امضای معصوم،بهترین سند برای مشروعیت زیارت توأم با مرارت/همه دارایی یک پیرزن عراقی برای پذیرایی از زائرین اربعین

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با پاسخ به سه شبهه درباره مراسم اربعین حسینی علیه السلام و با اشاره به مرارت های شیعه برای زیارت در زمان متوکل عباسی، تصریح کرد: عدم نهی معصوم از زیارت با وجود این سختی ها، بهترین سند برای مشروعیت این کار است.

حجت الاسلام والمسلمین حیدر مسجدی، استاد دانشگاه قرآن و حدیث قم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان در خصوص اجتماع میلیونی اربعین؛ اظهار داشت: این مراسم، نمادی برای تشیع و نمادی در ترویج تفکر حسینی و تفکر مقابله با ظلم و(تفکر) ظلم ستیزی است و این تفکر برای خیلی ها خطرناک است و قدرت های بزرگ یا کسانی که آسیب می بییند مانند وهابی ها وعکس العمل نشان می دهند، برای این است.

 

امضای معصوم،بهترین سند برای مشروعیت زیارت توأم با مرارت

 

وی با اشاره به وارد کردن بعضی از شبهات به این مراسم از جمله اینکه « حضور زنان در این اجتماع به دلیل اختلاطی که بر اثر ازدحام جمعیت میان نامحرم بوجود می آید؛ ضرورت ندارد» و یا اینکه«زیارت امام حسین علیه السلام با این همه پذیرایی از زائران منافات دارد» یا اینکه« به دلیل ازدحام جمعیت، امکان زیارت در حرم برای بسیاری از افراد فراهم نمی شود» تصریح کرد: دلیلی ندارد جلوی این حرکت عظیم را با دلایل سست بگیریم؛ این منطقی نیست.

 

استاد فقه الحدیث دانشگاه قرآن و حدیث قم در همین رابطه گفت: زمان معصومین(علیهم السلام)این چیزها مطرح نبود گرچه که ممکن است شبهات حتی قوی تر از این هم وجود داشت اما ببینید امام معصوم چه عکس العملی نشان دادند.

 

 وی با اشاره به سختی ها و مرارت هایی که شیعیان در زمان متوکل، خلیفه ملعون عباسی برای زیارت امام حسین علیه السلام متحمل می شدند؛ افزود: متوکل جلوی زیارت اربعین را گرفت و گفت هر کسی می خواهد برود زیارت، باید این مقدار پول بپردازد و مردم هم می پرداختند؛ بعد گفت هر کس قصد زیارت دارد باید یک دستش را بدهد و افراد این کار را می کردند حتی در سال بعد کسی که قبلاً دست راستش قطع شده بود دست چپش را می داد.

 

حجت الاسلام مسجدی با بیان اینکه او این کار را می کرد تا کسی زیارت نرود اما مردم باز هم می رفتند و با اینکه خیلی سخت است(قطع دست) معلوم است آثاری دارد و امام هادی علیه السلام هم نهی نکردند با اینکه این آسیب به شیعیان می رسید زیرا آثار مثبت آن برای جامعه فراتر از این حرف ها است.

 

وی افزود: این حرکت عظیم دارای آثار مثبتی است و برای همین امام معصوم نه تنها نهی نکرد، بلکه تشویق هم کرد و این امضای معصوم بهترین سند برای مشروعیت این کار است.

 

زنان هم در راهپیمایی اربعین حضور داشته باشند

 

استاد حوزه و دانشگاه درباره شبهاتی که می خواهد جلوی این جمعیت عظیم از زنان را که در این حرکت بزرگ و از مناطق دور حضور دارند؛ بگیرد، بر حضور زنان در این مراسم تأکید و خاطرنشان کرد: ما نمی گوییم این ترویج امر حرام شود؛ چیزی که اشتباه است باید جلویش را بگیریم و برای همین زنان در آن مسیر که ازدحام جمعیت است حرکت نکنند، البته این در مسیرها، اتفاق نمی افتد و ممکن است در داخل شهر و اطراف حرم باشد و کسی که می خواهد رعایت کند، به آن محدوده نرود.

 

وی با تصریح به اینکه این مطلب اختصاص به زنان که ندارد و تعجب می کنم چرا در مورد زنان فقط مطرح است؛ اظهار داشت: برای مرد هم همینطور است؛ پس زنان بروند و مردان نروند و یا کلاً مراسم باید تعطیل شود!!! نه؛ لذا هم زنان و هم مردان باید شرکت کنند و هرچه باشکوه تر باشد اثرش در برابر دشمن بسیار کوبنده تر و خیلی بیشترخواهد بود.

