کتاب تعزیه استاد صمصام  به چاپ می رسد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از چاپ کتاب پژوهش تعزیه استاد صمصام توسط این اداره کل در آینده ایی نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، نشست بررسی تعزیه گیلکی در گیلان با موضوعات شعر، موسیقی و نمایش عصر امروز(۲۸ آبان) در یازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان در محل نمایشگاه بین المللی رشت با حضور محمدرضا پارسی، فخر موسوی و عزت الله صمصام برگزار شد.

 

در این مراسم عزت الله صمصام، پژوهشگر و محقق گیلانی با بیان اینکه به دنبال یک جریان مادی برای سود دهی کاری هستم که برای آن پژوهش بسیار انجام دادم گفت: من، نماینده اجدادم در زمینه هنر تعزینه هستم.

 

وی با تاکید بر توجهی که باید به هنرمندان تعریه استان شود اظهار کرد: دلجویی مهمترین احساسات انسانی را به تصویر می‌کشد.

 

صمصام با بیان اینکه این روزها کسی سراغی از ما نمی‌پرسد افزود: بیشترین امکاناتی که امروز در تعزیه است الگویی برگرفته از درون مایه ضمیر پدرم بود که اکنون باب شده است.

 

وی با بیان اینکه تعزیه در خاندان من ریشه تاریخی دارد افزود: ۲۲ پشت من تعزیه خوان بوده است و نسل بسیاری را در این زمینه صرف کرده‌ایم و این هنر امروز به دست ما سپرده شده و نیازمند توجه فرهنگی مسئولان است.

 

این پژوهشگر و محقق گیلانی بیان کرد: کارهای پژوهشی من بعد از 40 سال به پنج جلد می‌رسد که هنور نانوشته است.

 

وی نصریح کرد: کسانی که سال‌ها در راه عشق تعزیه خمیده شده‌اند، غریبانه مرده‌اند و نامشان از خاطره همگان رفته است.

 

صمصام با بیان اینکه از چندماهگی وارد تعزیه شدم تاکید کرد: تعزیه در خاندان من هنری موروثی است.

 

در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه تعزیه در گیلان هنری ارزشمند و قدیمی است اظهار کرد:‌ تحقیق و پژوهش در زمینه تعزیه امری ضروری است.

 

وی با بیان اینکه استاد صمصام از پژوهشگران برجسته استان است که تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام داده است افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از استاد صمصام حمایت می‌کند.

 

فاضلی تاکید کرد:‌ کتاب پژوهش تعزیه استاد صمصام به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به چاپ می‌رسد.

 

گفتنی است، عزت الله صمصام بزرگي متولد 1326 رشت و از رديف دان‌هاي موسيقي ايراني است که تعزيه ‏در خانواده‌اش ريشه تاريخي داشته و به چند صد سال پيش برميگردد وي همچنين در طول ‏سال هاي اخير به آموزش رديف آوازي پرداخته و جوانان بسياري را در اين مسير تربيت کرده ‏است استاد صمصام در زمينه پژوهش موسيقي کوشش‌هاي فراواني را در طول اين ساليان ‏انجام داده و چندين جلد از يافته هاي ايشان آماده انتشار است. ‏

 

کد خبر 502464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha