کتابخوانی در فضای مجازی فرصت یا تهدید دنیای کتابخوان ها

خبرگزاری شبستان:پیشرفت روزافزون تکنولوژی، ظهور و بروز ابزارهای پیشرفته و بهره مندی انسان از ابزارهایی که کارها را آسان کرده در کنار فرصت های ایجاد شده، تهدیداتی را برای مخاطبانش دربر دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، کتاب، آشنای دیرینه انسان و دوست بشریت که از گذشته های دور همراه انسان بوده و تاکیدات فراوانی از سوی بزرگان عرصه علم و ادب برای مانوس شدن با این یار دیرینه شده است نیز دستخوش این پیشرفت ها قرار گرفته است.

 

فضای مجازی، فرصت کافی برای مطالعه کتاب از افراد را ربوده است و همین مساله مقوله کتابخوانی در فضای مجازی را پررنگ کرده است.

 

علیرغم اعتقاد کتابخوانان این فضا مبنی بر اینکه مطالعه در این فضاها همچون مطالعه کتاب است و اطلاعات بیشتری را می توان در فرصت زمان کوتاه از این فضا دریافت کرد، اما آیا مطالعه در فضای مجازی تهدیدی برای مخاطبان به شمار می رود؟

 

رئیس نهاد کتابخانه های عمومی استان زنجان در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان اظهار کرد: حرکت به سمت فضای مجازی و مطالعه الکترونیک نسبت به مطالعه کتاب شتاب بیشتری گرفته است.

 

امیرعلی نیک بخش با بیان اینکه فضای مجازی باید مدیریت شود، ادامه داد: اگر از این فضا به خوبی استفاده نشود، تبدیل به تهدید می شود و در صورت استفاده درست از این فضا می تواند به فرصت تبدیل شود.

 

وی با تاکید بر نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه اضافه کرد: خلاء های فرهنگی که بسیاری از مسئولان نگران آن هستند با فرهنگ کتاب و کتابخوانی پُر می شود.

 

این مقام مسئول با انتقاد از اینکه جوانان و نوجوانان رغبت چندانی برای حضور در کتابخانه های ندارند، افزود: آسیب شناسی بین نسل های گذشته و نسل های کنونی نشان داده است که گسترده شدن فضای مجاری موجب این مساله شده است.

 

در ادامه مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان نیز به مقوله مطالعه در فضای مجازی اشاره کرد و ادامه داد: باید این فضا را به فرصت تبدیل کرد.

 

حجت الاسلام صفی یاری ادامه داد: امروزه بسیاری از کتاب ها در فضای مجازی قابل دسترس است و کمبود زمان موجب شده است که افراد در این فضا به مطالعه بپردازند.

 

وی از مجازی شدن فضای مطالعه به عنوان فرصت یادکرد و ادامه داد: ارتقاء آگاهی در این شبکه ها بسیار بالاست.

 

این مقام مسئول به کتابخانه ها و محتوای کتاب ها نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از کتاب های موجود در کتابخانه ها با ذائقه و علایق مخاطبان همخوانی ندارد.

 

کد خبر 502629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha