به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، جواد دغلاوی، فرماندار شهرستان حمیدیه، امروز(10 آذر) در بازدید گروهی خبرنگاران از این شهرستان، طی نشست خبری گفت: شهرستان حمیدیه که در گذشته حاشیه ای از اهواز شمرده می شد، دارای پتانسیل ها و استعدادهای اقتصادی فراوانی است که پیش از این مورد غفلت واقع شده بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قطار عمرانی در شهرستان حمیدیه راه افتاده است، تصریح کرد: با این وجود با محدودیت هایی روبرو هستیم که توسعه شهرستان در بخش های مختلف اقتصادی را کند می کند.
دغلاوی، خواستار توجه مسئولان استانی به این شهرستان شد و بیان کرد: متاسفانه برخی از ادارات استان خوزستان ازجمله منابع طبیعی و میراث فرهنگی در اجرای طرح های توسعه ای این شهرستان سخت گیری می کنند.
وی به پتانسیل های شهرستان حمیدیه اشاره کرد و ادامه داد: بیش از 40 هزار هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان کشت می شود؛ سال گذشته این شهرستان در کشت گندم نمونه شد.
فرماندار حمیدیه، از وجود 70 هکتار حوضچه پرورش ماهی در حمیدیه خبر داد و افزود: همچنین 13 هزار و 400 هکتار از طرح کشاورزی مقام معظم رهبری در این شهرستان صورت می گیرد که تا کنون 50 درصد آن اجرا شده است.
برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی در شهر
وی با بیان اینکه مهمترین معضل منطقه بیکاری و نبود شغل با وجود نیروی نخبه و تحصیلکرده است، عنوان کرد: در این راستا قدم های زیادی برداشته شد به طوریکه در صدد هستیم کارخانه آب معدنی را در این شهرستان راه اندازی کنیم که مجوزات لازم برای احداث آن گرفته شده و در آینده نزدیک کلنگ زنی می شود.
دغلاوی، همچنین از ورود بخش خصوصی برای ساخت 2 سردخانه با ظرفیت 60 هزار تن خبر داد و ابراز کرد: برای ساخت مجموعه صنایع بسته بندی نیز مجوز گرفته شده و به زودی این مجموعه اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به مصوبه خروج مشاغل مزاحم از حاشیه شهر اهواز، اظهار کرد: در این راستا رایزنی هایی برای جذب برخی از این مشاغل در شهرستان حمیدیه صورت گرفته به طوری که در صدد هستیم شهرک صنعتی سرامیک و سنگ فروشی را در زمینی به مساحت 64 هکتار راه اندازی کنیم که این شهرک برای 700 تا800 نفر فرصت شغلی ایجادمی کند.
وی با بیان اینکه در غرب اهواز تالارهای جشن و عروسی وجود ندارد، تاکید کرد: براین اساس به دنبال راه اندازی مجتمع تالارهای غرب اهواز در زمینی به مساحت 14 هکتار و با مشارکت بخش خصوصی در حمیدیه هستیم.
فرماندار حمیدیه، همچنین از برنامه ریزی برای راه اندازی کشتارگاه صنعتی دام و طیور در این شهرستان خبر داد و خاطر نشان کرد: در این راستا از سرمایه گذران بخش خصوصی برای ایجاد این کشتارگاه دعوت شده است.
تلاش برای احیای آثار تاریخی
وی به پتانسیل های گردشگری در این شهرستان اشاره کرد و اذعان داشت: احیای آثار تاریخی، ساماندهی جنگل حمیدیه و آبادانی منطقه کوشک به دستور استاندار خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به فعال بودن شهرستان در زمینه صادرات دامی و کشاورزی به کشور عراق، تصریح کرد: در حال حاضر سه تعاونی اقتصاد با 10 هزار نفر ، تعاونی آفاق با پنج هزار نفر و تعاونی زنان در این شهرستان فعال هستند و به دنبال تشکیل تعاونی مرزنشینان نیز هستیم.
دغلاوی، با بیان اینکه توسعه شهرستان و بالفعل کردن ظرفیت های بالقوه نیازمند حمایت و توجه همه مسئولان است، گفت: بسیاری از طرح های بزرگ منطقه به دلیل عدم همکاری مسئولان اجرایی نمی شوند که از جمله آنها می توان به ساخت شهرک سلامت اشاره کرد که به دلیل عدم همکاری منابع طبیعی برای تخصیص زمین اتفاق نیفتاد.
وی نبود دانشگاه را از معضلات این شهرستان برشمرد و افزود: با وجود پتانسیل های مطلوب کشاورزی امکان ایجاد دانشکده کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که دراین راستا مکاتباتی صورت گرفته اما هنوز به نتیجه نرسیده ایم.
فرماندار شهرستان حمیدیه، نبود مدارس کافی و تحصیل برخی دانش آموزان در کانتینر و نبود امکانات ورزشی را از دیگر معضلات شهرستان برشمرد.
فاضلابی که به کرخه می ریزد
وی در بخش دیگر سخنان خود به معضل نبود فاضلاب در شهر اشاره کرد و یاد آور شد: متاسفانه شهرستان حمیدیه سال هاست که با وجود جمعیت 25 هزار نفری اما دارای مشکل فاضلاب است و برای رفع این مشکل تا پیش از شهرستان شدن اقدامی نشده بود.
وی اضافه کرد: مطالعات احداث شبکه فاضلاب انجام شده و درخواست اعتباری معادل 40 میلیارد تومان نیز داده شده که در حال رایزنی برای تامین این اعتبار از بنیاد برکت هستیم، اما تا زمان احداث شبکه فاضلاب همچنان کل فاضلاب به رودخانه کرخه هدایت می شود.
دغلاوی، اعتبارات شهرستان را در سال جاری در حدود 100 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: متاسفانه استقرار ادارات و سازمان هایی که لازمه تشکیل یک شهرستان است در حمیدیه به کندی صورت می گیرد و بر این اساس خدمات رسانی به مردم با مشکل همراه است.
پیشگامی مردم حمیدیه در خدمات رسانی به زائران اربعین
وی در بخش دیگر سخنان خود به ثبت ملی اربعین حسینی اشاره کرد و یاد آور شد: راهپیمایی اربعین از سراسر دنیا به سمت کربلا بستری برای انقلاب اسلامی در کره بزرگ زمین است.
فرماندار شهرستان حمیدیه، با بیان اینکه به فرموده امام راحل انقلاب باید رشد و توسعه یابد، اظهار کرد: همایش بزرگ جهانی در حال اتفاق افتادن است و انقلاب به عنوان حکومت عامله اسلامی تشکیل خواهد شد.
وی با اشاره به سهم مردم انقلابی شهرستان حمیدیه، اذعان داشت: این مردم در صد سال گذشته با اقتدار در مقابل انگلیس ایستادگی کردند و زیر بار اهداف شوم آنان نرفتند به طوری که واقعه جهاد عشایر عرب را رقم زدند و دربحث کشف حجاب نیز زیر بار زورگویی رضا خان نرفتند.
دغلاوی، ادامه داد: امروز نیز مردم حمیدیه با راه اندازی بیش از 20 موکب در مسیر زائران اربعین حسینی، خدمات رسانی و پذیرایی از سه هزار نفر از زائران اربعین حسینی را در کارنامه پرافتخار خود ثبت کردند.
گفتنی است، بهمن ماه سال 1391 بود که نام حمیدیه به عنوان شهرستان جدید به نقشه جغرافیایی استان و کشور اضافه شد؛ با شهرستان شدن حمیدیه علاوه بر اینکه ردیف اعتباری مشخصی به آن اختصاص یافت، مردم این شهر نیز بیش از گذشته به رفع محرومیت ها از دیار خود و ایجاد فرصت ها و ظرفیت های جدید خدماتی، عمرانی و اشتغال زایی امیدوار شدند.
نظر شما