افغانستان بازارچه های مرزی ایران را به رسمیت نمی شناسد

خبرگزاری شبستان: مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت‌های کشور افغانستان استفاده شود، گفت: کشور افغانستان حاضر به رسمیت شناختن بازارچه‌های مرزی ایران نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا مودودی امروز (30 آبان) در مراسمی به مناسبت روز ملی صادرات اظهار کرد: شعار سال جاری را در بحث توسعه و تجارت باید فراتر از بازار بیان کرد.

 

وی بیان داشت: صادرات موتور محرک تولید داخلی است و در سال‌های اول انقلاب به صادرات در داخل فقط نگاه می شد و به نگاه کلان که لازمه‌ی توسعه اقتصادی است، صورت نگرفته است و نگاه بازار جهانی  برای کشور اهمیت دارد.

 

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور با اشاره به اینکه صادرکننده‌ی ایرانی فقط یک مبادله کننده کالا نیست، گفت: یک صادر کننده فرهنگ یک کشور را نیز مبادله می کند و کشور هنوز با اصول و رفتار صادارتی آشنا نیست و نقش ایران را در توسعه بازار با مشکل مواجه کرده است.

 

مودودی بر اول بودن ایران در زمینه‌ی تولید زعفران تاکید کرد و اظهار داشت: ایران سهم کمی از صادرات زعفران در جهان را دارد و شرایط فعلی کشور شرایط همواری برای تولید و تجارت نیست و رشد دنیا منوط به رقابت بوده است.

 

وی در ادامه افزود: 70 درصد از صادرات کشور را 380 شرکت انجام می دهند و 25 درصد از صادرات محصولات غیر نفتی را 50 شرکت نمونه کشور بر عهده دارند و در هر مکانی که تولید وجود دارد رقبای داخلی نسبت به رقبای خارجی ضرر بیشتری می رسانند.

 

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور با بیان اینکه نداشتن یک استراتژی در زمینه صادرات یک حقیقت تلخی است، تصریح کرد: ایران برای 24 کشور نقشه‌ی راه به صورت تفسیری به وجود آورده است و توفیق صادرات منوط به سه عامل کدام کشور و کدام گروه و جه مقدار کارایی است.

 

مودودی به واردات غیر رسمی اشاره کرد و گفت: طی شواهدات و آمار رسمی در ایران 25 میلیارد دلار واردات غیر رسمی وجود دارد و در زمینه‌ی پوشاک 5 میلیون دلار واردات رسمی بوده است و حدود 5/2 میلیون دلار واردات غیر رسمی پوشاک صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه باید تکلیف کشور را در ارتباط با بازارهای جهانی دانست، تصریح کرد: برای اولین بار در تاریخ تراز تجاری کشور مثبت شده است و مرزهای جغرافیای صادراتی از مرزهای کشوری بیشتر شده است و رویکرد حمایتی بدون هدف بسیا خطرناک است و باید بر روی رویکرد رقابتی نیز کار کرد.

 

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور بر افغانستان به عنوان یکی از کانون‌های صادراتی زعفران خراسان جنوبی تاکید کرد و افزود: باید از ظرفیت‌های کشور افغانستان استفاده شود و افغانستان شرایط ویژه ای برای صادرات میوه دارد اما سرمایه گذار ایرانی به چه دلیل به آن جا نمی رود و کشور افغانستان حاضر به رسمیت شناختن بازارچه‌های مرزی ایران نیست.

 

مودودی با اشاره به اینکه امسال دولت در پی مذاکرات بسیار فرساینده ای بود، گفت: دولت 200 میلیارد تومان اعتبار به بخش صنعت و معدن اختصاص داده است و باید به دنبل کاهش نرخ بهره بود و این به افزایش رقابت پذیر بودن کمک می کند.

 

وی در ادامه افزود: صادرات وابسته به قیمت و کیفیت نیست و خراسان جنوبی سرزمین کویر است و یکی از مشخصات کویر این است که با حداقل امکانات، بهترین‌ها را عرضه می کند و به اقتصاد کشور گونه ای نگاه کنید که رشد اقتصادی پایدار برای ایران به وجود آورد.  

 

 

 

 

کد خبر 502670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha