به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی میرکتولی شامگاه پنجشنبه(28 آبان) در سومین شب از دوازدهمین همایش اساتید تفسیر قرآن کریم که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: امروزه رهبران و عالمان دینی جوامع بشری به فعالیت ها و پژوهش های قرآنی حوزه علمیه قم اقتدا می کنند و از این حوزه خط مشی می گیرند.
دبیر مجمع عالی قرآن کریم گفت: تزکیه مقدمه فهم همه علوم می باشد، قرآن کریم میزان علوم است و تمامی علوم برای اثبات صداقت خود باید به این کتاب آسمانی عرضه گردند، همانطور که روایات منصوب به اهل بیت عترت و طهارت(ع) باید با قرآن سنجیده شوند.
وی تصریح کرد: الحمدلله امروزه حوزه علمیه در بسیاری از بخش های جوامع بشری توانمند و فربه است، در حوزه تفسیر نیز علاوه بر تلاش هایی که صورت گرفته است نیاز به کار میدانی بیشتری می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین میرکتولی افزود: آیات شریف قرآن کریم را می توان به سه بخش تقسیم نمود، قسمتی اولیه آیات برای فهم همگان است و مراد حقیقی خداوند را می توان از آن استباط کرد، دسته دوم آیات برای عموم مردم ملموس و قابل فهم نیست و برای درک نیاز به روح مصفا و ذهن لطیف دارد.
وی اضافه کرد: دسته سوم آیات نورانی این کتاب آسمانی که شامل محکمات است نقش مادر را برای سایر آیات و متشابهات ایفا می کند، سایر آیات قرآن کریم در سایه محکمات تفسیر و معنی می یابد.
حجت الاسلام والمسلمین میرکتولی خاطرنشان کرد: در پرتو هدایت و حمایت مراجع عظام تقلید زیباترین نشست های علمی به همت مجمع عالی قرآن کریم در این مکان نورانی برگزار شد، در ماه مبارک رمضان سال جاری با کمک و مساعدت سازمان تبلیغات اسلامی سی مفسر برتر قرآن مجید به اقسانقاط ایران اعزام شد.
وی در پایان افزود: مجمع عالی قرآن کریم با حمایت های مادی و معنوی برای همه مفسران و اساتید تفسیر که جهت تبلیغ به نقاط مختلف ایران اعزام می شوند فضای مناسب را ایجاد می کند.
حجت الاسلام والمسلمین میرکتولی اذعان داشت: در راس چشم انداز بلند مدت مجمع عالی قرآن کریم افزایش کمی و کیفی جلسات تفسیر قرآن است، به امید اینکه چراغ هدایت قرآن مجید در پهنای گیتی گسترده شود.
نظر شما