 

همه دارایی یک پیرزن عراقی برای پذیرایی از زائرین اربعین

 

حجت الاسلام مسجدی در ردّ شبهه دوم گفت: اِکرام زائر و اطعام مؤمن همیشه پسندیده است؛ بعضی 20 ساعت برای زوار کار می کنند و تنها چهار ساعت استراحت دارند؛ به هر حال آنان اینگونه به وظیفه خود در برابر زائر عمل می کنند؛ لذا خدشه دار کردن این مراسم(اربعین)، مطلوب و پسندیده نیست.

 

وی افزود: چند روز پیش یکی از منبری های معروف عراق گفته در مناطق جنوب عراق، در یک منطقه موکب زیاد گذاشتند و یک پیرزن هیچی ندارد و فقیر فقیراست و دلش می سوخت که نمی تواند به زائران امام حسین علیه السلام خدمت کند؛ اما برای خدمت به زائران یک پارچ آب و لیوان گذاشته در خانه و به زائران آب می دهد و افرادی که در آن مسیر می روند، می گویند آب اینجا طعمش با بقیه خیلی فرق دارد و خیلی خوشمزه است؛ این خوشمزه گی آب از شور و شوق این نیتی است که دارد و شور حسینی که در دلش وجود دارد و حتی روی آب هم اثر گذاشته است.

 

ماجرای زیارت یک جوان که آن را فروخت

 

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه پاسخ به شبهات مطرح شده گفت: زیارت، این نیست داخل حرم بروی، همین که آنجا رفتی زیارت است؛ حتی به قرائت زیارت هم نیست؛ گرچه که اگر آداب زیارت را رعایت کند قطعاً مطلوب تر است اما اصل زیارت، رفتن است همان که رفتید و قصد کردید نوعی زیارت است.

 

وی در همین رابطه به بیان ماجرایی به این شرح پرداخت: یک جوانی روزها قبل از فوتبال همیشه به زیارت امام حسین علیه السلام می رفت. یک روز که بدن او پاک نبود از بیرون حرم سلام داد و رفت فوتبال.پس از مدتی آمد ایران برای زیارت امام رضا علیه السلام و همه پول های او مفقود شد.نزد تاجری در مشهد رفت و گفت نه گدا هستم و نه نیازمند مقداری پول قرض می خواهم.

 

تاجر پولی به او داد و گفت برای خودت باشد اما به ازای آن یکی از زیاراتت را به من بده. جوان با خود فکر کرد و نزد خود گفت همان زیارتی که از بیرون سلام دادم برای او باشد. شب در عالم رؤیا دید کامیونی آمده و همه درختان یک باغ را قطع می کند و با خود می برد سئوال کرد چرا چنین می کنید به او گفتند تو امروز این باغ را فروختی!

 

تشویق به اصل زیارت

 

پژوهشگر حدیث در مرکز تحقیقات نور در رابطه با روایات پیاده رفتن به زیارت امام حسین علیه السلام هم بیان داشت: دو برداشت وجود دارد بعضی  می گویند پیاده رفتن مستحب است وبعضی دیگر می گویند این روایات در مقام تشویق به پیاده رفتن نیست و در مقام تشویق به اصل زیارت است.

 

وی افزود: البته که هرچه سختی بیشتر بکشید، ثوابش بیشتر خواهد بود؛ زحمت و سختی افراد در راه زیارت، متفاوت است بعضی که امکانش ندارند با هواپیما بروند با ماشین می روند و آنها که این امکان را هم ندارند، پیاده می روند و اینها متفاوت است؛ هر زحمتی زائر می کشد ثواب بیشتری می برد هر قدمی برمی دارد آثار خواهد داشت.

 

مطلوب بودن پیاده روی اربعین

 

استاد مسجدی تصریح کرد: الان که شرایط کلاً عوض شده با توجه به تهدیدات داعش و مانند داعش، حکم آن با سابق فرق دارد و خود راه رفتن و پیاده رفتن؛ عنوان و مطلوبیت دارد.

 

وی با اشاره به اینکه کسانی هستند که از بصره و دیگر جاها 500 کیلومتر با پای پیاده به کربلا می آیند؛ گفت: شاهد بودم بچه ابتدایی با چه وضعیتی با لباس کهنه و دم پایی خیلی ساده از راه دور فقط و فقط برای زیارت اربعین آمده بود.

 

کد خبر 504765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha