به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی روز گذشته( 16 تیر) در مراسم دوازدهمین همایش حوزه و تحول درباره نقش هستههای تحقیق و تبلیغ دینی در آینده علمی و فرهنگی کشور در مشهد با بیان اینکه در گذشته به دلیل نبود حکومت اسلامی، حوزه های علمیه در ابعاد تعیین تکلیف اعتقادات، احکام و اخلاقیات افراد در زندگی آنان نقش داشتند، گفت: اما امروز به اقتضای ایجاد حکومت اسلامی و ایجاد یک حلقه موج جهانی بر محوریت جمهوری اسلامی، مقیاس حضور دین در کشور و جهان تغییر کرده و به اقتضای این تغییر حوزه های علمیه باید در عرصه افق های جدید وارد شوند.
حوزه های علمیه باید قدرت اسلامیت تمدنسازی را در کشور و جهان پشتیبانی نمایند
وی افزود: حوزه های علمیه باید قدرت اسلامیت تمدنسازی را در کشور و جهان پشتیبانی کند و برای رخ دادن این مهم باید دانش های پیشین که مورد نیاز تمدن سازی است را تولید کند و بخشی از این تولید باید در دانشگاه ها صورت بگیرد و به همین مناسبت بحث تحول علوم انسانی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است، زیرا علوم انسانی موجود نمی تواند پشتوانه تمدن اسلامی امروز باشد.
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه اگر حوزه بتواند این نقش را به خوبی ایفا کند و دانشگاه نیز در امتداد آن این تحول علمی را رقم بزند، امکان جامعهپردازی و جهانی سازی مبتنی بر اندیشه و فرهنگ اسلامی امکان پذیر میشود، خاطرنشان ساخت: بنابراین نقشی که از حوزه ها در این شرایط انتظار می رود این است که بتوانند مقیاس تحقیق، پژوهش و تبلیغ خود را از مقیاس فردی به اجتماعی و سپس جهانی ارتقای دهند.
دین هیچ نیازی به مفهوم سازی ندارد
علیرضا باوندیان، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی نیز درادامه درباره فرصت های حضور اندیشه شیعی و تفکر انقلابی در عرصه بین الملل در مشهد گفت: دین هیچ نیازی به مفهوم سازی ندارد، دین برای هنر به مثابه قلب است، اما هنر برای دین به مثابه قالب است.
وی افزود: بین دین و هنر همانندی ها و ناهمانندی های زیادی وجود دارد و در زمینه تفاوت ها و ناهمانندی های موجود بین دین و هنر می توان به گستردگی دین در تمام جهات زندگی انسان اشاره کرد، در حالی که هنر تنها در بر گیرنده بخشی ذوقی انسان است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی با اشاره به دیگر تفاوت های مابین مقوله دین و هنر تصریح کرد: ادراک حقایق دینی از مسیر تعقل و تفکر صورت می گیرد در حالی که ظرایف آثار هنری به مدد احساس و عاطفه انسانی است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه دین و هنر هر دو دارای محتوا و قالب هستند و مقوله هایی از جنس معرفت هستند و تربیت به تناسب اصالتشان در آن ها وجود دارد، اذعان داشت:یکی دیگر از اشتراکات بین دین و هنر انحصاری نبودن این دو مقوله است و همه انسان ها در هر طبقه ای می توانند از دین و هنر بهره مند شوند.
گفتنی است، در انتهای مراسم از برگزیدگان حلقههای تربیت محقق و مبلغ در سال 90 تجلیل شد و همچنین نمایشگاه آثار حلقههای تربیت محقق و مبلغ معاونت آموزش نیز برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما