به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از "اسپوتنیک"؛ «سفیان بن فرحات» تحلیلگر سیاسی «تونس» در یک مصاحبه مطبوعاتی، «ترکیه»، «قطر» و «عربستان سعودی» را به عنوان «سه محور حقیقی شرارت» توصیف کرد که به دنبال حذف تجربه دموکراتیک تونس، از طریق حمایت از گروه های تروریستی جهت در دست گرفتن قدرت هستند.
«ابن فرحات» در اظهار نظری مرتبط با حمله انتحاری به اتوبوس حامل نیروهای امنیتی ریاست جمهوری در پایتخت «تونس» گفت: «این حمله در چارچوب تمرکز بر "تونس" از مدتی پیش توسط تروریستها طراحی شده تا "تونس" را وارد جریان مارپیچی تروریسم کند. این امر، تلاشی از جانب گروههای تروریستی وهابی و داعشی جهت سرکوب انقلاب تونس و جدا کردن آن از مفهوم اصلی خود و در دست گرفتن قدرت در این کشور است.
این تحلیل گر سیاسی افزود: «علاوه بر موساد اسرائیل، ترکیه، قطر و عربستان سعودی نیز محور واقعی شرارت بوده که از این گروههای تروریستی حمایت می کنند. آنان به دنبال از بین بردن تونس و تجربه دموکراسی نوپای این کشور هستند. این فرایند نوعی، دارای ابعاد اطلاعاتی بوده و داعشی ها و مدافعان تروریسم باعث شکاف بین ارتش تونس و نیروهای امنیتی شده اند.
وی توضیح داد: حکومت تروئیکای تونس، به رهبری حزب «النهضه»، چند ماه پیش، جوانان تونسی را به جنگ در «سوریه» فرستاد. حال، بسیاری از این جوانان، به تونس بازگشته و برای به دست گرفتن قدرت و آسیب زدن به کشور برنامه ریزی می کنند.
او ادامه داد: "این جوانان، با تعامل و هماهنگی با تروریست ها در لیبی فعالیت می کنند، جایی که اردوگاه های آموزشی جوانان تونسی و تحریک آنان جهت انجام عملیات تروریستی علیه وطن خود وجود دارد. بدین وسیله، لیبی تبدیل به یک منبع تروریسم شده است.
«بن فرحات» با طرح پرسش از هدف این حمله به نیروهای امنیتی ریاست جمهوری تونس چنین بیان کرده است که «هدف این حمله، ارعاب و وحشت افکندن میان مردم تونس است، آنان بدین وسیله در پی نشان دادن میزان قدرت و استبداد خود هستند.
«ابراهیم عیسی» -روزنامه نگار مصری- نیز گفت:« مصر و عربستان، بر سر رهبری فکر اسلامی نزاع دارند. این درگیری بر سر فکر اسلامی بین پول وهابیت و ایدئولوژی میانه مصر است."
"ابراهیم عیسی" در برنامه تلویزیونی خود در شبکه «قاهره و مردم» افزود: تا زمانیکه اندیشه وهابیت سیطره دارد، کسی قادر به مبارزه با تروریسم نیست؛ مصر با اجازه دادن به گسترش اندیشه وهابیت،تمام بشریت را ناامید کرده است».
این روزنامه نگار مصری افزود: «تا زمانیکه تغذیه تروریسم و پیگرد و تعقیب پژوهشگران و اندیشمندان پایان نیابد، تا زمانیکه قانونی به نام «تحقیر ادیان» در نفاق و دورویی با تروریسمها و سلفی ها وجود دارد، مادامیکه مصر از مبارزه با اندیشه تروریستی ناامید باشد، کل جهان با تروریسم مبارزه نخواهد کرد و کسی قادر نیست به شیوخ سعودی بگوید: تروریسم، یک اندیشه است و مصر با تروریستها مبارزه می کند و تروریسمی وجود ندارد».
وی اشاره کرد که «الازهر»، بخش مهمی از دولت مصر است و بسیاری از پژوهشگران و اندیشمندان وجود دارند که تحت سیطره وهابیت سلفی هستند، بسیاری نیز هستند که پشت سر جریانهای وهابی و سلفی، در پی تخریب روابط بین مذاهب هستند».
وی با انتقاد از «دار الفتوی» در مصر متعلق به «إبن عثیمین» که کشتن زنان و کودکان را مباح می داند، به «هیأت دانشمندان سعودی» پاسخ داد و اشاره کرد که: «"دار الإفتاء" پس از حمله این هیأت به آن، دچار لغزش شد و از موضع خود بازگشت و عذر خواهی کرد. وی بیان کرد: «بر سر رهبری فکر اسلامی، نزاع وجود دارد و راه حل این موضوع، از «سوریه» و «عراق» شروع می شود و به «آمریکا» و «فرانسه» ختم می شود. وی این سوال را مطرح کرد که چه کسی فکر اسلامی را هدایت می کند؟ وهابیت با مال خود و یا مصر با میانه گری و مأموریت خود؟
وی افزود: «یکی از اهداف تروریست ها، تعطیلی قانون اساسی و زندگی مدنی و وارد کردن تونس در چریان مارپیچی تروریسم است. آنچه باعث نگرانی تروریستها می شود اینکه «تونس» در میان عرب و مسلمان، ممکن است یک جامعه دموکراتیک باشد.
حمله انتحاری به نیروهای امنیتی ریاست جمهوری تونس، در عصر سه شنبه،سومین حمله بزرگ در تونس طی این سال، پس از حملات داعش به موزه «بردو»در پایتخت تونس در «آذار» گذشته و حمله به یک مرکز گردشگری در شهر ساحلی «سوس» است .
نظر شما