اسلام منهای روحانیت همان جدایی دین از سیاست است

معاون اول قوه قضاییه، گفت: انسان با فنای در خداوند به حیات ربانی دست پیدا می‌کند و روحانیون بر این اساس عناصر حیات‌بخش جامعه هستند و می‌توانند حیات ربانی را در جامعه تحقق بخشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام رییسی، معاون اول قوه قضاییه، پنج‌شنبه 16 تیر در اولین یادواره بیش از 500 شهید روحانی تهران بزرگ در تالار بزرگ کشور گفت: قانون طبیعت این است که هر موجود غایت موجود دیگر قرار می‌گیرد. جماد فنای در نبات، نبات فنای در حیوان و حیوان فنای در انسان می‌شود و در نگاه اومانیستی این حرکت در انسان متوقف می‌شود، اما در نگاه الهی انسان نیز فنای در خداست.

 

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به تفاوت تعریف انسان در علم منطق و قرآن کریم، گفت: علم منطق انسان را حیوان ناطق معرفی می‌کند، اما در قرآن نطق فصل‌الفصول انسان نیست بلکه فصل‌الفصول انسان متأله و ربانی شده است. به عبارت بهتر انسان در تعلیم قرآنی حی متأله است.

 

وی افزود: انسان با فنای در خداوند به حیات ربانی دست پیدا می‌کند و روحانیون بر این اساس عناصر حیات‌بخش جامعه هستند و می‌توانند حیات ربانی را در جامعه تحقق بخشند.

 

وی تأکید کرد: خداوند دو پیمان از علما و روحانیت گرفته است، اول تعلیم دین و مفاهیم حیات‌بخش آن و دوم تعدیل و مبارزه با جهل و فساد و ایجاد عدالت در جامعه.

 

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه شهید روحانی به دو حیات طیبه دست می‌یابد، گفت: حیات اول شهید روحانی همان است که همه شهدا به آن دست می‌یابند که خداوند می‌فرماید گمان نکنید کسانی که در راه خدا کشته می‌شوند مرده‌اند بلکه نزد پروردگارشان زنده‌اند و روزی می‌خورند و حیات دوم شهید روحانی به حیات علمی او برمی‌گردد که در روایات آمده است علما تا زمانی که روزگار باقی است، باقی هستند.

 

وی تصریح کرد: علما با حضور در جنگ علاوه بر تبلیغ زبانی دین به تبلیغ عملی آن نیز پرداختند و مصداق حقیقی این روایت شدند که مردم را به غیر زبان‌هایشان به راه خدا دعوت کنیم.

 

حجت‌الاسلام رییسی با بیان اینکه امروز نیز علی‌رغم تمام فضاسازی‌ها و نظرسنجی‌های انجام شده روحانیت مهم‌ترین مرجع مردم در مسایل و مشکلات هستند، گفت: طرح موضوع اسلام منهای روحانیت همان‌قدر خطرناک است که طرح جدایی دین از سیاست خطرناک است. روحانیت در تمام عرصه‌های اجتماعی هم با مردم بوده هم در مردم و هم از مردم و به همین دلیل است که مردم امام (ره) را از خود می‌دانستند و آنچنان برای او جان‌فشانی می‌کردند.

 

وی رابطه بین مرجعیت و مردم را از جنس عشق و دلدادگی دانست و گفت: دشمن نمی‌تواند این نوع رابطه را درک کند. رییس سازمان سیا در پاسخ این سؤال کارتر که چه شد ایران از دست رفت، گفت ما همه محاسبات را به طور دقیق انجام داده بودیم مگر رابطه عشق و دلدادگی میان یک پیرمرد 70 ساله و مردم را.

 

معاون اول قوه قضاییه حرکت جمهوری اسلامی ایران را حرکت در مسیر دارالسلام دانست و گفت: درست است که دارالسلام در قیامت به وجود می‌آید، اما راه آن از شهر سالم می‌‌گذرد که جمهوری اسلامی به دنبال ایجاد کشوری سالم است که خدامحوری، تکلیف‌محوری، اخلاق و پیروی از دین و آموزه‌های آن از ویژگی‌های اصلی آن است، در چنین جامعه‌ای برعکس جوامع دموکراتیک که سنگ بنایشان بر روابط اقتصادی است خداخواهی حاکمیت دارد.

 

حجت‌الاسلام رییسی به بررسی نقش امام زین‌العابدین (ع) در جاودانه نگاه داشتن عاشورا نیز اشاره کرد و گفت: دین یک وجود حقیقی دارد که عبارت است از کتاب و سنت، یک وجود ذهنی دارد که بر قلوب و اذهان مردم و یک وجود عینی و اجرایی دارد. عاشورا نماد وجود عینی و اجرایی دین بود که امام سجاد (ع) تلاش کرد این وجود را حفظ کند.

 

معاون اول قوه قضاییه حرکت امام حسین (ع) را حرکتی برای تحقق بخشیدن عدالت و آوردن اسلام به متن زندگی مردم دانست و ادامه داد: امام حسین (ع) برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد و سعی داشت خدا را به متن زندگی مردم بیاورد و این همان «کمال‌الانقطاع» اسلامی است که ربطی به روحانیت ندارد، بلکه دین‌داران واقعی در وحدت و گوشه‌گیری خود برای نجات جامعه دعا و تلاش می‌کنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 50409

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha