بین‌المللی شدن جایزه جلال موجب رونق ادبیات فارسی می‌شود/ به دنبال تک صدایی نیستیم

خبرگزاری شبستان: جنتی گفت: بین‌المللی شدن این جایزه و راه یافتنش به سایر کشورها می تواند موجب رونق ادبیات فارسی و آزادسازی ظرفیت‌های آن بر حوزه فارسی‌ زبانان شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه هشتمین جایزه جلال آل احمد شنبه ۳۰ آبان ماه با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «احمد مسجدجامعی»، «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی ارشاد و دبیران این جایزه ادبی در تالار وحدت برگزار شد.

 

علی جنتی در این مراسم در سخنانی گفت: زبان فارسی رکن هویت ملی ایرانیان است و ایرانیان به پشتوانه آثار خلق شده در آن توانسته اند از گردنه‌های دشوار تاریخی عبور کنند. نسل فارسی در دوران مشروطه توانست از پیچیدگی‌های موجود در خود رها شود و زبان نوشتاری ان به گفتار روزمره مردمانش نزدیک‌تر شده و تنوع در آن پدید آید.

 

وی با اشاره به اینکه داستان و رمان‌نویسی فارسی نیز رهاورد همین رها شدن است، تاکید کرد: اهمیت در ادبیات داستانی فارغ از تاثیرگذاری آن بر توسعه در ایجاد شناخت نسبت به هستی است و به همین خاطر ادبیات داستانی بنیاد اندیشه انسان امروزی را رقم می زند.

 

خوشحالم جایزه جلال به همه جریان‌های فکری توجه کرده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: داستان‌ سرایی کهن فارسی نشان داده که تا چه اندازه این‌ گونه از نوشتن توانسته به یاری سایر هنرها بپردازد. خیلی خوشحالم که جایزه ادبی جلال آل احمد در این دوره به همه جریان‌های فکری توجه کرده است.

 

جایزه جلال به دنبال تک صدایی نیست

وی تصریح کرد: جایزه جلال با سعه صدر و گسترده نگاه می کند و در فضای فرهنگی کشور به دنبال تک‌صدایی نیست. این اتفاق جزء سیاست های دولت تدبیر و امید نیز هست و من خودم را مستلزم به اجرای آن می دانم.

 

بین‌المللی شده جایزه جلال موجب رونق ادبیات فارسی می‌شود

جنتی ضمن ابراز امیدواری برای این جایزه که بتواند در حوزه بین الملل و فارسی‌ زبانان نیز برگزار شود، گفت: ادبیات آل احمد، ادبیاتی جذاب است؛ چه جایزه‌ای به نامش ثبت شود، چه نشود او ادبیات معاصر ما را با تیزبینی شگفت‌انگیزی با مستندنگاری آشنا کرده است. نویسندگان در دوره زیست او به طور عمده از مردم دور بودند و کمتر درباره جنبه های زندگی او می نوشتند. جلال، با شهامت توانست میان مردم راه برود و از آنها برایشان بگوید و به همین خاطر عنوانش نیز شایسته این جایزه است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: بین‌المللی شدن این جایزه و راه یافتنش به سایر کشورها می تواند موجب رونق ادبیات فارسی و آزادسازی ظرفیت‌های آن بر حوزه فارسی‌ زبانان شود.

 

شهادت قزلی بر دور شدن جایزه جلال از رانت پروری

«مهدی قزلی» مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در سخنانی گفت: جلال آل احمد دارای نام و هویت تاریخی روشنی است و توانست با عبور از اسم خود به رسم برسد، جلال طرحی نو در ادبیات فارسی انداخت و از هستی و آدم های متفاوت حرف زد. رسم او، آئین زندگی اش بود و این مساله ای است که در ادامه یافتن مرام او اهمیت دارد.

 

وی درباره این دوره از جایزه ادبی جلال توضیح داد: اجرای این جایزه با اعتماد وزیر محترم و همکاری معاونت فرهنگی وزارت ارشاد محوری روشن به دست آورده که بیت‌الغزلش امتداد صراحت و شفافیت در آن بوده است. داوران ما اهل گفتگو هستند، اما موضع نیز دارند، صمیمی، صریح و شفافند و خوشحالم که با نکته‌سنجی پرتوی از امید را به جریان ادبی کشور تاباندند. من شهادت می دهم این دوره از جایزه ادبی جلال از رانت‌پروری دور شده و مرحله به مرحله‌اش از سلایق دور مانده است.

 

قزلی ادامه داد: ما در این دوره از جایزه از قانون پاسداری کردیم و اطمینان می‌دهم که این جایزه مطابق با اساسنامه و طبق مر قانون به سرانجام رسید و مسئولیت آن را نیز من بر عهده می گیرم و به خدا پناه می برم که خوشامد هیچ بولتن فرهنگی خودبصیرت پندار یا خوشامد هیچ گروه شبه روشنفکری برایمان اهمیت نداشت و تنها به قانون اعتنا کردیم.

 

وی همچنین از برگزاری این جایزه در جغرافیای فارسی‌زبانان جهان در سال آینده خبر داد.

 

شهادت حجت الاسلام مهدوی راد به صدق انتخاب‌ها

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد، دبیر علمی این جایزه نیز در این مراسم سخنانی کوتاه گفت: من به ایمان، علم، آگاهی و خردورزی و رهایی از وابستگی کسانی که در داوری این جایزه حضور داشتند، شهادت می دهم. آنها با عدل و انصاف دیدند و انتخاب کردند. این را من گواهی می دهم که از سال ها پیش در محضر مقام معظم رهبری کتاب و داستان‌خوانی را شروع کردم و هنگامی که چند سال قبل می خواستم بخش ادبی کتابخانه‌ام را اهدا کنم، نزدیک به ۲۰ کارتن کتاب را شامل می شد.

کد خبر 502830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha