به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، دکتر محمد بهنام فرصبح امروز (۸ آذر) در اولین سوگواره کشوری شعر عاشورایی با بیان اینکه در قرآن تاکید بر شعر و شاعری شده است، اظهارداشت: علم و مبانی ما مدیون قرآن کریم است.
استاد دانشگاه بیرجند با بیان اینکه هم قرآن کریم و هم شاعران ما بر عمل صالح انسان تاکید داشتند، عنون کرد: از جمله این شاعران خاقانی که دیگر شاعران نیز از خاقانی از جمله حافظ الگو گرفته اند.
وی عنوان کرد: در اشعار ما مناجاتهایی وجود دارد که انسان می تواند با خدا راز و نیاز کند و شعر و شاعری از دیدگاه اسلام جایگاه بلندی دارد و در زمان پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار به شعر و شاعری اهمیت زیادی داده شده است.
بهنام فر با بیان اینکه هم در زندگی پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار(علیهم السلام) و هم در قرآن کریم شاعری جایگاه ویژه ای دارد، گفت: شعر دارای دو جایگاه حق و باطل است که شعر در جایگاه باطل مدافع استکبار و در جایگاه حق به دنبال خدا طلبی و طلب خداست.
وی با تاکید بر اینکه فردوسی، مولوی و حافظ شاعران خدا جو و خدا طلب هستند، افزود: فردوسی 30سال حتی اموال و دارایی خود را برای رسالت فرهنگی که بر دوش داشت می فروشد تا رسالت خود را به سرانجام برساند.
این استاد دانشگاه بیرجند با بیان اینکه شعرای حق طلب و خداجوی در مقابل مستکبرین متحمل عذاب ها، شکنجه ها و حتی از دست دادن جان خویش مانند فرخی یزدی می شدند، گفت: انسان به وسیله علم می تواند آن را در راه خیر و یا بد استفاده کند.
وی یادآورشد: ادبیات و شعر فارسی بر اشعار آیینی و دینی تاکید فراوانی دارد واین از گذشته در ادبیات ما جایگاه ویژه ای داشته است و اخیرا به صورت طبقه بندی کرده اند.
بهنام فر با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر شعر آیینی، دینی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تاکید فراوانی دارند و به شاعران نیز توصیه می می کنند، افزود: ادبیات جبهه مقاومت چه در ایران و چه در خارج از کشور در شعر شاعران وجود دارد.
وی با بیان اینکه 80 درصد اشعار ما برگرفته از معارف اسلامی و قرآن کریم است، افزود: مثنوی برگرفته از ادبیات قرآن است.
نظر شما