به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، هفدهمین مانور سراسری زلزله و ایمنی با شعار« مدارس ایمن، جامعه تابآور» امروز (۸ آذر) همزمان با دیگر استانهای کشور در مدارس اصفهان و به صورت ویژه در دبیرستان دخترانه الزهرای اصفهان با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد.
حیدرعلی خانبازی، معاون جوانان جمعیت هلال احمر استان اصفهان در این مراسم اظهار داشت: مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس همه ساله باهمکاری آموزشوپرورش، مدیریت بحران استانداری و دیگر دستگاههای اجرایی برگزار میشود.
وی ادامه داد: افزایش مهارتهای فردی و جمعی دانشآموزان، عکسالعمل صحیح و سریع در هنگام مواجه با چنین حوادثی، آشنایی دانشآموزان با زلزله و خطرات ناشی از آن، کاهش خسارات و افزایش فرهنگ خودامدادی و دگرامدادی را از اهداف اصلی برگزاری این همایش خواند و ابراز داشت: در این مانور علاوه بر دانشآموزان والدین آنها نیزآموزشهای لازم را میبینند.
لزوم اجرای طرحهای آموزشی ایمنی به دانشآموزان
نیره اخوانبی طرف، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز که از دیگر سخنرانان این مراسم بود به لزوم اجرای طرحهای آموزشی ایمنی به دانشآموزان اشاره کرد و اظهار داشت: این امر میتواند به صورت زیرساختی نقش بسزایی در کاهش تلفات در هنگام حوادث باشد.
وی به پیگیری نمایندگان مجلس در خصوص تامین هزینههای آب، برق و گاز مدارس افزود: با پیگیریهای صورت گرفته 200 میلیارد تومان برای تامین این هزینهها به مدیران مدارس پرداخت شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس رسیدگی به مشکلات آموزش و پرورش را یکی از مهمترین دغدغههای مجلس شورای اسلامی برای برنامهریزی بودجه 95 دولت عنوان کرد و گفت: 15 آذر آخرین مهلت ارائه برنامه پنجم در سال 95 است و از این رو توجه به این مسایل در اولویت برنامههای مجلس قرار دارد.
راهکار اساسی جلوگیری از خسارات زیانبار در زلزله ارائه آموزشهای لازم به دانشآموزان است
محمدحسن قائدیها، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز در ادامه این مراسم ضمن قدردانی از همکاری خوب همه دستگاههای اجرایی استان برای برگزاری این مراسم ابراز داشت: باید توجه داشت که یکی از راهکارهای اساسی جلوگیری از خسارات زیانبار در حوادث طبیعی و مصنوعی از جمله زلزله ارائه آموزشهای لازم به دانشآموزان است.
وی با بیان اینکه همه ساله طبق پیشبینیهای انجام شده در واحدهای آموزشی، دانشآموزان با تمرین کردن در شرایط زلزله قرار گرفته و آموزشهای لازم را فرا میگیرند، افزود: قرار گرفتن در شرایط بحرانی نه تنها استرس و ترس را در دانشآموزان کاهش میدهد، بلکه این دانشآموزان با شیوههای مقابله با این بحران آشنا میشوند.
نحوه برخورد در مواقع بحران و حوادث از مهمترین مهارتهای اجتماعی است
عباس زهیری، رئیس سازمان دانشآموزی استان اصفهان نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه در اجرای هفدهمین مانور زلزله در استان، ارگانها و سازمانهای مختلفی وارد عمل شدند، اظهار داشت: سازمان دانشآموزی استان ماموریت توانمندسازی مهارتهای اجتماعی به دانشآموزان را بر عهده دارد.
وی نحوه برخورد و عکسالعمل در هنگام بحران و ایجاد حوادث را یکی از مهمترین مهارتهای اجتماعی دانست و ادامه داد: جمعیت دانشآموزی بیشترین جمعیتی است که ممکن است در حوادث مختلف دچار آسیب شوند که در این راستا با پناهگیری به موقع دانشآموزان در مقابل زلزله میتوان آمار تلفات را کاهش داد.
شناسایی محورها و کمربندهای زلزله خیز در کشور امری مهم است
منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز در این مراسم ایران را یکی از 10 کشور نخست زلزله خیز کشور عنوان کرد و گفت: از این رو با توجه به نیاز آموزشی در جامعه هر سال هشتم آذرماه در مدارس سراسر کشور مانور زلزله برگزار میشود.
وی ارتقای سطح آمادگی دانشآموزان در مقابل زلزله را از جمله اهداف برگزاری مانور سراسری مقابله با زلزله در مدارس عنوان کرد و افزود: دانشآموزان در این دوره آموزشی میآموزند که در کمترین زمان ممکن خود و همراهانشان از انواع آسیبها دور کنند.
وی با بیان اینکه شناسایی محورها و کمربندهای زلزله خیز در کشور امری مهم است، ادامه داد: با شناسایی این پدیده میتوان از ساخت و ساز روی این محورها جلوگیری کرد که در نهایت منجر به کاهش خسارات مالی و جانی خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه تلفات جانی بالای مردم ایران در زلزلههای اخیر اتفاق افتاده در این شهر به ویژه در بم، رودبار، طبس و ... به دلیل نا آگاهیهای عموم مردم جامعه نسبت به اقدامات ایمنی بوده است، ابراز داشت: باید توجه داشته باشیم که زلزله هیچگاه خبر نمیکند بنابراین وظیفه ما و دولت جمهوری اسلامی ایران این است که اقدامات لازم را در جهت مقاومسازی ساختمانها انجام دهند.
نظر شما