به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی پيش ظهر امروز (8 آذر) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: كيفيت زندگي در همه افراد يكسان نيست و به چند عامل بستگي دارد.
وي ادامه داد: زندگي داراي يك بعد ظاهري و يك بعد دروني است نماي بيروني اين است كه همه دارند زندگي مي كنند اما آنچه نمره زندگي را ارتقا مي دهد، كيفيت است يعني چگونه زيستن، به طوري كه زيستن با آگاهي با زندگي بدون آگاهي تفاوت بسياري دارد.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه كرد: يكي از هنرها، خوب زندگي كردن است و همه مي دانيم هركس خوب زندگي كند، خوب نيز مي ميرد و در واقع خوب زندگي كردن هم فن و هم هنر است.
وي عنوان كرد: هيچ زندگي بدون چالش نيست و بايد راه هاي مقابله با چالش را آموزش ديد و عملي كرد تا بتوانيم زندگي با نشاط و با سلامت روان داشته باشيم.
حجت الاسلام محمدحسيني با اشاره به مهارت هاي زندگي توضيح داد: داشتن 10 مهارت در زندگي بسيار اهميت دارد، خودآگاهي، همدلي، حل مسئله، تصميم گيري موثر، ارتباط بين فردي، ارتباط اجتماعي، تفكر خلاق، تفكر نقاد، مديريت استرس و مديريت هيجان از جمله اين مهارت ها است.
وي تأكيد كرد: خودآگاهي بنيان همه مهارت ها است و در واقع توانايي شناخت نيازها، نقاط قوت و ضعف، خواسته ها، رغبت ها و تصوير واقع بينانه از خود و حقوق فردي و اجتماعي و مسئوليت هاي خود است.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: همدلي مهارت ديگري است كه اهميت دارد و به معناي درك مسائل ديگران و احترام به آن مسئله است، اين مهارت باعث توجه به ديگران و دوست داشته شدن و دوست داشتن مي شود و ايجاد روابط بهتر و نزديك تر نيز از اثرات اين مهارت است، ثمره اين مهارت كاهش پرخاشگري است.
وي خاطر نشان كرد: فكر كردن مهارتي است كه بايد از كودكي به فرد آموخته شود و همين باعث مي شود قدرت كشف و توليد انديشه جديد براي فرد فراهم شود، تفكر خلاق نوع ديگر ديدن است و اين تفكر موجب مي شود فرصت براي پيدا كردن راه حال هاي جديد و بديع نيز بيشتر باشد.
حجت الاسلام محمدحسيني تصريح كرد: ما بايد فرزندان خود را خلاق تربيت كنيم ولي متأسفانه سبك زندگي نادرست ما تفكر خلاق را كشته است و همه فرزندان مصرف كننده بار آمده اند و به دنبال لقمه آماده هستند و با اين سبك زندگي بايد با خلاقيت خداحافظي كرد.
وي عنوان كرد: مهارت ديگري كه بايد از كودكي به فرزندان آموخت، مهارت تفكر نقادانه است كه اين مهارت مي آموزد هر موضوعي را به سادگي نپذيريم ابتدا در خصوص آن سوال كرده و سپس آن را رد و يا قبول كنيم و كساني كه اين تفكر را دارا هستند فريب ديگران را نخورده و به راحتي جذب گروه ها و مواد مخدر نمي شوند.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین يادآور شد: رمز برخورداري از اين مهارت ها دانستن، تمرين و به كارگيري هرچه بيشتر آن در زندگي است و راه انتقال اين مهارت به فرزندان از طريق مشاهده است يعني اگر والدين اين مهارت ها را در زندگي به كار ببرند فرزندان نيز آن را فرا مي گيرند.
نظر شما