مساجد باید پاسخگوی نیاز امروز جوانان باشند

خبرگزاری شبستان:یک استاد دانشگاه گفت:وقتی رستورانی غذایی متناسب بامذاق مشتریان نپزد تعطیل می شود،مساجد وهیئت ها هم همین طورنداگرغذایی(غذای فکری)سروکنندکه جامعه طالب آن نباشد جوانان منزوی شده وازعاشورا وتاسوعا به عنوان یک محیط تفریحی استفاده می کنند.

احمد رزاقی، محقق و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه هیچ قدرتی در دنیا نمی تواند محرم، عاشورا و تاسوعا را از شیعیان ایران جدا کند، گفت: شیعیان ایران دو دستی محرم را چسبیده اند و برایش پول خرج می کنند در  روزهای عادی سال شما نمی توانید یک کبریت را بدون اجازه از یک مغازه بردارید ولی در روز عاشورا و تاسوعا همان مغازه دار میلیون ها تومان خرج می کند. این خیلی جالب است.

 

وی بیان کرد: نکته طلایی اینجاست که دشمنان عاشورا، محرم و این ارزش ها و انسان های مقدس را نمی توانند از ما بگیرند اما کاری می کنند که از گرفتن هم بدتر باشد یعنی عاشورا را تحریف کرده و از درون می پوکانند و محتوایش را از بین می برند.

 

وی ادامه داد: سوال اینجاست اکنون استکبار جهانی و قدرت های استعماری به چه دلیل طالبان، داعش و القاعده را در اطراف ما چیده اند، برای اینکه بگویند همه اینها مانند هم هستند.ما باید به گونه ای شفاف راه خود را از این گروه های متجهر جدا کنیم که اجازه ندهیم، ارزش های ما را از درون بپوکانند و تحریف کنند هرچند اکنون نیز بسیاری از افراد این کار را می کنند.

 

این محقق با بیان اینکه باید از این ارزش ها حراست و حفاظت شود، گفت: این امر نیازمند نویسندگان، متفکران و دانشمندان بی غل و غش و کسانی که باندی عمل نمی کنند، است.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به عدم معرفت و بصیرت افزایی جوانان نسبت به واقعه عاشورا بیان کرد: وقتی ما مساجد مجهزی داشته باشیم ولی به دلایلی این مساجد فقط جای پیرمردها و پیرزن ها باشد و بعد سخنران ها و دانشمندان خانه نشین شوند و اجازه حضور در مساجد را نداشته باشند و جامعه را تکه تکه کرده و به خودی و غیر خودی تبدیل کنیم (جناح بندی کنیم) و بگوییم هر کس با من بود، باشد و هر کس با من نبود، نباشد چنین مسئله ای هم به وجود می آید.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر به دانشجویان اجازه فعالیت های اجتماعی نمی دهیم، محدودشان می کنیم و صدای مخالف را می بندیم؛ این در حالی است که در هر جامعه ای باید منتقدی وجود داشته باشد، اگر افراد اهل تعلیم، تدریس و دانشمند که طالب مطالب خوب و به اصطلاح مشتری پسند هستند در دانشگاه ها، مساجد و هیئت ها حضور یابند و متناسب با نیاز جامعه و نسل جوان مانند ازدواج، اشتغال، رسیدن به آرامش، نشاط و استفاده از امکانات لازم در جهت متعالی ساختن روح و روان جامعه صحبت کنند معرفت جامعه نیز افزایش می یابد.

 

این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: وقتی رستورانی غذایی متناسب با مذاق مشتریان نپزد قاعدتا تعطیل می شود، اسلام، مساجد و هیئت ها هم همین طور هستند اگر غذایی (غذای فکری) سرو کنند که جامعه طالب آن نباشد جوانان منزوی شده و از عاشورا و تاسوعا به عنوان یک محیط تفریحی استفاده می کنند و به صورت یک سرگرمی و ملاقات های دختران و پسران با یکدیگر در می آید.

 

رزاقی با بیان اینکه یکی از آفت های جامعه این است که جاذبه ها و مشتری پسند صحبت کردن ها (طبق نیاز جامعه) متاسفانه از جامعه رخت بربسته است، خاطرنشان کرد: ما در حوزه های علمیه مشهد، اصفهان، شیراز و قم عالمان و اندیشمندانی داریم که اهل قلم، تحقیق و تالیف هستند اما خودنمایی نکرده و پشت ویترین حاضر نمی شوند. این در حالی است که اگر این افراد در مساجد و هیئت های ما حضور یابند بسیاری از مشکلات جامعه و جوانان حل می شود.

 

وی بر لزوم تشکیل اتاق فکری از بزرگان و دانشمندان جامعه تاکید کرد و افزود: باید با درخواست و دعوت از این افراد بخواهیم مثلا در 10 شب محرم متناسب با تحقیق و تالیف خود در خصوص نیازهای روز جامعه و جوانان در مساجد و هیئت ها صحبت کنند نه افرادی که فقط تجلیل و تحسین می شوند بلکه افرادی که در کنار علم شان شعور نیز دارند و می توانند جوانان را تغذیه فکری کنند.

 

وی ادامه داد: تعداد انگشت شماری از روحانیون و محققان در سراسر کشور وجود دارند که فقط اینها می توانند در تلویزیون، نماز جمعه، مساجد و هیئت ها صحبت کنند و این افراد نیز به دلیل مشغله کاری زیاد حتی فرصت مطالعه و اندیشه هم ندارند.

 

این محقق ادامه داد: یکی از راه های سوق دادن جوانان به میدان این است که نیازهایشان در نظر گرفته شود و متناسب با نیازهای آنها در محافل صحبت شود.

 

این محقق ادامه داد: اگر می خواهیم مورد توجه و احترام دیگران باشیم باید مورد نیاز باشیم، مساجد، سخنرانان، دین و اسلام هم همینطور است، اگر مسجدی مورد نیاز مردم نباشد مورد توجه هم قرار نمی گیرد.

کد خبر 504566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha