به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، عصر امروز (30 آبان) در واپسین روزهای هفته کتاب و کتابخوانی، مجموعه شعر مهدی زارعی، از شاعران آئینی استان البرز با عنوان « آسمان به روایت پرنده ی بی پر » با حضور مدیرکل نهادکتابخانه های استان البرز، مدیرکل حوزه هنری استان البرز و استاد شکارسری و جمعی دیگر از فرهیختگان و شاعران مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در این نشست شکار سری، شاعر و متقد ادبی با بیان این نکته که اشعار آئینی دینی در عصر امروز بیشتر قالب دراماتیک دارد، توضیح داد: کتاب شعر آسمان روایت پرنده بی پر، اساسا متمایل است، به جنبه های داستانی و دراماتیک با قابلیت تصویری شدن به واقع این چارچوب اشعار آئینی در عصر امروز است.
به گفته شکارسری، در تاریخ شعر شیعی در خصوص عاشورا و انتظار و حادثه در و دیوار بسیار داریم ، امّا در خصوص امام جعفر صادق (علیه السلام ) یا امام هادی (علیه السلام) و دیگر اهل بیت (علیه السلام) آن چنان که باید کار نشده است.
وی با بیان این مطلب که به گمان من این آغاز راه هست اما پایان راه مهدی زارعی نیست، به توانمندی و قوت بیان شعر این شاعر آئینی تاکید کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نقطه قوّت آثار آئینی را در شعرهای عاشورایی، انتظار و اشعار فاطمی متناسب با روایاتی که داریم ، شاهد هستیم.
وی با تامل بر این مهم که شعر دینی خواه ، ناخواه دارای حدّ و مرزها است، تصریح کرد: تخیّل شاعر با گسترده کردن شعر ارتباط متداومی دارد، اما در خصوص شعر آئینی حدّ و مرزی وجود دارد و شاعر با محدودیت مواجه است.
این منتقد ادبی در پایان خاطرنشان کرد: شاعر در اشعار خود، از متن عاشورا به عنوان یک پیشامد استفاده می کند و این در حالی است، که شاعر روایت گری و تاریخ گویی کار شعر نیست، کار نثر است.
در بخش دیگری از این نشست نقد کتاب « آسمان به روایت پرنده بی پر»، مهدی زارعی، از شاعران برجسته استان البرز، این شعر را سرود:
نه از سحر و کف بینی نوشتن
نه از پوچی و بی دینی نوشتن
خدا رو شکر مغضوب شمایم
مغضوب شمایم به جرم شعر آئینی نوشتن
هرچند که نیستم، ولی تا بودم
در جمع شما همیشه تنها بودم
نه خشک مقدس و نه فاسق
یعنی منشور دو سر طلای دنیا
هرچند همه ملتمس دیداریم
در ندبه اگرچه اشک غم می باریم
کار شب و روزمان، گناه است گناه
انگار نه انگار امامی داریم
نظر شما