سفره های متبرک در چهارمحال و بختیاری/ تربیت دینی فرزندان با بهره گیری از سیره زندگی اهل بیت (ع)

خبرگزاری شبستان: مردم استان چهارمحال و بختیاری به ویژه بانوان به مناسبت های مختلف بخصوص ماه مبارک رمضان و ماه های محرم و صفر، با برپایی سفره های نذری تربیت دینی را با بهره گیری از سیره زندگی اهل بیت (علیهم السلام) در فرزندان خود نهادینه می کنند.

خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری:

 

دعا و توسل یکی از مهم ترین مسائل اسلامی است که با هدف رسیدن به خواسته ها معنوی و مادی مورد توجه اقشار مختلف جامعه دینی ما می باشد.

 

در استان چهارمحال و بختیاری به مناسبت های مختلف بخصوص ماه مبارک رمضان و ماه های محرم و صفر، سفره های نذری متنوع و متعددی به یاد اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) علی الخصوص سید و سالار شهیدان و شهدای کربلا معلی در منازل اهالی گسترده می شود و ذاکران اهلبیت نیز به ذکر روضه و قرائت دعا و زیارت می پردازند.

 

سفره های متبرک در چهارمحال و بختیاری

 

از مهم ترین سفره‌های نذری در این خطه از سرزمین ایران اسلامی، می‌توان به؛ سفره ختم صلوات، حضرت ابوالفضل (علیه السلام)، ختم انعام (به ویژه در برگشت از زیارت عتبات عالیات و حج)، حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، حضرت رقیه (سلام الله علیها)، حضرت علی اصغر (علیه السلام)، حضرت قاسم (علیه السلام)، امام علی (علیه السلام)، امام زمان (عجل الله تعالی فرج الشریف)، حضرت خضر، بی‌بی حور و بی‌بی نور (ویژه پخت کاچی)، سفره نخود مشگل‌گشا (مخصوص ماه مبارک رمضان) و بسیاری نمونه‌های دیگر نام برد.

 

نکته قابل توجه در این مراسم ها حضور آش به عنوان یکی از مهم ترین خوارکی ها برای پذیرایی از مهمانان می باشد که در انواع؛ آش رشته، آش دوغ، آش کشک و همچنین حلوا است.

 

سفره های متبرک در چهارمحال و بختیاری

 

بر اساس روایات معصومین (علیهم السلام)، صلوات بر محمد و آل محمد دارای فضیلت فراوان است و در فضیلت آن همین بس که خداوند آن ‌را از کارهای همیشگی خود و فرشتگان قلمداد می‌فرماید: «ان الله و ملائکته یصلون علی النبی...» و به مؤمنان نیز دستور می‌دهد که آن را از برنامه‌های خویش قرار دهند: «... یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما».

 

 

سفره های متبرک در چهارمحال و بختیاری

 

به همین دلیل مراسم سفره صلوات یکی از مراسم های ویژه در استان چهارمحال و بختیاری است که در منزل اهالی منعقد می شود و بدین صورت است که؛ 14 کیسه در هرکدام 10 عدد تسبیح و همگی به رنگ سبز به نیت 14 معصوم (علیهم السلام) قرار داده می شود و حاضران در مراسم در مجموع 14 هزار صلوات به نیت ثواب و رسیدن به حاجات ختم می کنند و دعای صد صلوات را نیز قرائت می کنند.

 

در پایان مراسم نیز به فراخور وضعیت مالی میزبان از مهمانان با آش، شیرینی (حلوا)، خرما و چای پذیرایی می شود.

 

سفره های متبرک در چهارمحال و بختیاری

 

در این سفره های متنوع و رنگارنگ، ترکیبی از کلام الهی و طعام دنیایی باهم آمیخته می شود تا با محوریت معنویت و ترویج سیره اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، بر قداست سفره بیفزایند و مهمانان را با تکریم خاص پذیرایی کنند.

 

مشارکت مهمانان در تأمین طعام برخی از این سفره ها به افزایش همدلی بین همسایگان نیز می انجامد و البته رونق برپایی مراسم در منازل اهالی نیز مضاعف می شود.

 

پیرامون برپایی سفره های متبرک نظر حجت الاسلام رضا رستگار، یکی از کارشناسان مسائل دینی و مذهبی چهارمحال و بختیاری را جویا شدیم که اظهار کرد: اصل این مناسبت ها به دلیل گرامیداشت یاد و نام اهل بیت (علیهم السلام) و ترویج سیره نبوی، علوی و فاطمی قابل احترام است.

 

وی افزود: نکته مهم در برپایی این سفره های متبرک و مراسم های خانگی، توجه دادن افراد به این نکته است که نباید سفره را مهم تر از خود مراسم بدانیم و از ورود بدعت ها و خرافه ها در اینگونه مراسم ها جلوگیری شود.

 

این کارشناس مسائل دینی و مذهبی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پررنگ و زرق و برق کردن سفره ها و رفتن به سوی تجمل گرایی از قداست این مراسم ها می کاهد و دور از شأن اهل بیت (علیهم السلام) است.

 

 

سفره های متبرک در چهارمحال و بختیاری

 

بر اساس این گزارش در ادامه علیرضا شریفی، کارشناس مسائل فرهنگی و مشاور خانواده چهارمحال و بختیاری در این زمینه گفت:‌ تقویت حس مشارکت مردم در برپایی مراسم های مذهبی خیلی مهم است؛ ولی باید به این حرکت های خودجوش جهت داد و آنها را با سیره اهلبیت بیش از پیش آشنا کرد.

 

کارشناس مسائل فرهنگی و مشاور خانواده استان افزود: برپایی سفره های متنوع متبرک به یاد اهل بیت (علیهم السلام) نشانی از اعتقاد و باور قلبی مردم به کارگشا بودن معنویت در زندگی انسان است و باید در این راستا کارهای فرهنگی و مشاوره ای خوبی صورت گیرد تا نقص و کاستی های احتمالی به دلیل نا آگاهی عامه از مسائل دینی برطرف شود.

 

وی نیز با تأکید بر لزوم پیشگیری از ورود بدعت و خرافه به اینگونه مراسم ها، خواستار نظارت کارشناسان دینی به صورت نامحسوس و ارائه دیدگاه های مذهبی در منابر و مجالس وعظ و خطابه شد.

 

گزارش: سجاد عباسی

 

 

 

کد خبر 504217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha