خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت ایران در پنج رشته دارای رتبه جهانی است. صنایع پتروشیمی، خودرو، برق، فولاد و سیمان از جمله این صنایع هستند. در صنعت پتروشیمی ظرفیت تولید سالانه 60 میلیون تن محصول وجود دارد که 70 درصد آن صادراتی است وبیشتر واحدهای پتروشیمی کشور با خوراک گاز طبیعی کار می کنند از این رو امکان برقراری مبادلات تجاری و اقتصادی در این زمینه با سایر کشورها فراهم است. پس از توافق هسته ای و بهبود روابط تجاری ایران با سایر کشورها؛ کشورهای اروپایی برای سرمایه گذاری در ایران به رقابت با هم پرداختند و هر کدام در تلاش هستند میزان مبادله تجاری بیشتری با کشور ما داشته باشند. آلمان نیز به عنوان یکی از کشورهای اروپایی تمایل خود را برای همکاری با ایران در عرصه پتروشیمی اعلام کرده است.
بنابراین گزارش، فارس گزارش داده است: "مدیر بازرگانی بخش خاورمیانه شرکت باسف آلمان در دومین کنفرانس بین المللی کاتالیست با اشاره به اینکه شرکت باسف در تولید انواع کاتالیست فعالیت میکند،گفت: در حال حاضر این شرکت به تمامی پالایشگاهها و پتروشیمیهای جهان کاتالیست عرضه میکند و تنها جایی که محدودیت دارد ایران است. با برداشته شده تحریمها امیدواریم هر چه زودتر بازار ایران نیز بر روی کاتالیستهای شرکت باسف گشوده شود. کاتالیستهای FCC و RFCC یکی از پرمصرفترین کاتالیستها در جهان است که به جرات میتوانم بگویم یک سوم از این کاتالیستها را شرکت باسف تامین میکند. باید در تولید کاتالیستها نوآوری ایجاد کرد. باسف 3 هزار پروژه در جهان دارد و حدود 2 میلیارد یورو برای تحقیقات و نوآوری در سال گذشته هزینه کرد تا بتواند کاتالیستهای تولید خود را به روز کند. ما با مشتریان خود از جمله پالایشگاهها و پتروشیمیهای ایران در ارتباط هستیم. میدانیم برای نفت خام سنگین نیز چه نوع کاتالیستهایی باید استفاده کرد و برای آن نیز راه حلهایی داریم به همین منظور آماده به روز کردن پالایشگاهها و پتروشیمیهای ایران هستیم."
این گزارش می افزاید: "محمد خزایی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران در نشست مشترک هیئت اقتصادی آلمان با مسئولان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در هتل همای تهران برگزار شد با اشاره به کاهش روابط تجاری ایران و آلمان از 12 میلیارد دلار به 2 میلیارد دلار در دوره تحریم ابراز امیدواری کرد با اراده دو طرف حجم مبادلات تجاری به سطح بالای گذشته برسد. سیاست دولت گسترش روابط اقتصادی با بسیاری از کشورهاست. امید است در شرایط پس از تحریم ها که فضای همکاری های مالی و اقتصادی مناسب تر خواهد بود بتوانیم بویژه با کشورهایی که به طور سنتی و تاریخی دارای روابط اقتصادی و سیاسی بوده ایم، روابط اقتصادی به جای نخست بازگردد.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، با اشاره به خوش نامی آلمان در صنعت و فناوری های پیشرفته گفت: شرکت های آلمانی و ایرانی در دوران تحریم آسیب دیدند اما در دوره جدید با جذب منابع مالی و سرمایه گذاری خارجی دنبال توسعه همکاری هستیم. با جذب سرمایه گذاری خارجی دنبال ایجاد ارزش افزوده برای اقتصاد کشور هستیم و آلمان ظرفیت خوبی برای توسعه این همکاری ها دارد. قانون سرمایه گذاری مصوب 12 سال قبل تسهیلت خوبی را پیش روی سرمایه گذاران گذاشته است که از جمله تضمین ریسک سرمایه گذاری در ایران از طرف دولت است. سرمایه گذاران خارجی تا 100 درصد می توانند در ایران سرمایه گذاری کنند و امتیازات و مشوق های سرمایه گذاری در مناطق آزاد نیز ویژه است."
یادآور می شود: بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در ابتدای سال جاری پس از دیدار با سیگمار گابریل معاون صدراعظم آلمان در حاشیه اجلاس امنیت انرژی در برلین اعلام کرده بود: "تهران و برلین به یک اندازه اشتیاق دارند تا پس از برداشته شدن این تحریم ها، بار دیگر روابط دوجانبه اقتصادی را گسترش و ارتقا دهند. از آنجایی که با طرف آلمانی در باره جنبه های مختلف گسترش همکاری ها مذاکره کردیم، طرف آلمانی بسیار مشتاق شد به هر نحو ممکن همکاری های اقتصادی کشورش با ایران را توسعه دهد."
نظر شما