به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، رضا غلامی، معاون برنامه ریزی استاندار گلستان، عصر روز گذشته (15 تیر) در جمع صنعتگران نمونه استان با اشاره به رشد شهرک های صنعتی، گفت: گلستان از جمله معدود استان هایی است که دارای اقلیم متنوع و قابلیت های منحصر به فرد است ولی طی سنوات گذشته در حق این استان اجحاف شده است.
وی خاطرنشان کرد: گلستان دارای 90 کیلومتر ساحل دریا، 400 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان و بیش از 650 هزار هکتار اراضی زراعی است که علاوه بر رونق تجارت با کشورهای آسیای میانه و استان های همجوار می تواند دلیل وجهی برای استقرار صنایع تکمیلی بخش کشاورزی در استان باشد.
غلامی ادامه داد: با اینکه گلستان به عنوان قطب کشاورزی مطرح بوده و هست ولی صنایع جانبی و وابسته به آن نتوانسته طی این سال ها به شکل قابل قبولی رشد پیدا کند.
وی با اشاره به درآمد سرانه گلستانی ها، گفت: در آمد سرانه در استان حدود 2 میلیون و 600 هزار تومان در سال است در حالیکه این رقم برابر 50 درصد درآمد سرانه در کل کشور است.
معاون برنامه ریزی استاندار گلستان اضافه کرد: اگر بخواهیم این فاصله را جبران کنیم نیازمند رشد صنعتی 25 درصدی در استان هستیم.
وی یکی از دلایل عقب ماندگی صنعتی استان را روش های نادرست در بخش کشاورزی دانست و اذعان داشت: فعالیت قالب در استان کشاورزی است و آن هم به شیوه سنتی و نادرست که باعث شده راندمان تولید پایین و هزینه ها افزایش پیدا کند.
معاون برنامه ریزی استاندار گلستان خاطرنشان کرد: افزایش خرده مالکی و پایین بودن ضریب مکانیزاسیون نیز از جمله دلایل این محرومیت و فقر در استان است.
غلامی با بیان اینکه صنعت گلستان بسیار ضعیف است، تصریح کرد: با اینکه روزی گلستان 50 درصد کل خاویار کشور را تولید می کرد و بهترین تولید کننده میگو های گرم آبی و سرد آبی بوده و هست، ولی صنایع تبدیلی و جانبی آن در استان وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه صنایع موجود در استان به صورت جزیره ای فعالیت می کنند، گفت: هنوز نتوانستیم این صنایع را به صورت زنجیره ای به هم متصل کنیم و هرکدام از این بخش ها به صورت جزیره ای فعال هستند که در این کار هم صاحبان صنایع و هم مدیریت برنامه ریزی استان مقصر است.
غلامی افزود: زمانی می توانیم فقر حاکم در استان را کاهش دهیم که با رشد صنعتی نرخ بیکاری را پایین بیاوریم و درآمد سرانه را نیز افزایش دهیم.
وی تأکید کرد: در راستای بهبود فضای کسب و کار باید تلاش کنیم واحد های صنعتی را افزایش دهیم و صنایع مادر را در استان مستقر کرده و از تمامی ظرفیت های موجود در شهرک ها و نواحی صنعتی استان بهره بگیریم.
معاون برنامه ریزی استانداری گلستان با اشاره به اقدامات انجام شده در استان، افزود: 250 هکتار از اراضی شهرک هزار هکتاری اترک آمده واگذاری با صنعتگران است همچنین در اواخر سال جاری نخستین کشتی پنج هزار تنی در بندر خواجه نفس که اولین بندر خصوصی کشور است، پهلو می گیرد از سویی نیز عملیات اجرایی راه آهن گرگان به اینچه برون نیز با اعتبار 400 میلیارد تومان تا اواخر سال 90 به ایان می رسد که همه این اقدامات ظرفیت های زیادی را برای بخش صنعت و بازرگانی استان ایجاد خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما