تحصیل بیش از ۸۰ هزار طلبه درمدارس علمیه خواهران سراسر کشور

خبرگزاری شبستان:حجت‌الاسلام جمشیدی با بیان اینکه بیش از ۸۰ هزار طلبه در ۴۴۴ مدرسه علمیه خواهران مشغول به تحصیل هستند،گفت: هم‌اکنون در مدارس علمیه خواهران سراسر کشور، ۳۷۰ هسته پژوهشی، ۱۷۰ کانون پژوهشی و ۱۵۱ انجمن علمی مشغول به فعالیت هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور امروز (7 آذر) در دوازدهمین اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه خواهران سراسر کشور که در مجتمع یاوران مهدی برگزار شد، عنوان کرد: ما در تمام عمر خود به دنبال حیات طیبه هستیم و افتخار ما این است که علم را برای خداوند می آموزیم.

 

امروز روحانیون جزء محروم ترین قشر جامعه هستند

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور تصریح کرد: غایت عظمی مجامع علمی غیرحوزوی این است که به دانش پژوهان توصیه می کنند که علم را برای علم بیاموزند، اما حوزویان و طلبه ها علم را نه برای علم، نه برای زراندوزی، امتیاز و دنیاطلبی بلکه علم را فقط برای خداوند می آموزند.

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی یادآور شد: امروز روحانیون جزء محروم ترین قشر جامعه هستند که سند افتخار شیعه است، امروز متوسط شهریه عمومی طلبه های برادر کمتر از یک سوم خط فقری است که دولت مشخص کرده است و بسیار کمتر از حداقل حقوق یک کارگر است و این باعث سربلندی و افتخار روحانیت است.

 

وی تأکید کرد: ما هر آنچه که به دیگران می آموزیم، خود بیش از همه نیازمند به آن هستیم و ما نمی توانیم آتش را در دل نسل طالب و بیدار زنده کنیم، مگر این که خود آتش باشیم و بتوانیم به دیگران نیز حرارت برسانیم.

 

نظام تربیتی حوزه های علمیه یک نظام ممتاز  و منحصر به فرد است

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور بیان داشت: اگر کاری شایسته تر و بزرگ تر از انسان‌سازی بود، خداوند آن را برای پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت (ع) برمی گزید و امروز مدیران مدارس علمیه علی رغم محدودیت ها و مشکلات، مجاهدانه در این عرصه فعالیت می کنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی گفت: نظام تربیتی حوزه های علمیه یک نظام ممتاز  و منحصر به فرد است و طلبه ها با استفاده از کتاب های تربیتی علمای سلف، سبک زندگی اسلامی را می آموزند و در زندگی خود پیاده می کنند.

 

وی با بیان این که علمای دین از جنس مردم بودند و به زبان مردم سخن می گفتند، عنوان کرد: حوزه علمیه همواره به اصل تربیت یعنی تزکیه مقدم بر تعلیم نگاه کرده است و ما باید امر تربیت را در حوزه های علمیه جدی بگیریم و تربیت مقدم بر تعلیم باشد.

 

تحصیل بیش از 80 هزار طلبه در 444 مدرسه علمیه خواهران در سراسر کشور

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور اظهار داشت: در کشور، 444 مدرسه علمیه خواهران توسط مدیران اداره می شود که این مدارس به جز خراسان شمالی، رضوی و جنوبی است و بیش از 80 هزار طلبه در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی تصریح کرد: اگر تا دیروز تولید علم منحصربه  مراکز ویژه بود، امروز با تلاش مضاعف طلبه ها، نوید تولید علم در اقصی نقاط کشور داده می شود، به طوری که در المپیاد های علمی گاهی طلبه ای از یک حوزه در مناطق محروم حائز رتبه های برتر می شود که نشان می دهد تلاش های حوزه به بار نشسته است.

 

فعالیت370 هسته پژوهشی، 170 کانون پژوهشی و 151 انجمن علمی در مدارس علمیه خواهران

 

وی با بیان این که بیش از 530 کرسی آزاداندیشی در طول 2 و نیم سال در مدارس علمیه خواهران برگزار شده است، گفت: امید است با توسعه آموزش های تکمیلی در سطح 4، شاهد کرسی های نظریه پردازی در مدارس علمیه خواهران باشیم.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور افزود: هم اکنون در مدارس علمیه خواهران سراسر کشور، 370 هسته پژوهشی، 170 کانون پژوهشی و 151 انجمن علمی مشغول به فعالیت هستند که امید است با همت بلند خواهران طلبه، افقی روشن در عرصه آموزش، پژوهش، تعلیم، تربیت و تبلیغ داشته باشیم.  

 

حضور 60 هزار طلبه بسیجی در کشور/فعالیت تبلیغی نزدیک 6 هزار خواهر طلبه در یک درگاه امن و مطمئن

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی با بیان این که 60 هزار طلبه بسیجی در کشور هستند، ادامه داد: خواهران طلبه در عرصه تبلیغ مجاهدت های بزرگی رقم زدند، به طوری که بیش از 600 هزار فرصت تبلیغی وجود دارد.

 

وی تصریح کرد: امروز عرصه تبلیغ در فضای مجازی یکی از عرصه های انحصاری حوزه های علمیه است و نزدیک 6 هزار خواهر طلبه در یک درگاه امن و مطمئن با عنوان «شبکه کوثرنت» با محتوای دینی مشغول تبلیغ هستند.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور اضافه کرد: شبکه کوثر نت یک شبکه علمی، پژوهشی، آموزشی و تربیتی است که علاوه بر ایجاد هم گرایی در تولید علم، در مسیر تبلیغ نیز فعالیت می کند و این شبکه سکو و نقطه عزیمتی برای ورود سازمان یافته در شبکه مجازی بیرونی خواهد بود.

 

ما باید بنیه های علمی و عملی حوزه های علمیه خواهران را تقویت کنیم

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی عنوان کرد: امروز دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی با استفاده از ابزاری که در اختیار دارند، با وحشی گری و جنایت، چهره خشنی از اسلام در جهان به نمایش گذاشته اند و اضلاع پروژه اسلام هراسی را تکمیل کردند، امید است که حوزه های علمیه با فعالیت هایی که آغاز کرده است بتواند با استفاده از ابزارها به رسالت خود عمل کند.

 

وی با بیان این که ما باید بنیه های علمی و عملی حوزه های علمیه خواهران را تقویت کنیم، اظهار داشت: طلاب به آنچه که می آموزند، اکتفا نکنند بلکه باید با شیوه های نوین و ظرفیت های موجود به علم خود بیفزایند و در مسیر خدمت به اسلام به کار گیرند.

 

مدارس علمیه، قطب علمی و فرهنگی تبلیغی و کانون نشر معارف باشد

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور تصریح کرد: نگاه به مدارس علمیه خواهران سراسر کشور این است که مدرسه و حوزه علمیه یک قطب علمی و فرهنگی تبلیغی و کانون نشر معارف باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی یادآور شد: امروز خواهران طلبه مدارس علمیه به بیش از یک سوم مدارس آموزش و پرورش اعزام می شوند، 30 هزار خواهر طلبه در مدارس اقامه نماز می کنند و به بیان احکام می پردازند، همچنین 12 هزار طلبه در عرصه تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش شاغل هستند.

 

وی با بیان این که امروز هر یک از مدارس علمیه به عنوان یک کانون و محور در شهرها شده اند، گفت: نزدیک 68 منطقه کشور که مدارس علمیه در آنجا وجود دارد، مناطقی هستند که فرقه ها و مذاهب مشترک وجود دارد، اما طلاب و روحانیون غیرمتعصبانه فعالیت می کنند و همزیستی و همگرایی دارند و نتیجه این حضور، اثرگذاری فرهنگی است.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور تأکید کرد: مدارس علمیه در هر منطقه ای باید قطب فرهنگی، علمی، آموزشی و تربیتی آن منطقه باشد و این موضوع، دست یافتنی است.

 

نظام جمهوری اسلامی ایران، مولود حوزه های علمیه است/ ولایت فقیه استمرار ولایت اهل بیت (ع) است

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی با بیان این که نظام جمهوری اسلامی ایران، مولود حوزه های علمیه است، عنوان کرد: روحانیت و حوزه های علمیه در شکل گیری و تداوم نهضت نقش موثری داشتد و به همین دلیل ما نسبت به این تمکن و مولود هرگز بی تفاوت نخواهیم بود و همواره دفاع از کیان انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران را وظیفه خود می دانیم.

 

وی با بیان این که ولایت فقیه استمرار ولایت اهل بیت (ع) است، اظهار داشت: وظیفه اصلی ما این است که همواره از ولایت فقیه و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حمایت جدی داشته باشیم و در همه عرصه ها حضور خردمندانه، آگاهانه و هشیارانه و بر اساس مبانی اسلام داریم.

 

یکی از رسالت های اصلی حوزه های علمیه، تلاش برای حضور حداکثری و آگاهانه مردم در انتخابات است

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور با اشاره به این که در آینده، انتخابات مجلس و خبرگان را پیش رو داریم، گفت: یکی از رسالت های اصلی حوزه های علمیه، تلاش برای حضور حداکثری مردم و حضور آگاهانه آنهاست.

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی با بیان این که حوزه های علمیه متعلق به همه مردم ایران، اسلام و انقلاب اسلامی است، افزود: ما در ترویج شاخص های انتخابات و اصول مشارکت نقش آفرین خواهیم بود، اما مدارس علمیه به عنوان پایگاهی برای یک جریان خاص نخواهد بود، بلکه بر اجرای انتخابات نظارت خواهد داشت و معیارهای انتخاب اصلح را بیان می کند.

 

وی تصریح کرد: حوزه های علمیه در حرکت سیاسی و اجتماعی و حرکت در عرصه نظام جمهوری اسلامی ایران یک شاخص دارد و آن هم رهنمودهای مقام معظم رهبری (مد ظله) است، به طوری که معیارها در کلمات ایشان صریح و روشن است و ما باید آنها را برای مردم تبیین کنیم.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور تأکید کرد: مدارس علمیه در فعالیت های خود وارد حواشی نشوند و اسلام ناب، انقلاب اسلامی، راه امام خمینی (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مد ظله) را به عنوان اصول فعالیت های خود قرار دهند.

 

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی در پایان گفت: حوزه علمیه در مسائل کلان نظام جمهوری اسلامی باید رسالت خود را اعلام کند و در تبیین مواضع خود باید ملاحظه داشته باشد و ما باید مراقب باشیم که مرزهای اعتقادی و انقلابی فکری و سیاسی ما با دشمن اختلاط پیدا نکند.

 

کد خبر 504104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha