چگونه کنگره تحت نفوذ لابی‌های صهيونيستی خاورميانه را به چالش می کشد؟

خبرگزاری شبستان: کنگره آمريکا تحت نفوذ لابي هاي صهيونيستي به ويژه آيپک خاورميانه را با مشکلات عديده اي مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاري شبستان، گلوبال ريسرچ در گزارشي نوشت: زمانی که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژيم صهيونيستي در واشنگتن با يکديگر ديدار داشتند تلاش کردند تا رابطه نسبتا خوبي داشته باشند. تنش ميان اين دو مدتي است که فروکش کرده است. اوباما به آينده و خروج اش از کاخ سفيد و انتخاب احتمالي هيلاري کلينتون مي انديشد. و نتانیاهو نيز در ظاهر خوب بود زيرا به خواسته خود براي دريافت پیچیده ترین هواپیماهای جنگی براي آزمايش آنها بر روی فلسطینی ها و کشورهای همسایه از جمله لبنان وسوریه دست يافته بود.

جاي هيچ تعجبي ندارد که سياستمداري به ديوانگي نتانياهو آن قدر بر رئيس‌جمهور آمريکا فشار وارد کند؛ تا جايي که بتواند از او امتياز بگيرد.

حال اين سوال مطرح می شود که نتانیاهو چگونه رفتار مي کند که در چنين شرايطي جنایت هاي سیاسی وي ناديده گرفته مي شود و به وي امتيازاتي اين چنيني داده مي شود؟ «کرک جي. بیتی» در کتاب جدید خود به اين سوال پاسخ مي دهد و اين رويکرد را به لابي صهيونيستي نسبت مي دهد.

اين نويسنده قدرت و نفوذ گروه های طرفدار صهيونيست ها در کنگره آمریکا را به شکلي سیستماتیک مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. او تقریبا 200 مصاحبه با کارمندان کنگره، لابی ها، اعضای کنگره و مقامات سفارت هاي خارجی در طول چندين سال انجام داده تا به موضع کنگره در مناقشه فلسطين و اسرائیل دست يابد. او به اين منظور به بررسی نامزدهای کنگره، تامین مالی تبليغات، نیروهای انسانی کنگره، اتحاد دو حزب در سنا و مجلس نمايندگان، و سیاست گذاری ها و کمک های خارجی پرداخته است. این رویکرد تصویر نسبتا روشن و قانع کننده اي ارائه کرده است که نشان مي دهد چگونه کنگره آمریکا در جهت حمایت از اسرائیل و متحدان عرب خود در خاورميانه گام بر مي دارد.

به گفته نویسنده، جنگ اسرائیل و فلسطین پس زمینه بسياري از درگیری های منطقه است. کنگره آمریکا زماني که بحث حمايت از صهيونيست ها به ميان مي آيد، زندگی را برای هر رئیس جمهوري در آمریکا دشوار مي کند. به عقيده بیتی، لابی صهیونیستی مالک کنگره نيست اما حضور بسيار قوی و پرنفوذی دارد و نقش تعیین کننده اي را ایفا می کند. نامزدهای بالقوه در کنگره بايد وفاداری و تعهد خود را به اسرائیل ثابت کنند. در میان این گروه از لابی های متعدد، آيپک با نفوذ ترین گروه محسوب مي شود.

آيپک در هر فرصتي اينگونه ادعا مي کند که آمريکا بايد به شکلي مداوم و پايدار از تل آويو به عنوان تنها دموکراسي خاورميانه (!) حمايت کند. اوباما به دليل موضع سخت کنگره نمي تواند راه به جايي ببرد. با اين حال توافق هسته اي ايران نشان داد اوباما حاضر نيست از برخي از منافع خود و حزبش به نفع اسرائيل کنار بکشد.

با اين حال چنين رويکردي از سوي آمريکا در قبال رژيم صهيونيستي نشان مي دهد که چرا سياست آمريکا در خاورميانه در سرازيري قرار گرفته و اين منطقه را بيشتر دچار چالش کرده است.

کد خبر 503225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha