امام سجاد(ع) می فرمایند از سوء مدیریت در جامعه باید به خداوند متعال پناه برد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به دعای هشتم امام سجاد(ع)گفت: سوء میریت ریشه تمام فسادها در جامعه است و جزء بدترین فسادهاست که باید از شر آن به خداوند متعال پناه برد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سرچشمه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری در جلسه دیگری از تفسیر صحیفه مبارکه سجادیه در یادمان شهدای هفتم تیر (سرچشمه) با اشاره به دعای هشتم امام زین العابدین (ع) اظهار داشت: امام در این فراز از دعای خود از بدی ها به خداوند متعال پناه برده و در ضمن برشمردن شرها، از سوء مدیریت و ولایت به‌عنوان یکی از بدی ها یاد کرده و می فرماید: « اللَّهُمَّ إِنیِّ أَعُوذُ بِکَ مِنْ... سُوءِ الْوِلَایَةِ لِمَنْ تَحْتَ أَیْدِینَا».
وی افزود: انسان نسبت به کسانی که در حوزه مدیریتی و تحت امر او هستند هم مسئولیت دارد و امام سجاد(ع) در این فراز از دعا، به مسئله سوء مدیریت اشاره فرموده است.
وی با بیان اینکه مسئله مدیریت و ولایت فوق‌العاده حیاتی و مهم است، تصریح کرد: واژه ولایت از کلمات پر دامنه ای است که در فرهنگ اسلامی مطرح شده است، به طوری که در ساده سازی آن به مدیریت می رسیم. به عبارت دیگر موضوع ولایت در این دعای شریفه در تطبیق با اوضاع جامعه ما، به مفهوم مدیریت آمده است.


وی افزود: مدیریت یکی از شئون و مراتب ولایت در فرهنگ اسلامی بوده و در ارتباط کامل با زندگی اجتماعی ماست. در واقع طبع زندگی اجتماعی با موضوع مدیریتی گره خورده است. به قدری که پیامبر اسلام (ص) فرموده است: که در ارتباط اجتماعی ولو کوتاه مدت مانند مسافرت، مشخص کنید چه کسی مدیر است و تصمیمات را سازماندهی و جمع بندی می‌کند تا کار به سلامت به سرانجام برسد.
این سخنران دینی با اشاره به مسئولیت های مدیریتی تصریح کرد: مدیریت ابزاری برای فخرفروشی و رسیدن به موقعیت های خاص نیست، بلکه بار مسئولیتی است که بر عهده فردی گذاشته می‌شود. در عین حال از جامعه بسیط و ساده اولیه گرفته تا جامعه فوق العاده پیچیده امروزی، این مسئله همیشه حرف اول را زده و موضوع جدی و مطرح روز جامعه بشری بوده است و به این ترتیب مدیریت، مسئله ای حیاتی خواهد بود.
حجت‌الاسلام حاج علی اکبری با تاکید بر اینکه عبارت «الْوِلَایَةِ لِمَنْ تَحْتَ أَیْدِینَا » اشاره به منابع انسانی دارد، اظهار داشت: مدیریت منابع انسانی برای بسیاری از افراد به صورت مقطعی و یا به طور کلی اتفاق می افتد. به عبارت دیگر هر شخصی در طول زندگی خود حداقل یک بار و در مقطع مشخصی از زمان، مسئولیت مدیریتی را در سطح خاصی بر عهده خواهد داشت.


وی با اشاره به جامعه هدف در مدیریت منابع انسانی، خاطرنشان کرد: انواع مدیریت ها، در جوامع امروزی با دو هدف کلی مورد توجه قرار می گیرد: در دسته ای از شیوه های مدیریتی سازمان و گروهی با عده ای از انسان تشکیل می‌شود تا به هدف خاصی برسد، مانند اینکه محصولی تولید شود و یا فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی صورت بگیرد. اما در دسته دیگر سازمان و گروه با حضور عده ای از انسان ها تشکیل می‌شود اما هدف اصلی ارتقا و رشد استعدادهای همان افراد تشکیل دهنده گروه است، مانند مدارس، دانشگاه ها و حوزه های علمیه که هدف اصلی پرورش استعدادهای افراد است.
حجت‌الاسلام حاج علی اکبری تصریح کرد: مدیریت در هر سازمانی وظیفه ای دارد. اگر مدیر، فرد لایقی بوده و به مسئولیت ها و وظایف خودش نسبت به افراد تحت امر خود پایبند باشد دارای ویژگی ای به نام «حسن الولایة» خواهد بود در غیر این صورت اگر به مسئولیت های خود به خوبی عمل نکند دچار «سوء الولایة» خواهد شد و فسادهای بسیاری را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ریشه انواع بدبختی ها و گرفتاری ها از جامعه کوچک گرفته تا کشورهای بزرگ تحت برنامه ریزی کلان، سوء مدیریت است اظهار داشت: بر همین اساس است که امام سجاد (ع) این مسئله را از جمله بدی هایی معرفی فرموده که باید از آن به خداوند متعال پناه ببریم.


این سخنران دینی در ادامه با تاکید بر اینکه ولایت مطلقه عالم هستی از آن خداوند متعال است، بیان کرد: ولایت و مدیریت تنها از آن خداست و راز این مسئله آن است که ولایت حقیقی محصول مالک بودن خداوند است. در واقع او خلق کرده، پس مالک است و مالک است، پس مدیر و ولی است. بنابراین صاحب اختیار بوده و در عالم تصرف می‌کند.
وی با اشاره به اینکه در اسماء الهی نیز جلوه های ولایت الهی به نمایش گذاشته شده است، گفت: اسمائی مانند رب، رحمن، رحیم، لطیف، حکیم، علیم، ستار، غفار و... نمایانگر ولایت الهی هستند. از جمله اینکه خداوند ولی و مدیر عالم هستی است اما مدیریت و ولایت او از باب رحمت و حکمت او جریان پیدا می‌کند.

کد خبر 503551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha