خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مادورو در تهران، دونالد ترامپ: تحریمهای ایران را دو برابر میکنم، هماهنگ کننده ارشد آمریکا در امور برجام عازم وین از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
حتی برخی کشورهایی که به قطعنامه ضدایرانی رأی مثبت دادند، آن را سیاسی میدانستند
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل روز شنبه قطعنامهای را به پیشنهاد عربستان سعودی تصویب کرد که تعجب بسیاری را برانگیخت.
هرچند این قطعنامه که در آن تلویحا از بمباران مواضع تروریستها توسط روسیه انتقاد شده و مشخصا هم خواستار خروج نیروهای حزبالله و ایران از سوریه شده، با حمایت آمریکا و کشورهای غربی به تصویب رسید، اما همچنان انتقادات از رویکرد سیاسی آن ادامه دارد.
در تازهترین مورد، پایگاه «اینر سیتی» که عمدتا اخبار پشت پرده سازمان ملل را منتشر میکند، نوشته است که حتی برخی از کشورهایی که احتمالا تحت فشار به این قطعنامه رأی مثبت دادند، از آن ناراضی هستند و آن را سابقهای بد برای شورای حقوق بشر میدانند.
این پایگاه نوشته است: «چندین کشور، حتی برخی از کشورهایی که به قطعنامه رأی "آری" داده بودند، گفتند که از آن ناخرسند هستند، چراکه به عنوان یک سابقه بد و نمونهای از ترجیح دادن سیاسیکاری بر حقوق بشر، از آن یاد خواهد شد.»
به نوشته اینر سیتی، «مثلا سوئیس و ژاپن گفتند که با وجود رأی مثبت، اما از اینکه (در قطعنامه) به سپاه و نیروی قدس ایران اشاره شده، ناخرسند هستند.»
«نواف سلام» نماینده لبنان در سازمان ملل هم گفته است که این کشور به دلیل آنکه حزب الله یکی از احزاب پارلمان این کشور است و ضمنا از لبنان در برابر اسرائیل دفاع میکند، از رأی دادن به این طرح خودداری کرده است. نماینده کانادا نیز در جریان این رأیگیری گفت که در این قطعنامه باید هرگونه استفاده از گاز کلورین محکوم میشد و نه فقط استفاده غیرهدفمند از آن.
در هفتههای گذشته، پس از آنکه ریاض به عنوان رئیس یکی از کمیتههای اصلی حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شد، انتقادات گستردهای در این رابطه مطرح شد. روزنامه ایندیپندنت این اقدام را «سر بریدن حقوق بشر» توصیف کرده است.
دونالد ترامپ: تحریمهای ایران را دو برابر میکنم، شاید هم سه برابر
«دونالد ترامپ» نامزد متمول جمهوریخواهان برای تصدی کرسی ریاستجمهوری آمریکا امشب در میان طرفدارانش سخنرانی انتخاباتی داشت و باز هم برای خیل مردمی که کف و سوت میزدند، وعدههای ضدایرانی داشت.
بر اساس گزارش رسانههای محلی «آلاباما»، نامزد حاشیه ساز جمهوری خواه پس از مقدمهای اقتصادی و حمله به سیاستهای اقتصادی رقیب بزرگ آمریکا یعنی چین، به سراغ ایران رفت و ضمن اشاره به اتباع ایرانی-آمریکایی زندانی در بازداشتگاههای ایران، قول داد که تا زمان در حبس بودن این افراد، تحریمهای ایران را اعمال کند و شدت آنها را دو یا سه برابر کند.
ترامپ اولین سیاستمدار آمریکایی نیست که میگوید توافق هستهای، تصویب کنگره را نگرفته و در حقیقت، بیش از آنکه توافق ایران و آمریکا باشد، توافق ایران و اوباما است و عمرش هم تا آخر عمر دولت اولین رئیسجمهور رنگین پوست آمریکا است.
ترامپ که به دلیل ژستها و سخنان عجیباش، سوژه رسانههاست، امشب با رسانههای آمریکایی هم تسویه حساب کرد و گفت: «آنها خیلی حقوق میگیرند ولی در عوض به مردم دروغ تحویل میدهند، خبرنگاران آدمهای صادقی نیستند.»
ترامپ در خصوص بحث داغ این روزهای آمریکا یعنی ورود 10 هزار پناهجوی سوری تا پایان سال مالی 2016 هم حرفهایی داشت؛ طرحی که اوباما موافق و جمهوریخواهان مخالفان سرسخت آن هستند.
دونالد ترامپ گفت: «من نمیخواهم مردمی از سوریه به اینجا بیایند چون ما نمیدانیم آنها چه کسانی هستند.»
ترامپ بحث پناهجویان سوری را به آمار کشته شدن اتباع آمریکایی به دست مهاجران غیرقانونی گره زد و ادامه داد: «مواد مخدر به شهرهای ما هجوم آورده، ما باید جلوی این وضع را بگیریم؛ نمیگذاریم کسی وارد کشورمان شود مگر اینکه از مسیر قانون به آمریکا بیاید.»
مجلس نمایندگان آمریکا هم پنجشنبه شب به وقت تهران، مصوبهای برای سختتر شن ورود این افراد به خاک آمریکا داشت؛ مصوبهای که منتظر رأیگیری در سنا و وتوی احتمالی اوباما است.
در میانه سخنرانی آتشین ترامپ، یک نفر با سر و صدا قصد متوقف کردن وی را داشت. نامزد جمهوریخواهان رو به نیروهای امنیتی کرد و گفت: «وی را به جهنم ببرید.»
در میان دموکراتها، «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه سابق آمریکا، رقیب جدی ترامپ است؛ سیاستمداری که امشب تصویرش بر روی تیشرت برخی از حضار معترض چاپ شده بود.
مهر:
هماهنگ کننده ارشد آمریکا در امور برجام عازم وین می شود
به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، واشنگتن با انتشار بیانیه اعلام کرد هماهنگ کننده ارشد این کشور در امور اجرای برجام روز شنبه عازم وین خواهد شد.
بر این اساس استفان مول هماهنگ کننده ارشد آمریکا در اجرای توافق هسته ای ایران روز ۲۱ نوامبر (سی ام آبان) برای شرکت در دیدارهایی درباره ی اجرای برنامه جامع اقدام مشترک برجام به وین اتریش سفر می کند.
طبق این گزارش شماری از کارشناسان آمریکایی در این سفر مول را همراهی می کنند. قرار است این هیئت با دیگر طرف های برجام و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز دیدار کند.
ایرنا:
مادورو دراجلاس کشورهای صادر کننده گاز درتهران شرکت می کند
به نقل ازخبرگزاری افه، یک منبع دولت مادورو دراین مورد گفت : رئیس جمهوری از روز بازگشایی این اجلاس درایران حضور خواهد داشت .
تاکنون حضور رییسان جمهوری روسیه، ونزوئلا، عراق، بولیوی، گینه استوایی، نیجریه و همچنین نخست وزیر الجزایر در این اجلاس قطعی شده است.
رییس جمهوری ترکمنستان نیز به عنوان میهمان ویژه اجلاس حضور می یابد.
در این اجلاس شماری از رییسان نهادهای مهم بین المللی نیز شرکت می کنند.
ایران در هفته پیش رو میزبان سه اجلاس مهم گازی است. هفدهمین اجلاس عادی وزیران مجمع کشورهای صادر کننده گاز (Gas Exporting Countries Forum) صبح امروز شنبه گشایش یافت و اجلاس فوق العاده وزیران نیز عصر امروز کار خود را آغاز می کند.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات متحده عربی، ١٢عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند و هلند، نروژ، عراق، عمان و پرو به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز هستند.
سند سیاست های راهبردی مجمع و سند چشم انداز بلندمدت بازار جهانی گاز در این نشست بررسی خواهد شد.
نظر شما