روحانیت در عرصه های خطر سپر بلای ملت ایران بوده است

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور با اشاره نقش محوری روحانیت در استمرار حرکت انقلاب اسلامی گفت: روحانیت در همه عرصه‌های سیاسی، انقلابی و جهادی پیشاپیش و همدوش مردم، علم مبارزه با دشمنان را به دوش کشیده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور، مسئول کنگره شهدای سراسر کشور پنج‌شنبه (16 تیر) در اولین یادواره بیش از 500 شهید روحانی تهران بزرگ در تالار بزرگ کشور گفت: روحانیت در همه عرصه‌های سیاسی، انقلابی و جهادی پیشاپیش و همدوش مردم، علم مبارزه با دشمنان را به دوش کشیده است. نقش روحانیون بزرگی مانند میرزای شیرازی، سیدجمال‌الدین اسدآبادی، شیخ فضل‌الله نوری، میرزا کوچک‌خان و غیره در طول تاریخ مبارزه با استعمار انکارناپذیر است.

 

حجت‌الاسلام ذوالنور، امام خمینی (ره) را یکی از مهم‌ترین مظاهر نقش‌آفرینی روحانیت دانست و گفت: انقلاب اسلامی ایران به دست بابرکت امام خمینی بنا نهاده شد و در ادامه روحانیت نقش عظیمی در دفاع مقدس داشتند که اگر بخواهیم به انواع نقش‌ها و زمینه‌های تأثیرگذاری روحانیت در دفاع مقدس بپردازیم باید به بیش از 100 نقش اشاره کنیم اما ناچار این نقش‌ها را در هفت محور کلی به صورت فهرست‌وار ارایه می‌کنم.

 

وی، محور اول تأثیرگذاری روحانیت را نقش کلان روحانیت دانست و گفت: نقش کلان امام خمینی (ره) و شخصیت‌های بعد از او در سطوح کلان جنگ تحمیلی بر هیچ‌کس پوشیده نیست، به عنوان مثال هنگامی که شهر مهران به تصرف نیروهای دشمن درآمده بود و به دلیل عملیات روانی دشمن نیروهای آزادکننده دشمن زمین‌گیر شده بودند، پیام امام توسط مرحوم حاج احمد خمینی به جبهه مخابره شد که تنها یک خط داشت؛ مهران به هر قیمتی که هست باید آزاد شود. همین یک جمله تمام معادلات را بهم زد چون رزمندگان احساس می‌کردند فرمان امام فرمان بقیه‌الله است و در آن عملیات مهران آزاد شد.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین ذوالنور با بیان خاطره‌ای از عملیات والفجر 4 گفت: هنگامی که در عملیات والفجر بالای سر دانش‌آموز شهید خوش‌نظر که روی مین «بالمری» رفته بود، رسیدم به او گفتم اگر پیامی برای خانواده‌ات بگو تا به آنها برسانم به سختی لب‌هایش را تکان داد و بریده بریده گفت همه ناراحتی من این است که آرزو داشتم لحظه‌ای از نزدیک چهره امام را ببینم اما به این آرزو نرسیدم. این تأثیر نفوذ ولی امر در سطح کلان بود که دل‌ها را تحت تأثیر خود قرار داده بود.

 

وی با اشاره به نقش کلان رهبر معظم انقلاب در جنگ تحمیلی گفت: حضور مقام معظم رهبری از ابتدا تا انتهای جنگ در میان رزمندگان و در دل خطر، دلگرمی امیدوارکننده‌ای به همه لشکریان حق علیه باطل می‌داد، همین طور بزرگان دیگر نقش عظیم و کلانی در پیروزی در جنگ تحمیلی داشتند.

 

حجت‌‌الاسلام ذوالنور، محور دوم تأثیرگذاری روحانیت در جنگ را نقش پشتیبانی آنها دانست و گفت: روحانیت در مساجد و مراسم‌های مختلف تشییع و تجلیل از شهدا با محوریت تبلیغی به پشتیبانی فرهنگی و معنوی رزمندگان دفاع مقدس می‌پرداختند، به طوری که گاهی از تشییع یک شهید چندین نفر به جبهه‌های جنگ اعزام می‌شدند.

 

مسئول کنگره شهدا با اشاره به نقش تبلیغی روحانیون گفت: روحانیون در جبهه‌های جنگ نقش تبلیغی خود را فراموش نکردند، افرادی نظیر مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی، شیخ فضل‌الله محلاتی و غیره در دل جبهه‌های جنگ به بیان احکام و معارف الهی و برگزاری پرشکوه نمازهای جماعت می‌پرداختند.

 

وی تصریح کرد: محور چهارم فعالیت‌ روحانیون در جنگ نقش مسئولیتی روحانیت بود، مسئولیت‌های مختلفی از قبیل مسئولیت‌های عقیدتی، تبلیغات، فرهنگی، اعزام مبلغ و غیره مسئولیت‌هایی بودند که عمدتا روحانیون آنها را به عهده داشتند.

 

حجت‌الاسلام ذوالنور محور پنجم تأثیرگذاری روحانیت را مدیریت و فرماندهی خواند و گفت: روحانیون فرماندهان قابلی بودند و در تمام سطوح مختلف فرماندهی حضور داشتند. شهید بشردوست، شهید غلامرضا صالحی، شهید ردانی‌پور و غیره فرماندهان روحانی جنگ بودند که با مدیریت آنها هشت سال دفاع مقدس به پیروزی انجامید.

 

مسئول کنگره شهدا به نقش رزمی روحانیون در جنگ اشاره کرد و گفت: روحانیون در بحبوحه جنگ درس و بحث را تعطیل کردند و به جبهه‌های جنگ شتافتند. روحانیون و طلاب با حضور در قلب خطر دلگرمی فراوانی به رزمنده‌ها می‌دادند، حتی گاهی بعضی طلاب هویت طلبه بودن خود را آشکار نمی‌کردند و همین الان نیز بر روی سنگ قبر آنها طلبه شهید حک نشده است.

 

حجت‌الاسلام ذوالنور با اشاره به ابهامی که در آمار شهیدان روحانی وجود دارد، گفت: اینکه در عنوان این یادواره آمده است بیش از 500 شهید روحانی، به همین دلیل است که بسیاری از طلبه‌هایی که در جنگ شرکت می‌کردند هویت طلبگی خود را آشکار نمی‌کردند. از آن زمان که ستاد یادواره شهدای روحانی راه افتاد، بسیاری از خانواده‌های روحانیون به این ستادها رجوع کردند و از طلبه بودن فرزند شهید خود پرده برداشتند، به طوری که آمار شهدای روحانی سراسر کشور از 2700 نفر به 4500 نفر رسید و پیش‌بینی ما این است که اگر یادواره‌ها در تمام استان‌ها فعال شود بیش از 5000 شهید روحانی وجود دارد.

 

مسئول کنگره شهدا با اشاره به نقش رزمی- تبلیغی روحانیون در دفاع مقدس گفت: روحانیون با لباس رزم و در عین حال با عمامه بر سر همزمان به تبلیغ و رزم با دشمن می‌پرداختند و این یکی از مظاهر درهم‌آمیختن علم و عمل در جنگ بود.

 

حجت‌الاسلام ذوالنور با بیان اینکه روحانیت همیشه در خطرات پیشاپیش مردم حضور داشته، گفت: اگر می‌بینیم دشمن نتوانسته بین مرجعیت و مردم فاصله ایجاد کند به این دلیل است که روحانیت در عرصه خطر امتحان خود را پس داده و سپر بلای مردم بوده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 50407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha