به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از CNN عربستان سعودی علاقه ای به کمک به ایران در بازار نفت ندارد. ایران می خواهد تا حضورش در بازار نفت را به پیش از سال 2012 برساند اما سعودی ها خواهان کاهش تولید اعضا هستند تا بتوانند کسری بودجه خود را جبران کنند.
در حال حاضر با حضور ایران در بازار قیمت ها به طور محسوسی کاهش خواهد یافت و کشورهای چون عربستان و دیگر شیخ نشین های کوچک خلیج فارس با کاهش در آمد های عمومی رو به رو می شوند.
در حال که از منظر حجمی این کشورها آهنگ صادرات خود را حفظ کرده اند اما در منظر در آمدی باید توجه داشت که جیبشان خالی تر شده است.
سیاست عربستان سعودی نفت ارزان بوده است تا ایرانی را که در دوره تحریم ها از نظر حجمی هم در فشارهای بین المللی قرار داشت را تضعیف کند . به درستی این کشور اکنون که ایران می تواند در آمد های خود را با افزایش حجم تولید جبران کند خواهان کاهش ظرفیت تولید است تا تهران را مهار کند.
به گفته دیوید کوک از مدیران مالی اگر شما عربستان سعودی باشید در جنگ اقتصادی نفت ارزان قیمت تنها ابزار قدرتمندی است که در دست دارید.
این اظهار نظر در حالی صحیح به نظر می رسد که روسیه نیز از این کاهش قیمت ها زیان دید. مسکو که تحت تحریم های غرب و اورپا قرار داشت با تحریم های نفتی بخشی از در آمد خود و برنامه های اجتماعی اش را از دست داد.
کاهش قیمت نفت تمامی تولید کنندگان اصلی آن از جمله ونزوئلا ، نیجریه و الجزایر را تحت شعاع خود قرار داد به طوری که این کشورها علیه ریاض به صورت آشکارا موضع گیری کردند. تمامی این کشورها به تازگی در تهران در خصوص مساله گاز تشکیل جلسه داده بودند و احتمالا برای اجلاس اوپک نیز با یکدیگر به توافق جمعی رسیده اند.
نظر شما