نگرانی و ترس واشنگتن از توان سایبری ایران

خبرگزاری شبستان: حمله هکرها و دستبرد اطلاعات امروز جزو اخبار روزمره این روزهاست از این رو می طلبد که هر کشوری در این حوزه امکان و توانایی مقابله را داشته باشد. به اعلام بسیاری از کشورها امروز ایران جزء پنج کشور دارای قوی‌ترین نیروی سایبری است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پیشرفت های جدید در عرصه علم و فناوری نوع جدیدی از مقابله و دفاع را در حوزه فضای مجازی شکل داده است. حمله هکرها و دستبرد اطلاعات امروز جزو اخبار روزمره این روزهاست از این رو می طلبد که هر کشوری در این حوزه امکان و توانایی مقابله را داشته باشد. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و در این حوزه نیز مانند بخش های دیگر وارد عرصه شده است. طرح تشکیل ارتش سایبری ایران از سال ۸۴ در سپاه مطرح شد. در اردیبهشت ۱۳۸۸ نیز خبرگزاری فارس گزارش داد مؤسسه «Defense Tech» که از مؤسسات نظامی و امنیتی ایالات متحده آمریکا است، با استناد به آمار دریافتی از سازمان اطلاعات آمریکا، ایران را جزء پنج کشور دارای قوی‌ترین نیروی سایبری معرفی کرده‌است.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در ابتدای سال جاری به نقل از کارشناسان اندیشکده «شورای آتلانتیک» گزارش داده بود که: "توان سایبری ایران بعداز حملات «استاکس نت» به تاسیاست هسته ای نطنز بسیار افزایش یافته و ایران به عنوان یک کشور قدرتمند سایبری محسوب می شود. ایران بعداز حمله این بدافزار به برنامه غنی سازی خود در سال 2010، توانایی سایبری خود را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش داده و از یک کشور درجه 3 به کشوری در ردیف برترین ها تبدیل شده است. این کارشناسان عنوان کردند که ایران با توجه ویژه به این بخش برای مقابله با حملات احتمالی بعدی، ضریب امنیت سایبری خود را افزایش زیادی داده است. آمریکا و رژیم صهیونیستی 5 سال قبل، با این ویروس به سانتریفیوژهای تاسیاست غنی سازی نطنز حمله کردند تا آنها را از کار بیاندازند. استاکس نت به نوعی عامل بیداری سایبری ایران بود و تهران به این نتیجه رسید که ایجاد توانمندی های ملی سایبری باید گام بعدی باشد. ماجرای استاکس نت به ما آموخت که اقدامات ما تبعات خاص خودش را دارد و قبل از حمله به زیرساخت های کشورهای دیگر باید بسیار محتاط باشیم چون آنها می توانند واکنش نشان دهند. واکنش ایران به استاکس نت، میلیون ها دلار برای بخش مالی ما هزینه داشت و احتمالا اگر ایرانی ها تحریک شوند، می توانند مقابله جدی تری کنند.

 

اسلاوین و جیسون هیلی مدیر طرح «سیاستمداری سایبری» این اندیشکده تابستان سال 2013، گزارشی درباره توانایی های ایران در نبرد سایبری و نقاط ضعف آمریکا نسبت به چنین حملاتی منتشر کردند. اسلاوین همچنین تاکید کرد که 70 درصد از ایرانی ها به اینترنت دسترسی دارند و ایران از این لحاظ یکی از کشورهای نخست خاور میانه است."

 

این گزارش می افزاید: افزایش توان سایبری ایران امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست و این حضور پر توان ایران در این عرصه شاید نوعی نگرانی در میان کشورهای اروپایی و غرب ایجاد کرده است. فارس در این زمینه گزارش داده است که: "یک مسئول بلند پایه در وزارت خارجه آمریکا به روزنامه «الشرق الاوسط»، چاپ لندن گفته که دولت آمریکا از اقدامات سایبری ایران برای نفوذ به پایگاه‌های اینترنتی دولتی این کشور آگاه است. این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده اعلام کرده واشنگتن اقدامات ایران را جدی گرفته و از هر ابزار و راهی برای مقابله با تلاش‌های سایبری ایران مقابله خواهد کرد."

 

یادآور می شود: دولت آمریکا به شدت نگران است که ایران بعد از حملات سایبری پیچیده کاخ سفید به تاسیسات هسته ای اش ، توانمندی‌های خوبی در این زمینه کسب کرده باشد. افشاگری های ادوارد اسنودن در این زمینه نشان می دهد که آمریکایی ها از ابداع تاکتیک ها و استراتژی‌های تازه جنگ سایبری توسط ایران به شدت بیمناکند. سند فوق محرمانه ‌ای که در این زمینه توسط ادوارد اسنودن افشا شده و مربوط به آوریل سال 2013 است ثابت می کند که دولت آمریکا از رشد قابلیت های نبرد سایبری ایران به شدت هراس دارد و از آنجا که اولین حملات سایبری تروریستی مورد حمایت یک کشور توسط امریکا بر ضد ایران انجام شده، این کشور توانسته به خوبی از این اقدام تجربه کسب کند.

 

سند یاد شده که توسط ادوارد اسنودن در سایت اینترسپت منتشر شده حاصل نشستی میان مقامات آژانس امنیت ملی آمریکا و ستاد ارتباطات دولت انگلیس بوده است. در این نشست برخی حملات سایبری در سطح منطقه به ایران نسبت داده شده است.

 

در سند مذکور همچنین به استفاده از بدافزار وایپر برای حمله به رایانه‌های شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت ایران اشاره شده است. جاسوسان غربی از بدافزار یاد شده برای نابودی فایل‌های ذخیره شده در رایانه های ایرانی با سرعت بالا و در حجم گسترده سوءاستفاده کرده اند. در ادامه این سند ادعا شده که بدافزار شمعون که برای حمله به شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی به کار گرفته شد با الهام از وایپر و توسط ایرانیان برای نابودی داده های موجود طراحی شده است.

 

بر طبق این سند، آژانس امنیت ملی آمریکا معتقد است ایران برنامه‌ای برای حمله سایبری به اهداف آمریکایی و انگلیسی ندارد. اما نمی‌توان تداوم این وضعیت را در صورت افزایش فشارهای بین المللی بر ایران تضمین کرد.

 

 

کد خبر 504253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha