خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تاکید ایران و پاکستان بر توسعه همکاری های اقتصادی، خزانهداری آمریکا: تحریم ایران، حتی بعد از اجرای برجام، ایران عنصری کلیدی در مبارزه با داعش است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
نیوزویک: به امید مبارزه با داعش، نباید با خواسته ایران برای ماندن اسد کنار بیاییم
نشریه نیوزویک، در یادداشتی به تهدیدهای مشترک داعش برای ایران و آمریکا اشاره اما استدلال کرده دو کشور نمیتوانند با یکدیگر برای مبارزه با این گروه تروریستی متحد شوند.
نیوزویک، به اظهارات مقامات ایران که داعش را تهدید امنیتی میدانند اشاره میکند اما میافزاید این باعث نمیشود که تهران «شریکی ایدهآل» برای مبارزه با این گروه تروریستی تلقی شود.
نیوزویک، تفاوت در روایتهای ایران و آمریکا از منشأ شکلگیری داعش، و اهداف متفاوت دو کشور از مبارزه با داعش را عواملی دانسته که اتحاد در مبارزه با داعش را دشوار میکنند.
این نشریه آمریکایی در پایان بر همین اساس مینویسد: «برای مذاکرهکنندگان آمریکایی اشتباه خواهد بود که به امید تشکیل ائتلاف بزرگتر ضد داعش - با مطالبه ایران برای ماندن نامحدود بشار اسد کنار بیایند.»
نیویوزک این ادعا درباره مطالبه ایران در مذاکرات را در حالی مطرح کرده که تهران هرگز درباره ماندن «نامحدود» بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه در قدرت مطالبهای مطرح نکرده است.
ایران میگوید سرنوشت حاکمیت در سوریه را بایستی مردم این کشور تعیین کنند. کشورهای غربی، از سوی دیگر، کنارهگیری رئیسجمهور روی کار آمده با فرایندهای دموکراتیک در سوریه را پیششرط هر گونه توافق درباره آینده این کشور میدانند.
خزانهداری آمریکا: تحریمهای ایران، حتی بعد از اجرای برجام تا اندازه زیادی پابرجا میمانند
وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه، در یادداشتی که روی وبسایت این نهاد قرار گرفته بار دیگر تصریح کرده که دسته زیادی از تحریمهای ضد ایرانی حتی بعد از روز اجرای «برجام» پابرجا میمانند.
«بستی باروسا»، متخصص امور رسانهای خزانهداری آمریکا این یادداشت را با هدف رفع پارهای شبهات درباره مبادلات تجاری با ایران، در شرایط توافق هستهای با این کشور نوشته است.
وی با اشاره به اینکه رئوس کلی دستورالعملهای قابل اجرا درباره مقررات تحریمهای ایران مشخص است مینویسد: «اول اینکه، دولت آمریکا برای انجام فعالیتهای تجاری مجاز مانعتراشی نخواهد کرد. دوم اینکه، تحریمهای آمریکا، حتی بعد از روز اجرا، به دلیل نگرانیهای خارج از برنامه هستهای ایران، پابرجا خواهد ماند.»
«باروسا» در بخش دیگر این یادداشت خاطرنشان میکند برخی مبادلات تجاری اعم از فروش قطعات یدکی هواپیما و واردات فرش ایران مشمول قوانین تحریمی آمریکا نمیشود.
انگلیس از صدور قطعنامه کمیته سوم سازمان ملل علیه ایران استقبال کرد
انگلیس از قطعنامه کمیته سوم سازمان ملل متحد علیه ایران استقبال کرد. «بارونس آنیلای»، مقام دوم وزارت خارجه انگلیس، روز چهارشنبه در بیانیهای کمیته سوم سازمان ملل را «مکانیسمی حیاتی برای جامعه بینالملل، جهت بررسی نگرانیهای حقوق بشری» خواند.
وی با بیان اینکه سوریه همچنان یکی از بزرگترین بحرانهای امنیتی و انسانی جهان است گفت: «من به شدت از اقدام کمیته سوم در محکوم کردن اوضاع حقوق بشر در سوریه حمایت میکنم.»
