به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری استان قزوین، حجت الاسلام حسین کثیرلو در نشست با مسئولان و نمایندگان مراکز مشاوره بیان کرد: وقتی اختلافی بین زن و شوهر به وجود می آید، چند نفر به عنوان داور یا حَکم انتخاب می شوند که بیشتر این افراد از میان بستگان آقا و خانم هستند که قصدشان ایجاد صلح و سازش است.
وی ادامه داد: در قانون فعلی حمایت از خانواده موضوع داوری به طور جدی مطرح شده است ولی متأسفانه خانواده ها آن طور که باید و شاید به این موضوع توجه لازم را ندارند.
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان قزوین اضافه کرد: سال 91 براساس وضعیت جامعه، قانونگذار به این نتیجه رسید که در قانون حمایت از خانواده هیئت داوری تشکیل و نظر خود را به دادگاه ارائه دهد.
وی افزود: مجموعه مراکز مشاوره با دستگاه قضایی در شهرستان قزوین همکاری خوبی دارند که در نتیجه آن شاهد کاهش طلاق هستیم.
حجت الاسلام کثیرلو عنوان کرد: مشاوره قبل از ازدواج موضوع مهمی است که لازم است به آن توجه شود چراکه در برخی از خانواده ها این مهم مورد توجه است که نباید پای زن و شوهر به دادگاه باز شود، بنابراین می توان با استفاده از ظرفیت مشاوران، از کشاندن اختلاف های خانوادگی به دادگاه ها و مراکز قضایی جلوگیری کرد.
وی اعلام کرد: باید با مشاوره زمینه و بستر ازدواج سالم و موفق را فراهم کنیم از این رو لازم است تلاش شود تا فرهنگ مراجعه به مشاور در مراحل اولیه تشکیل زندگی یا بروز اختلاف نهادینه شود.
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان قزوین خاطرنشان کرد: استفاده از نهاد داوری و یا مشاور در پرونده های اختلاف خانوادگی برای این است که قاضی به علم لازم برسد تا بتواند حکم مناسب و درستی بدهد و این کار همان روندی است که در سایر پرونده ها دنبال می شود تا قاضی نظر کارشناسی را برای صدور رأی لازم داشته باشد.
وی یادآورشد: کار رسیدگی به اختلافات خانوادگی از حساسیت و سختی های خاص خود برخوردار است و حال در این میان صلح و سازش و ارائه مشاوره می تواند با تأثیرگذاری خود شرایط مناسبی را برای زوجین در دریافت علت یا علل اختلافاتشان نشان دهد.
نظر شما