به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا مرندی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی امروز در حاشیه پنجمین نشست سراسری شوراهای بسیج پزشکی استانها در جمع خبرنگاران پیرامون ارجاع بیماران از بخش دولتی به بخش خصوصی گفت: به نظر من نظارت کافی پیرامون این بحث نیست و برخورد لازم در این زمینه صورت نمی گیرد.
مرندی اظهار کرد: خطا و خطاکار در تمام حرفه ها وجود دارد و حکومت در هر زمینه ای باید با خطاکار برخورد کند. در غیر این صورت دامنه فعالیت این افراد بیشتر می شود و زیانهای جبران ناپذیری بر جای می گذارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این موضوع دلایل مختلفی دارد از جمله اینکه تعرفه های پزشکی به شکل واقعی دیده نشده است، افزود: در بخش پزشک عمومی تعرفه ها پایین است و این میزان نیازهای زندگی را پاسخ نمی دهد. در حقیقت باید پزشکان از تعرفه های عادلانه استفاده کنند و اگر موضوعی به عنوان قانون تأیید می شود باید برای اجرای آن نظارت کنیم.
وی با بیان اینکه ارجاع بیمار از بخش خصوصی به بخش دولتی برای منافع شخصی کار خطایی است، تصریح کرد: باید با این افراد برخورد شود این موضوع کار نادرست و نیازمند نظارت و برخورد است، اما همه پزشکان این کار را نمی کنند و این افراد عده ای معدود هستند که آبروی جامعه پزشکی را می برند.
مرندی ادامه داد: به نفع جامعه پزشکی است که با این افراد برخورد شود تا دیگر چنین مواردی تکرار نشود. این افراد کیفیت جامعه پزشکی را زیرسوال می برند و اگر مردم به پزشک اعتماد نکنند و به او مراجعه نکنند ضررهای بیشتری می بینیم. حق این است با هر آنچه فرد متقلب در این زمینه وجود دارد برخورد شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر با دانه درشت ها برخورد بیشتری شود، بقیه حساب کار خود را می کنند. از سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت این انتظار می رود که با این افراد برخورد کند، اما با توجه به اینکه افرادی ممکن است صاحب نفوذ باشند و از این برخوردها زیان ببینند شاید موجب اعتراض آنها شود، اما وزارت بهداشت نباید به این موضوع اهمیتی بدهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان پیرامون هزینه های درمانی بالا بر اقشار ضعیف به خبرنگار شبستان گفت: اعتبارات خوبی در مجلس برای شبکه بهداشت تصویب شد که اگر به خوبی پیاده و مدیریت منابع به نحو احسن انجام شود هزینه های پزشکی کاهش و این هزینه ها برای افراد ضعیف جامعه کاهش می یابد، اما لازم است مجلس اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مورد منصفانه نبودن قیمت تعرفه های پزشکی گفت: در برخی از خدمات مانند جراحی تعرفه ها به خوبی دیده شده است، اما در بخش مراقبت های اولیه پزشکی مانند روانپزشکان، پزشکان کودک و عمومی به دلیل نفوذ کمتر این طبقه از پزشکان تعرفه کمتری برایشان دیده شده است. اما در رشته های جراحی و تخصصی تعرفه ها اینگونه نیست و پاسخگوی نیازهای جامعه پزشکی هست.
این نماینده مجلس ادامه داد: اشکال کار اینجاست که تعرفه ها را طبق قانون محاسبه نمی کنیم. در قانون گفته شده که هزینه تعرفه ها را براساس هزینه مطب، استهلاک، وقت و سایر هزینه های این بخش محاسبه شود، تا تعرفه های پزشکی طبق هزینه ها سنجیده شود.
وی افزود: پایین بودن تعرفه ها کیفیت خدمات را کاهش می دهد اگر نرخ تعرفه ها به دقت مشخص نشود زیربنای
سلامت جامعه و کیفیت ارائه خدمات در این بخش کاهش می یابد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: پایین بودن تعرفه ها علاوه بر کم کردن کیفیت کار شاید در ظاهر ضرری را به جیب مردم نزند، اما ضرر اصلی در سلامت مردم است و علاوه بر هزینه دارو و درمان تکرار مراجعه به پزشک ادامه می یابد.
مرندی خاطرنشان کرد: دولت باید تعرفه ها را عادلانه تعیین کند و اثبات کند عادلانه دیدن تعرفه ها در مجموع در وقت و هزینه مردم صرفه جویی می شود. در حقیقت عادلانه دیدن این امر از ده بار مراجعه بیمار به پزشک جلوگیری می کند.
پایان پیام/
نظر شما