وی همچنین گفت: «من از تصویب قطعنامه علیه ایران استقبال میکنم که ضمن اذعان به نشانههایی کوچک از پیشرفتهای حاصل شده خاطرنشان میکند که اوضاع حقوق بشر در این کشور، وخیم و نیازمند اقدام فوری است.»
وی به آنچه به گفته وی افزایش مجازات اعدام در ایران اشاره کرد و مدعی شد ایران به سرکوب آزادیهای شهروندان میپردازد.
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل هفته گذشته قطعنامهای درباره نقض حقوق بشر در ایران صادر کرد. این قطعنامه بعد از ظهر پنج شنبه با هفتاد و شش رای موافق، پنجاه و پنج رای مخالف و شصت و هشت رای ممتنع به تصویب رسید.
شرکت فناوری آمریکایی به بهانه معامله با ایران بیش از 1.5 میلیون دلار جریمه شد
مقامات آمریکایی شرکت «باراکودا نتورکس» که دفتر مرکزی آن در شهر کمپبل در ایالت کالیفرنیا قرار دارد را به بهانه ارتباط با ایران، سوریه و سودان به میزان 1.5 میلیون دلار جریمه کرد.
به نوشته «والاستریتژورنال»، این شرکت آمریکایی و یکی از شرکتهای تابعه آن در انگلیس، به بهانه فروش نرمافزارها و محصولات اینترنتی بین سالهای 2009 تا 2012 به سوریه، ایران و سودان هدف تحریم واقع شده است.
مطابق این گزارش، شرکت یاد شده با پرداخت 1.5 میلیون دلار برای حل و فصل این اختلافات به وزارت بازرگانی، و 389930 دلار به وزارت خزانهداری آمریکا برای حل و فصل این ادعاها موافقت کرده است.
تحریمها علیه ایران به بهانه وجود جنبههای نظامی در برنامه هستهای ایران وضع شدهاند. ایران همواره ادعاهای کشورهای غربی در این باره را رد کرده است.
فیسبوک به وزارت خارجه آمریکا در برابر حملات سایبری ایران کمک میکند
وبگاه آمریکایی «این گجت» از کمک شبکه اجتماعی فیسبوک به وزارت خارجه و دیگر بخشهای دولت آمریکا و ارائه سامانه هشدار دهنده جهت رصد حملات سابیری به ویژه از سوی ایران خبر داد.
بر اساس این گزارش، کارشناسان فیسبوک سامانه هشدار دهنده را برای وزارت خارجه آمریکا فراهم کردهاند که آنها به مجرد مورد حمله قرار گرفتن از سوی هکرهای ایرانی پیامی را دریافت میکنند.
هکرهای منتسب به ایران ماه گذشته با استفاده از حسابهای کارمندان جوان دولت آمریکا در شبکههای اجتماعی توانستند به وزارت خارجه و دیگر نهادهای دولتی این کشور دستبرد اینترنتی بزنند.
واشنگتن: ضامن موفقیت «برجام» درک ایران از بازگشت مجدد تحریمها و تشدید آنها است
یکی از مقامهای ارشد وزارت خارجه آمریکا در نامهای به تلویح گفته سند «برجام» الزامآور نیست و ایران آن را امضا نکرده است. وی، علیرغم این تصریح کرده موفقیت برجام در گرو راستیآزمایی است نه الزامآور بودن آن.
«جولیا فریفیلد»، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور حقوقی در نامهای به تاریخ 19 نوامبر که نسخهای از آن روز چهارشنبه به رویت «نشنالریویو» رسیده نوشته است: «برجام معاهده یا توافقنامه اجرایی نیست و سندی نیست که امضا شده باشد.»
«فریفیلد» این نامه را در پاسخ به نامهای نوشته که «مایک پامپئو» قانونگذار آمریکایی قبلاً به جان کری، وزیر خارجه آمریکا نگاشته است.
آقای پامپئو در نامه به کری، با توجه به بدون امضا بودن نسخهای از «برجام» که در اختیار کنگره قرار گرفته در اصلی بودن آن ابراز تردید کرده است.
«فریفیلد» در پاسخ، تأکید کرده که نسخه تحویل داده شده به کنگره سند اصلی بوده است. وی مینویسد: «موفقیت برجام به الزامآور بودن یا امضا دار بودن آن بستگی ندارد بلکه به اقدامات گسترده راستیآزمایی که ما وضع کردهایم، بستگی دارد و همینطور به درک ایران از این نکته که ما توانایی وضع مجدد تحریمها و تشدید آن، در صورت عدم پایبندی به تعهداتش را داریم.»
وی خاطرنشان کرده تمامی آنچه در سند برجام و ضمایم آن آمده تعهداتی سیاسی هستند که ایران انجام داده و باید به آنها عمل کند. وی در ادامه نوشته است: «اگر ایران این تعهدات را اجرا نکند، ما میتوانیم هم تحریمهای یکجانبه و هم تحریمهای سازمان ملل را بازگردانیم.»
مهر:
بیانیه انگلیس درباره قطعنامه حقوق بشری سازمان ملل درباره ایران
وب سایت وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد این کشور از صدور قطعنامه حقوق بشری در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل استقبال می کند.
این قطعنامه درباره کشورهای میانمار، ایران، کره شمالی و سوریه صادر شده است. در سایت وزارت خارجه به این مطلب اشاره شده است که با این قطعنامه سازمان ملل به قول خود در مجازات این کشورها عمل کرده است.
در این قطعنامه ادعا شده است که این کشورها ضمن حمایت از تروریسم، آزادی بیان و عقیده دینی را رعایت نمی کنند.
در قسمتی از بیانیه وزارت خارجه انگلیس آمده است: در سوریه ما شاهد نقض حقوق بشر در استفاده از بمبهای مختلف علیه مردم بودیم که زمینه ای برای ایجاد گروههای تروریستی مثل داعش فراهم کرد.
یک مقام وزارت خارجه در این بیانیه نوشته است: من به طور کامل حامی کار کمیسیون تحقیق و تلاش های آن برای فراهم کردن زمینه مجازات کردن جنایتکاران هستم. من متاسفم که مقامات سوری همچنان با کمیسیون همکاری نمی کنند.
در بیانیه وزارت خارجه انگلیس به ایران نیز اشاره و ادعا می شود که در این کشور نیز حقوق بشر تا حدودی رعایت نمی شود.
البته در سالهای اخیر پیشرفت هایی در رعایت حقوق بشر در ایران صورت گرفته است ولی باید نسبت به اعدام نوجوانان و سرکوب آزادی بیان در این کشور انتقاد وارد کرد.
در ادامه این بیانیه درباره مسائل حقوق بشری در میانمار و کره شمالی نیز اشاره و موضع گیری شده است.
تسنیم:
گوجه فرنگی را به جای ترکیه از ایران وارد میکنیم
در پی تشدید تنش در روابط آنکارا و مسکو، وزیر کشاورزی روسیه اعلام کرد که به دنبال آن هستیم که گوجه فرنگی را به جای ترکیه از ایران و مراکش وارد کنیم.
همچنین سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه بعد از سرنگونی جنگنده این کشور از سوی ترکیه از اتباع خود خواست تا از سفر به ترکیه خود داری کنند.
رسانههای ترکیه اعلام کردند که نیروی هوایی این کشور یک جنگنده سوخو 24 روسیه را در مرز با سوریه ساقط کرد.
وزارت دفاع روسیه در واکنش به اقدام ترکیه در سرنگونی یک جنگنده این کشور وابسته نظامی ترکیه در مسکو را فرا خواند.
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد: جنگنده روسی زمانی سرنگون شده است که در حال برگشت به پایگاه هوایی حمیمیم بود و تمامی شواهد حاکی از آن است که این جنگنده حریم هوایی ترکیه را نقض نکرده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در واکنش به سرنگون شدن یک فروند جنگنده این کشور در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه گفت که این حادثه خنجری از پشت توسط دولتهای حامی تروریسم است.
وی افزود: سقوط هواپیمای سوخو-24 عواقب وخیمی بر روابط مسکو و آنکارا خواهد داشت.
باشگاه خبرنگاران جوان:
فیون: ایران عنصری کلیدی در مبارزه با داعش است
«فرانسوا فیون» نخست وزیر پیشین فرانسه که به نمایندگی از طرف جمهوری خواهان مجمع ملی فرانسه سخنرانی می کرد، ضمن اعلام حمایت خود از تمدید حملات هوایی فرانسه بر ضد داعش در سوریه مشارکت ایران را در مذاکرات مبارزه با داعش خواستار شد.
فرانسوا فیون در سخنرانی خود در مجمع ملی فرانسه خواستار آن شد که ایران نیز در گفتگوهای مربوط به مبارزه با داعش مشارکت داده شود.
نخست وزیر پیشین فرانسه تصریح کرد: چه بخواهیم چه نخواهیم، نفوذ ایران در منطقه و حضور نیروهای ویژه این کشور ( در جبهه مبارزه با داعش ) این کشور را به یکی از عناصر کلیدی مبارزه با داعش تبدیل کرده است.
فرانسوا فیون خاطر نشان کرد: برای مبارزه با داعش و شکست این گروه برقراری تماس با مقامات سوریه اجتناب ناپذیر است و در اولین گام لازم است که یک کاردار به دمشق اعزام کنیم.
فیون ادامه داد: چگونه می توانیم در حالی که هیچ گونه تبادل اطلاعات با رژیم دمشق نداریم، با گروه مسلحی مثل داعش که پناهگاهها، مواضع و مراکز تصمیم گیریاش در خاک سوریه قرار دارد مبارزه کنیم و تصمیمات سیاسی لازم را در این باره اتخاذ کنیم؟
وی همچنین در سخنرانی خود در حضور نمایندگان کشورش لغو تحریمهایی را که اتحادیه اروپا در رابطه با بحران اوکراین بر ضد روسیه اعمال کرده است، خواستار شد. فیون خاطر نشان کرد: آیا می توانیم شانه به شانه روسها با داعش در سوریه بجنگیم در حالی که اتحادیه اروپا تحریمهای شدیدی بر ضد این کشور تصویب کرده است؟ پاسخ منفی است. فرانسه باید به مسئولیتهای خود در این زمینه عمل کند و در نشست آتی شورای اروپا خواستار آن شود که تحریمهای وضع شده بر ضد روسیه لغو گردد.
نمایندگان مجمع ملی فرانسه روز چهارشنبه تقریبا به اتفاق آرا با تمدید عملیات هوایی این کشور بر ضد مواضع گروه تروریستی داعش در سوریه به منظور نابودی کامل این گروه موافقت کردند.
عملیات هوایی فرانسه بر ضد داعش در سوریه اوایل سپتامبر به دستور فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه آغاز شد و از اواسط نوامبر در پی حملات خونین افراط گرایان در پاریس تشدید شد.
ایرنا:
تاکید ایران و پاکستان بر توسعه همکاری های اقتصادی
دیدار «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با «خرم دست گیر» وزیر تجارت پاکستان روز چهارشنبه در حاشیه نشست وزیران اقتصاد و تجارت کشورهای اسلامی در استانبول صورت گرفت.
دو طرف در این دیدار تمایل خود را برای ارتقای همکاری های تجاری و اقتصادی و ضرورت بسترسازی توسعه همه جانبه میان دو کشور اعلام کردند.
لزوم تشکیل کار گروه های فنی مشترک برای بررسی الزامات توسعه همکاری ها در چارچوب کمیسیون مشترک نیز یکی از موضاعات مورد بحث در این دیدار بود.
مسئولان بلندپایه اقتصادی و کارشناسان اقتصادی 57 کشور اسلامی روز چهارشنبه در استانبول ترکیه گردهم آمدند تا راهکارهای توسعه همکاری های کشورهای اسلامی در حوزه های گردشگری، حمل و نقل، تجارت، کشاورزی و فقر زدایی را بررسی کنند.
نظر شما