به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: محله تهران پارس به لحاظ مساحت جزو یکی از بزرگترین محلات شهر تهران محسوب می شود. محله ای که از نظر بافت جمعیتی میزبان فرهنگ ها و خرده های فرهنگ های مختلفی از سرتاسر کشور است.
به همین نسبت جمعیتی، در این منطقه مساجد مختلفی را می بینیم. البته حتی با این وجود با توجه به جمعیت قابل توجهی که منطقه چهار تهران به ویژه محله تهران پارس در خود جای داده است باز هم تعداد مساجد کم است. برای نمونه و آشنایی هرچه بیشتر با مساجد این محله و بررسی فراوانی مساجدی که در آن وجود دارد سری زدیم به تعدادی از خیابان ها و کوچه هایی که در حد فاصل فلکه دوم و سوم تهرانپارس، میدان شاهد(پروین)، چهارراه سیدالشهدا قرار گرفته اند.
مسجدی که میزبان حوزه علمیه ای برای خواهران است
مسجداباعبدالله سال های سال است که میزبان حوزه علمیه بنت الهدی است. این مسجد که درست در ابتدای خیابان جشنواره، بعد از فلکه دوم تهران پارس قرار گرفته است برای اهالی این منطقه نامی آشناست. مسجد اباعبدالله نه تنها میزبان مامومین و نمازگزاران است بلکه میزبان حوزه علمیه خواهران به نام بنت الهدی است. این مسجد جمع علم و عبادت است که در این نقطه از ظهر خودنمایی می کند.
اما در مجاورت مسجد اباعبدالله، درمانگاه خیریه ای بنا شده است که در آن پزشکان متخصص در شاخه های مختلف فعالیت می کنند. این درمانگاه خیریه در کنار مسجد قرار دارد و مردم می توانند علاوه بر حضور در مسجد برای امور درمانی خود به درمانگاه مسجد نیز مراجعه کنند.
وقتی وارد فلکه دوم تهران پارس می شویم با چهار راهی مواجه می شویم که گلوگاه چهار مسیر مهم در سطح منطقه محسوب می شود. این مسیرها عبارت اند از: فلکه اول تهران پارس، فلکه سوم تهران پارس، خیابان فرجام، خیابان جشنواره .هرکدام از این مسیرها شاهراه ورودی به بسیاری از میادین و خیابان های مهم منطقه محسوب می شوند.
مسجداباعبدالله دقیقا در ورودی خیابان جشنواره واقع است و تا حدود هزارمتر بعد از آن به سمت خیابان جشنواره مسجدی دیده نمی شود. اما قبل از آن نیز مسجدی نیست مگر آنکه مسیرمان را به سمت فلکه سوم تهران پارس کج کنیم. در ابتدای مسیر مسجد شهید بهشتی قرار گرفته است. مسجدی که شاید اگر چندان به اطراف مان دقت نکنیم متوجه بنای آن نمی شویم. این مسجد تقریبا در انبوه ساختمان ها و مغازه هایی که در مجاورت اش بنا شده اند پنهان شده است. با این حال مسجدی است با صفا و البته فعال، مسجدی که جزو معدود مساجدی است که حضور فعالی هم در فضای مجازی دارد.
کمی آن طرف تر به یاد مسجدالاقصی مسجدی را ساخته ایم
بعد از گذر از مسجد شهید بهشتی که درست در سمت راست ورودی فلکه دوم به سمت فلکه سوم تهران پارس قرار گرفته است راهمان را ادامه می دهیم و حدود هزار متر بالاتر در سمت چپ خیابان با مسجد الاقصی مواجه می شویم. مسجدی که سال های سال است که مانند نگین در میان مردم محله شناخته شده است. مسجدالاقصی. این مسجد به ویژه در حوزه فعالیت های قرآنی برنامه های مختلفی دارد و در ایام مختلف میزبان قاریان بین المللی است و مجالس و محافل انس با قرآن این مسجد معروف است.
تا فلکه سوم تهران پارس پیش می رویم و میدان را به سمت راست دور می زنیم تا به تدریج وارد میدان شاهد شویم، میدان شاهد فعلی که سابقا نام آن میدان پروین بود. هنوز هم بسیاری از مردم به همین نام این میدان را می شناسند. شاید علت تغییر نام میدان برگردد به شهرک خانواده شهدا و ایثارگران که فاصله چندانی هم با این میدان ندارد. این نامگذاری با توجه به این موقعیت جغرافیایی بسیار متناسب بوده است.
در بدو ورود به میدان شاهد با مسجدی مواجه می شویم که به نظر می رسد نوساز باشد اما در حقیقت به کمک خیرین اهل مسجد در حال بازسازی است و سال های سال است که در این میدان ساخته شده است. مسجد فاطمه الزهرا(س) میدان شاهد که هم اکنون مراحل پایانی ساخت را می گذارند و در پی آن است که بتواند با برنامه های متعدد به ویژه برای گروه سنی نوجوان و جوان به محوری ترین پایگاه عبادی و فرهنگی تبدیل شود.
مسجدی به یاد سیدالشهدا، مرکز میثاق عزاداران حسینی
وقتی میدان پروین را به سمت چهارراه سیدالشهدا پایین می آییم با مسجدی زیبا و قدیمی رو به رو می شویم. مسجدی که در ایام عزاداری حسینی و روزهای تاسوعا و عاشورا محور است و تمامی هیئات و دسته جات عزاداری از صبح راه می افتند تا ظهر عاشورا در مجاورت این مسجد باشند. جمعیت در روزهای عزای حسینی در اطراف این مسجد غیرقابل تصور است و فضا مالامال از حضور مردمی است که به عشق امام حسین(علیه السلام) به سمت این مسجد آمده اند.
نظر شما