كتاب تحليل حقوقي جرم شناسي توهين به مقدسات اسلام رونمايي شد

خبرگزاری شبستان: كتاب تحليل حقوقي- جرم شناسي توهين به مقدسات اسلام تاليف حجت الاسلام رجب نعمتي قراء به مناسبت هفته كتاب با حضور مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران رونمايي شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، كتاب تحليل حقوقي - جرم شناسي توهين به مقدسات اسلام با تاكيد به قانون مجازات اسلامي مصوب 1392 تاليف حجت الاسلام رجب نعمتي قراء امروز(27آبان) به مناسبت هفته كتاب با حضور احد جاوداني، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران، معاونين قرآن و عترت، مالي و اداري و فرهنگي و جمعي از كارمندان اين اداره كل و ستادهماهنگي و نظارت بركانون هاي فرهنگي هنري مساجد استان در نمازخانه دستگاه فرهنگ و ارشاد اسلامي ديار علويان رونمايي شد.

 

حجت الاسلام رجب نعمتي قراء، مولف كتاب تحليل حقوقي - جرم شناسي توهين به مقدسات اسلام، مدرس دانشگاه و كارشناس فرهنگي هنري ستادهماهنگي و نظارت بركانون هاي مساجد استان مازندران در آئين رونمايي تاليف اخير خويش ضمن تقدير از مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران جهت برپايي اين مراسم، عنوان داشت: اين كتاب در  بيش از 200صفحه و با بهره گيري از 170منابع معتبر علمي فارسي، عربي و لاتين به رشته تحرير درآمده است.

 

وي قداست گريزي، قداست زدايي، قداست ستيزي و مبارزه با ارزش هاي والاي ديني و مذهبي را از جمله آفات رو به رشد و نگران كننده موجود در جامعه ايران و در سطح كلان به وسعت دنيا دانست و گفت: در برخي موارد از جانب بشري كه قله هاي علم را فتح مي نمايند شاهد هجمه با معنويت هستيم كه به گونه اي جرم محسوب مي شود.

 

حجت الاسلام نعمتي افزود: احترام به افراد بشر، اعم از مسلمان و غير مسلمان، اصلي است كه همواره آموزه هاي ديني و آموزگاران بزرگ بزرگ بشر بر آن تاكيد داشتند و تكيه بر باورهاي مشترك اديان را طريق گردهمايي و همبستگي اجتماعات بشري قلمداد نمودند كه بايستي مورد توجه همه بشريت در هر دين و آئيني باشد.

 

وي با بيان اينكه اهانت در دو بخش فرهنگ و خرده فرهنگ صورت مي گيرد، اظهار داشت: ساخت و پخش مجموعه پايتخت كه به مازندران و مردمان اين سرزمين مي پردازد نمونه اي از اهانت به فرهنگ و خرده فرهنگ اقوامي است.

 

حجت الاسلام نعمتي با اشاره به اينكه عدم توجه صدا و سيما به محتواي فيلم و سريال هاي تلويزيوني و راديويي از مباحث مهم اين كتاب است، تصريح كرد:به اعتقاد برخي صاحب نظران رسانه هاي جمعي قادرند افكار، گرايشات و كنش هاي افراد را با طرح موضوعات مختلف و در قالب هاي گوناگون تصويري تحت تاثير قرار دهند كه بايد توجه داشت بهره گيري از اين ابزار درجهت تخريب اقوام يا ديني نباشد.

 

وي با اشاره به نمونه هايي از سريال ها و انيميشن ها كه نام مبارك ائمه(عليهم السلام) را به شيوه عادي نظير استفاده از نام حسن در ادبيات كودكانه به نام حسنك و يا حتي اسم مبارك نقي در سريال پايتخت كه به صورت غير عمد زمينه تقدس زدايي را در فرهنگ عامه رواج داده، گفت: درك نادرست رسانه اي زمينه تقدس زدايي را براي خواننده هتاك نيز فراهم نمود تا اشعار شيطاني ارائه نمايد كه با موضع گيري مراجع همراه شد.

 

حجت الاسلام نعمتي خاطرنشان كرد: در جهان امروز رسانه ها و نهادهاي فرهنگي متعدد موجود و در مقابل دامنه اختيار و انخاب مخاطبان نيز گسترده است كه بايد دغدغه رسانه ها در مورد جذب و حفظ مخاطب افزايش يابد.

 

وي در بخش ديگر سخنانش به اهانت كشيش مسيحي نسبت به قرآن كريم اشاره كرد كه طبق ماده قانوني 262قانون مجازات اسلامي مصوب 1392 هرگونه اهانت به مقدسات مسلمانان، كيفر اعدام را در پي دارد.

 

حجت الاسلام نعمتي با بيان اينكه علت ها و انگيزه هاي اهانت به مقدسات اسلام به جهت اسلام هراسي صورت مي گيرد، گفت: تقريب و تعامل با ديگر مذاهب، اتحاد بين مسلمانان، نهادينه سازي يا فرهنگ سازي حفاظت از مقدسات و به طور كلي غيرت ديني داشتند، استفاده از ظرفيت هاي موجود دراختيار جامعه مسلمانان همانند نفت كه از اين طريق بتوانيم با ايجاد وضع قوانين در عرصه بين الملل و همچنين استفاده از ظرفيت سازمان همكاري هاي اسلامي د رتهيه و تصويب قطع نامه اي در مجمع عمومي سازمان ملل متحد ضمن محكوم كردن توهين به مقدسات ديني و اسلامي و با كمك حقوق دانان اسلامي و بين المللي براي تهيه اين ميثاق نامه پيش قدم شوند از راهكارهاي پيشگيري از جرم اهانت به مقدسات مسلمانان است.

 

به گزارش شبستان، در پايان مراسم رونمايي از كتاب تحليل حقوقي جرم شناسي توهين به مقدسات اسلام از سوي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران به حجت الاسلام رجب نعمتي قراء مولف اين كتاب لوح تقدير اهدا شده است.

 

کد خبر 502052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha