوای حل اختلاف و غربالگری حقوقی ویژه خانوادههای تحت حمایت و امضای 70 تفاهم نامه از جمله آنها است. در طرح غربالگری تاکنون 240 هزار خانوار شناسایی شدهاند که بیشتر آنها مشکلات حقوقی داشتهاند.
قمشه ادامه داد: این نهاد تلاش گستردهای برای جذب وکلای نیکوکار داشته است بطوری که هماکنون سه هزار وکیل نیکوکار با کمیته امداد همکاری میکنند.
نظر شما