به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب«سفر در اتاق تحریر» درباره ی پيرمردی در يک اتاق است. این کتاب شرح وقایع یک روز از زندگی پیرمردی است که در گذشته مرتکب اشتباهات زیادی شده و حالا به دلایل امنیتی در یک اتاق دربسته حبس شده و تمام حرکات او زیر نظر است.
پیرمرد حافظه اش را به خاطر مصرف قرص از دست داده و تصاویر زندگی اش به صورت پازلی به هم ریخته در ذهنش ظاهر می شود. «پل استر» نویسنده ی این کتاب که در آثارش کنجکاوی خواننده را برمی انگیزد و ابعاد تازه ای به ادبیات و از آن مهم تر به برداشت ما از انسان اضافه می کند.در رمان سفر در اتاق تحریر مخاطب را از بلندای دنیایی کلمات، بر زمین سخت می نشاند و دوباره به پرواز در می آورد.
وی درباره ی کتاب حاضر می گوید؛«وقتی كتاب كوتاه «سفر در اتاق تحریر» را كه درباره پیرمردی در یك اتاق است نوشتم، شكست بزرگی ایجاد كردم. كتاب با تصویری آغاز شد كه نمیتوانستم آن را از ذهنم خارج كنم. آن تصویر روز به روز و هفته به هفته در ذهنم پررنگتر میشد. تصویر سادهای بود: پیرمردی كه لباسخواب و دمپایی چرمی پوشیده و در حالی كه بر لبه تختش نشسته است، دستانش را روی زانوانش گذاشته و به كف اتاق خیره شده. این تصویری بود كه مدام میدیدم و بعد از مدتی تصمیم گرفتم آن را كشف كنم. از خود پرسیدم معنی آن چیست؟ چرا تمام مدت آن را میبینم؟ به این نتیجه درست یا غلط رسیدم كه شاید این تصویر خودم در بیست یا سی سال بعد است»
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
«پیرمرد روی لبه تخت می نشیند. ذهنش درگیر مسائل دیگری است.
این جا چه می کند؟
در اتاق، وسایلی هست که هر یک با برچسبی یک کلمه ای مشخص شده اند.
روی میز نوشته شده: میز؛ روی لامپ: لامپ، او کیست؟
این جا چه می کند؟
پیرمرد پاسخ هیچ یک از این سئوالات را نمی داند، پیرمرد هیچ به یاد نمی آورد...»
کتاب «سفر در اتاق تحریر» را انتشارات افق در قطع جیبی و با قیمت 8500 تومان چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما