به گزارش خبرنگار شبستان، رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین استارت آپ سبز تهران با تاکید بر اینکه آینده جهان با مساله تغییر اقلیم و کاهش گازهای گلخانه ای گره خورده است و سرمایه گذاری در این بخش بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: اقتصاد آینده جهان بر مبنای اقتصاد سبز است که در سیاست های کلی ابلاغیه رهبر معظم انقلاب هم به آن توجه ویژه ای شده است.
معصومه ابتکار افزود: امروز از بابت ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری بسیار دلگرم هستیم و امیدواریم تمام قوا در کنار هم نسبت به اجرای بندهای این سیاست اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه استارت آپ از نظر اهمیت موجب تلاقی چند موضوع می شود، گفت: اگر در سطح جهانی بپرسیم که کدام موضوع در اولویت است قطعا ابتدا صلح و امنیت خواهد بود و موضوع دوم محیط زیست است که این مساله نشان می دهد اهمیت محیط زیست برای مجامع جهانی محرز شده به گونه ای که بعد از صلح و امنیت قرار می گیرد
معاون رییس جمهور به برگزاری نشست جهانی کاپ 21 در پاریس اشاره کرد و گفت: اگر امنیت در پاریس برقرار شود به زودی این نشست بزرگ با حضور سران جهان برگزار می شود که تا کنون حضور 110 نفر تایید شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: آنچه در بحث تغییر اقلیم پیش بینی می شود سرمایه گذاری در موضوع انرژی های نو است که موتور محرکه ای برای اقتصاد جهان خواهد بود که کشورها متوجه این موضوع شده اند.
معاون رییس جمهور گفت: از سوی دیگر این سرمایه گذاری موجب ایجاد اشتغال برای جوانان می شود که این مساله از موضوعات مهم برای کشور ما است.
ابتکار با اشاره به برگزاری نخستین استارت آپ ویکند سبز گفت: قطعا این فعالیت به تمام اولویت ها می پردازد و یک هم افزایی به وجود می آورد، رشد اقتصادی باید در این استارت آپ مدنظر قرار گیرد.
وی گفت: تاکنون رشد اقتصادی در ایران و جهان بدون آلودگی محیط زیست و تخریب طبیعت اتفاق نیفتاده، بنابراین با استفاده از ظرفیت های استارت آپ می توان به رشد سبز یعنی رشد به دور از آلودگی و تخریب دست یافت.
ابتکار گفت: اقتصاد خلاق که بخش مهمی از استارت آپ را به خود اختصاص می دهد آینده روشنی دارد. اقتصاد خلاق همان اقتصاد سبز است و بر خلاف اقتصاد سنتی اتکای آن به منابع پایه و طبیعی نیست.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: البته نمی شود اقتصاد سنتی را هم رد کرد و یا کنار گذاشت اما می توانیم دروازه های رشد و پیشرفت را بر مبنای اقتصاد سبز پایه گذاری کنیم که فناوری در این میان اولین حرف را می زند.
ابتکار گفت: ارزیابی های جهانی نشان می دهد ایران یکی از بهترین کشورهای دنیا برای سرمایه گذاری در زمینه انرژی خورشید است که یک دلیل آن را وجود جوانان تحصیل کرده و خلاق می دانند.
وی گفت: موضوعاتی مانند مدیریت پسماند، بازیافت، تولید انرژی از پسماند، اصلاح الگوی مصرف آب، تصفیه آب و اصلاح الگوی آبیاری در کشاورزی موضوعاتی هستند که می توان با فناوری سبز آنها را مدیریت کرد.
معاون رئیس جمهوری گفت: دولت یازدهم نسبت به مسائل محیط زیستی توجه ویژه ای دارد و رئیس جمهوری اعلام کرد که دولتش دولت محیط زیستی است، البته رئیس جمهور در حالی این را اعلام کرد که اولویت هایی مانند تورم، اشتغال و برجام را پیش رو داشت.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط زیست موضوع یک بخش و دستگاه خاصی نیست، گفت: باید بتوانیم مشکلات را عالمانه و با مشارکت مردم و دولت برطرف کنیم.
ابتکار به بحث ردپای اکولوژیک یا همان برداشت بیش از ظرفیت از ذخایر جهانی اشاره کرد و گفت: امروزه بحث ردپای اکولوژیک یک مساله جدی است، زیاده خواهی بشر باعث شد برداشت و بهره کشی بی اندازه از منافع صورت گیرد و اکنون به جایی رسیده ایم که برای یک سال زندگی هفت میلیارد انسان بر روی زمین، زمین به یک سال و نیم فرصت برای بازسازی نیاز دارد یعنی دنیا از هر یک سال 6 ماه عقب است که کشور ما در این زمینه از متوسط دنیا هم وضع بدتری دارد.
وی با بیان اینکه ایران در برداشت منابع زیرزمینی رتبه اول را دارد گفت: اینها شاخص های تکان دهنده ای است که ضرورت حفظ محیط زیست را برای ما روشن می کند از این رو برگزاری این استارت آپ و ارائه ایده های فناورانه بسیار به موقع و به جا بود.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس نیز در نخستین استارت آپ سبز تهران گفت: باید نظام نوآوری محیط زیست را با رویکرد حکمت بنیان داشته باشیم و با استفاده از فناوری های نو در جهت حفظ و احیای محیط زیست گام برداریم.
شعبان الهی افزود: خوشبختانه دیروز شاهد ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری بودیم که می توانیم اجرای این سیاست های ابلاغی را با رویکرد حکمت بنیان پایه ریزی و اجرا کنیم.
وی اظهار کرد: برگزاری استارت آپ ویکند دو هدف عمده را دنبال می کند، یکی کشف و شناسایی ایده ها در زمینه حفظ و توسعه محیط زیست و دوم توجه به صاحبان ایده و ارج نهادن به آنها است.
الهی افزود: معمولا صاحبان ایده دانشجویان هستند که به عنوان سربازان عصر اقتصاد دانش بنیان فعالیت می کنند، از این رو حمایت کردن از آنها الزامی است.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: سازمان حفاظت محیط زیست از این ایده های برتر که در قالب 10 تیم 10 نفره دانشجویی برگزار می شود، حمایت خواهد کرد.
وی ادامه داد: به بهانه توسعه صنعتی، محیط زیست را در سطح جهانی ویران کردیم و اکنون نوبت آن رسیده است که با استفاده از فناوری های نو به حفظ محیط زیست و احیای آن کمک کنیم که فناوری اطلاعات به عنوان موجی بلند در این زمینه مورد توجه است.
وی تاکید کرد: تقریبا تمام نهادهایی که در کشور وجود دارند در تخریب محیط زیست نقش داشته اند بنابر این باید برای حفظ و احیای آن نیز در کنار هم قرار گیرند.
گفتنی است، استارت آپ سبز تهران با یک دعوت ساده دانشجویی از رییس سازمان محیط زیست مهمان این سازمان شد. ماجرا از این قرار است که دانشجویی برای معصومه ابتکار نامه فرستاد و او را برای حضور در این استارت آپ دعوت کرد. رییس سازمان محیط زیست هم با استقبال از این دعوت خودمانی میزبان این دانشجویان فناور شد.
استارت آپ سبز یک رویداد کارآفرینی در حوزه محیط زیست و با محوریت محیط زیست، منابع طبیعی و انرژی های پاک است و فرصتی را برای هدایت کار آفرینان در جهت حل مشکلات زیست محیطی کشور فراهم می کند. رویداد جهانی استارت آپ ویکند سبز تهران که یک رقابت تیمی کارآفرینی در حوزه محیط زیست است، توسط انجمن علمی مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری دفتر پژوهش و فناوری های سازمان حفاظت محیط زیست در سه روز متوالی با هدف کشف و شناسایی ایده های که در زمینه حفظ و توسعه محیط زیست و توجه به صاحبان ایده ها و ارج نهادن به دانشجویان، همزمان با رویداد جهانی تا روز جمعه در محل دانشگاه تربیت مدرس ادامه خواهد یافت . رویداد جهانی استارت آپ ویکند، یک رویداد آموزشی- تجربی است که بنیانگذار آن در دنیا یکی از سازمانهای مردم نهاد (NGO) زیر مجموعه گوگل و در ایران، سازمان مردم نهاد ' کانون کارآفرینی ایران' است. در این رویداد که در سراسر دنیا در 3 روز متوالی برگزار می شود، شرکت کنندگانی با انگیزه اعم از دانشجویان، برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارت آپ، بازاریابان و طراحان گرافیک گرد هم می آیند تا طی 54 ساعت ایده هایشان را مطرح و در اجرا و پیاده سازی آنها در قالب تیمهای 10 نفری به رقابت بنشینند.
این جریان به ایجاد انگیزه برای شروع کسب و کار در حوزه محیط زیست و آشنایی فعالان محیط زیستی با مباحث کارآفرینی و کسب و کار منتج می شود. به موازات رویداد استارت آپ ویکند سبز تهران، نمایشگاهی به منظور آشنایی با ایده های پیاده شده در قالب کسب و کار، توسط شرکت های دانش بنیان و فعالان محیط زیستی متقاضی برپا می شود.
نظر شما