به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله جنتی، رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور صبح امروز در اولین نشست اعضای این ستاد با تسلیت ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و نزدیک شدن به اربعین حسینی و آرزوی نیل به زیارت در دنیا و شفاعت در آخرت از سوی این امام همام تصریح کرد: اقامه امر به معروف و نهی از منکر یک واجب عمومی و الهی است آنچنان که در روایات مان نقل شده است که اگر این فریضه اقامه می شود سایر واجبات و فرایض نیز اقامه خواهد شد و اگر این واجب الهی مهمل گزارده شود فرایض دیگر نیز رها می شود.
وی یادآور شد: امر به معروف و نهی از منکر در عین اینکه در نظام جمهوری اسلامی به صورت پراکنده و متفرق مورد عمل قرار گرفته اما بهایی که در قانون به آن داده شده است مورد توجه قرار نگرفته و متروک مانده است و دلیل تشکیل ستاد امر به معروف و نهی از منکر در کشور نیز همین مسئله است.
دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: این ستاد پیش از این و در زمانی که هنوز رسمیت قانونی نیافته بود با توجه به علاقه حضرت امام (ره) و عنایت مقام معظم رهبری و با زحمات دوستان از جمله حجت الاسلام زرگر فعالیت خود را در قالب ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر آغاز کرد. در آن هنگام دوستان معتقد بودند که برای عمل به این فریضه ابتدا می بایست این ستاد به صورت قانونی تصویب شده و جنبه قانونی داشته باشد. نظر ما بر این بود که فعالیت این ستاد زیر نظر مقام معظم رهبری انجام شود که ایشان این مسئله را نپذیرفت. به دنبال این رویدادها با پشتکار دوستان و زحمات بسیار این طرح ابتدا به صورت لایحه به مجلس ارایه شد و سپس در قالب طرح مطرح شد و در نهایت با همت کمیسیون فرهنگی مجلس جنبه قانونی پیدا کرد، پس از تصویب آن نیز نامه ای از طرف آقای روحانی رییس جمهور محترم به مقام معظم رهبری نوشته شد که اصلاحاتی در آن انجام شود که ایشان نیز نامه را به شورای حل اختلاف ارجاع دادند. پس از بررسی در شورای حل اختلاف و با پیگیری های آیت الله شاهرودی به تصویب نهایی رسیده و تأیید شد و امروز این اولین جلسه اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور است.
آیت الله جنتی افزود: آنچه که امروز مطرح است دستورالعمل این ستاد است که نمایندگان دستگاه های مختلف همه در جلسات مربوط به تهیه این دستورالعمل حضور پیدا کرده و با مشورت هم این دستورالعمل را به تصویب رسانده اند و در حال حاضر بحث بر سر اجرای این دستورالعمل و تصویب نهایی آن است تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید.
رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: مسئله مهم در این زمینه مسئله اجرا و عمل است، ما قوانین بسیاری داریم که در مجلس و کمیسیون های مختلف به تصویب رسیده اما بر زمین مانده است و یا بد عمل شده و لذا بی خاصیت شده است اما دلمان نمی خواهد که فریضه ای که با این مشقات امروز جنبه قانونی یافته و به اینجا رسیده در عمل و اجرا با مشکل مواجه شود.
آیت الله جنتی تصریح کرد: انتظار من آن است که اعضای ستاد این مسئله را جدی بگیرند، امر به معروف و نهی از منکر در همه ادیان بوده است چرا که اصولا انبیا برای این کار مبعوث شده اند و ماموریت آنها همین بوده است. آیات مبارک قرآن، رسول گرامی اسلام را نسبت به اجرای این فریضه توصیه می کند. آنجا که می فرماید يَأمُرونَ بِالمَعروفِ وَيَنهَونَ عَنِ المُنكَرِ و درباره حضرت لقمان نیز در قرآن چنین آمده است که پسرش را به اجرا و انجام این فریضه توصیه می کردند. امیرالمومنین (ع) نیز در زمان حکومت شان خود در بازار شهر حاضر شده و با افراد خاطی برخورد می کردند و مصداق این آیه مبارکه بودند که إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ ...
وی افزود: هر کس در درجه اول باید این فریضه را به عنوان وظیفه شرعی دینی جدی بگیرد.
نخستین نشست اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور صبح امروز با حضور آیت الله جنتی رییس ستاد، حجت الاسلام زرگر دبیر ستاد، وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارشاد، فرمانده ناجا، رییس ستاد سیاستگذاری ائمه جمعه، معاون فرهنگی قوه قضاییه، آشتیانی نماینده مجلس شورای اسلامی، سردار نقدی و راستی نماینده حوزه علمیه خواهران کشور در محل شورای نگهبان برگزار شد.
نظر شما