خانواده ها به دلیل فقر مالی اجازه تحصیل به فرزندان نمی‌دهند

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور گفت: اگر تمام ابزارها و امکانات آموزشی را نیز فراهم کنیم باز برخی خانواده ها به دلیل فقر مالی فرزندانشان را به مدرسه نمی فرستند، بنابراین باید به مباحث اقتصادی توجه کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در دومین کنفرانس توسعه و عدالت آموزشی که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: امروز روز پرکاری داشتم و قرار است بودجه سال 95 فردا در هیئت وزیران به رای‌گیری گذاشته شود. قبل از آمدن به این کنفرانس با وزیر امور اقتصاد و دارایی تماس گرفتم تا در خصوص رقم مالیاتی که در نظر گرفته‌ایم، اطمینان حاصل کنم و در جلسه هیئت وزیران فردا مخالفتی با این موضوع صورت نگیرد و نگویند این میزان زیاد است.

 

نوبخت در ادامه افزود: هم اکنون با رکود اقتصادی مواجه ایم در حالی که نگاه‌های زیادی انتظار می‌کشند تا کمبودها را جبران کنیم؛ هم اکنون اگر یک دانش‌آموز در کپر درس بخواند برای ما جای تاسف دارد.

 

وی اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته 3 شاخص اقتصاد، آموزش و سلامت مطرح است. در کشور اعتبارات حوزه آموزش از سال 92 تا 94 نزدیک دو برابر شد و اعتبار دانشگاه‌های مناطق محروم 96 درصد افزایش یافت.

 

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تصریح کرد: در بودجه سال 95 و برنامه ششم توسعه نگاهمان را نسبت به اعداد و ارقام و اختصاص بودجه برای رفع محرومیت‌ها تغییر خواهیم داد و تلاش می‌کنیم تا عدالت آموزشی توسعه یابد؛ فرصت ثبت‌نام در مدارس باید برای تمام دانش‌آموزان فراهم شود. در برخی مناطق امکانات لازم وجود دارد اما دانش‌آموزان آمادگی ثبت‌نام ندارند و این موضوع حکایت از وضع اقتصادی نامناسب خانواده‌ها دارد.

 

نوبخت ادامه داد: تعداد زیادی از مدارس در کشور هستند که با 4 یا 5 دانش‌آموز اداره می‌شوند و خانواده‌ها به دلیل فقر مالی اجازه نمی‌دهند که فرزندانشان به مدارس بروند.

 

وی خاطرنشان کرد: معلم برای تدریس باید انگیزه کافی داشته باشد. زمانی که معلم احساس نابرابری در پرداخت می‌کند این حس باعث می‌شود تا نتواند با کیفیت کار کند. در حقیقت معلم نباید احساس ظلم و بی‌عدالتی کند.

 

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور بیان کرد: هم اکنون یک معلم با خود می‌‌گوید چرا نوع نظام اداری و پرداخت‌ها به گونه‌ای است که به او توجه نمی‌شود.

 

وی در این خصوص ادامه داد: برای رفع این تبعیض‌ها رتبه‌بندی معلمان را اجرا کردیم و هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار در سال 94 و 3500 میلیارد تومان اعتبار در سال 95 به نظام آموزش و پرورش برای اجرای طرح ربته‌بندی تزریق می‌شود تا معلم احساس امنیت کند.

 

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تصریح کرد: محصول نظام آموزشی باید نوع‌آوری باشد و امروز سواد صرفا به "بابا آب داد" خلاصه نمی‌شود.

 

وی عنوان کرد: بنده در شرایطی هستم که یک روز وزیر بهداشت آمده و ضرورت سلامت جامعه می‌‌گوید، پس از او وزیر راه می‌آید و از وجود راه‌های ناتمام در کشور سخن می‌گوید، پس از او وزیر علوم می‌آید و از اهمیت دانشگاه‌ها می‌گوید در چنین شرایطی  تا پایان روز بر بنده که از محدودیت منابع آگاه هستم چه می‌گذرد.

 

نوبخت در پایان خاطرنشان کرد: هم اکنون کل امکان فروش نفت برای کشور حدود یک میلیون بشکه است و با تلاش سرداران دیپلماسی خارجی و شکستن تحریم‌های ظالمانه امروز می‌توانیم بر منابع فروش نفت گذشته که در هر حصر بود دست پیدا کنیم.

 

کد خبر 504169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha