علیرضا اصغرنژاد، مسئول گروه جهادی استان گیلان در مورد فعالیت های جهادی این گروه به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: بیش از 800 دانشجو به شهرستان های اطراف استان گیلان برای رسیدگی به وضعیت مناطق محروم اعزام شدند.
وی با بیان اینکه این مناطق عبارتند از رودسر، املش، آستانه اشرفیه، چالش و رودبار، در مورد فعالیت های این گروه جهادی اظهار کرد: اقدامات عمرانی، ساخت و مرمت مسجد، ساخت مدرسه، آب رسانی و ساخت منابع آب از جمله فعالیت های عمرانی است و در مورد فعالیت های فرهنگی نیز برگزاری کلاس های عقیدتی و آموزشی، آموزش و اشتغال کار در خانه، گلدوزی، قالی بافی برگزار شد.
اصغرنژاد افزود: در عرصه بهداشت و درمان نیز ویزیت رایگان اهالی روستا در این اردو انجام شد. همچنین در بخش درمان و مشاوره مواردی که نیازمند به پیگیری و یا رسیدگی دقیق تر بودند به مناطق مرکزی استان ارجاع داده شدند.
وی در مورد محرومیت اصلی این مناطق گفت: آب رسانی و نبود جاده برای حمل و نقل از جمله مهمترین محرومیت های این روستاهاست.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه منطقه گیلان از وفور بارش برخوردار است اما متاسفانه به مشکل کم آبی دچار شده و در تجمیع و آب رسانی با مشکل مواجه است.
وی ادامه داد: حاشیه شهر رشت، 2 رودخانه گوهررود و زرچوب در تابستان به دلیل روان بودن فاضلاب های شهری و کارخانه ای آلوده می شوند و از همین آب برای آب رسانی به زمین های کشاورزی استفاده می شود که البته آلودگی این آب موجب انتشار بیماری و آزردگی برای روستاییان است.
وی اظهار کرد: فعالان جهادی با شناسایی کمبودها در مناطق گوناگون محروم مواد را به مسئولان می رسانند تا مسئولان را پای کار بیاورند.
اصغرنژاد اظهار کرد: اقدام بعدی در جهت رفع مشکلات کلان مانند مسئله رودخانه است، برخی مسئولان در مناطق پیگیری می کنند و مشکل حل می شود اما برخی همکاری لازم را نداشته اند.
این فعال جهادی کشاورزی و پرورش دام را مهمترین ظرفیت این مناطق دانست و افزود: تقویت کشاورزی و دامپروری می تواند این مناطق را از محرومیت نجات دهد اما در امر آموزش این مناطق از بسته های حمایتی و آموزشی محروم اند و این امر مغفول مانده است. فعالان جهادی با آموزش صحیح دامپروری و کشاورزی سعی در رفع این خلاها دارند.
وی ادامه داد: کمبودهای شناسایی شده توسط فعالان جهادی از طریق رسانه و همکاران به گوش مسئولان رسانده می شود. از وظایف دانشجویان در اردوهای جهادی مطالبه گری است تا بتوانند مسئولان را پای کار بیاورند تا بلکه فکری به حال مشکلات مناطق محروم بکنند.
وی گفت: اقدام بعدی در حل مشکلات مناطق محروم و مشکلات کلان این روستاها نیازمند بودجه و زیرساخت است که باید با پیگیری مسئولان حل شود.
وی گفت: حضور دانشجویان در اردوهای جهادی از برکات است، دانشجویان بدون هیچ چشمداشتی وارد کار می شوند اما منابع مالی برای رفع مشکلات را ندارند. مسئولان نباید به چشم پیمانکار به فعالان جهادی نگاه کنند بلکه باید این افراد را مورد تفقد و دلجویی خود قرار دهند تا مشکلات حل شود.
وی ادامه داد: در مواردی ما شاهدیم که همکاران اردوهای جهادی پشت درهای بسته می مانند این نوع برخورد از سوی مسئولان شایسته نظام جمهوری نیست، اگر می خواهیم اردوهای جهادی پویش خوبی داشته باشند پای کار آمدن مسئولان می تواند کمک بسیار بزرگی را در امر رفع محرومیت از این مناطق داشته باشد.
نظر شما