به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمدمهدی زارع، رئیس سازمان صنایع و معادن استان یزد، عصر روز گذشته( 15 تیر) در جمع خبرنگاران با اشاره به تدابیر و تمهیدات دولت برای اجرای طرح هدفمندی یارنه ها، اظهارداشت: صنعت با تدابیر اندیشیده شده سربلند از این طرح ملی بیرون خواهد آمد.
وی با رد برخی شایعات مبنی بر تعطیلی واحدها صنعتی بعد از اجرای طرح هدفمندی یارنه ها، گفت: هنوز پس از اجرای این طرح واحدی به دلیل هدفمندی یارانه ها تعطیل نشده است، امکان تعطیلی واحدها به دلیل موارد مختلف دیگری وجود دارد همانگونه که در گذشته نیز وجود داشته است و اکنون نیز وجود دارد.
زارع با بیان اینکه از ابتدای سال هیچ واحدصنعتی در استان تعطیل نشده است، خاطرنشان کرد: در سه ماهه ابتدایی سال جاری 94 پروانه جدید بهره برداری و 144 جواز تاسیس صادر شده است.
وی از حمایت های محتلف دولت در قالب طرح هدفمندی یارانه ها از صنعتگران و معدن کاران خبر داد و گفت: پرداخت 72 میلیارد تومان تسهیلات خط اعتباری انرژی، کمک به بازسازی خطوط تولید، احداث مولدهای برق، اتصال به گاز شهری و کمک در زمینه تامین گاز مایع و کمک های بلاعوض بخشی از کمک های دولت از بخش صنعت و معدن در قالب طرح هدفمندی یارانه ها بوده است.
رئیس سازمان صنایع و معادن یزد خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی و معدنی باید پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها تغییر ساختار بدهند و اگر حمایتی صورت می گیرد در جهت تقویت واحدها برای رسیدن به تغییر ساختار است، این حمایت ها بیشتر برای جلوگیری از ایجاد شوک به واحدهای صنعتی است.
زارع از اجحافی که در حق واحدهای نساجی می شود، سخن به میان آورد و گفت: برخی افراد به دلیل برخی گویش ها و صحبت ها تصور می کنند که واحدهای نساجی در بحران و یا در شرف تعطیلی هستند، بانک ها به دلیل همین تصور غلط برای پرداخت تسهیلات به این واحدها با علامت سوال روبه رو هستند، در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد و برخی واحدها صنعت نساجی استان در کشور و حتی سطح جهان قابلیت رقابت دارند.
وی با بیان اینکه 612 واحد صنعتی پوشاک و نساجی با اشتغال 23هزار نفر در استان یزد مشغول به کارند، ادامه داد: در صنعت نساجی طراحی و مد مورد غفلت واقع شده مگرنه هیچ مشکلی در زمینه تکنولوژی وجود ندارد.
زارع با اذعان به وجود برخی مشکلات در واحدهای نساجی که به صورت دستی، صنفی و سنتی در برخی مناطق یزد مشغول به کارند، خاطرنشان کرد: این واحدها نمی توانند به کار خودشان به شکل گذشته ادامه دهند، از همین رو اداره کل تعاون برنامه هایی را برای تجمیع آنان در قالب تعاونی و استقرار در شهرک نساجدی واقع در منطقه مریم آباد یزد در دستور کار دارد.
وی آب را از محدودیت ها پیش روی صنعت و معدن استان نام برد و افزود: اکنون 84هزار نفر در سه هزار و 106 واحد صنعتی و 10هزار نفر در 335 معدن دارای پروانه استان یزد مشغول به کار هستند و اگر میزان آب اختصاصی به صنعت استان از سه درصد کنونی به 6درصد افزایش یابد تعداد واحدهای صنعتی استان نیز دوبرابر می شود.
زارع با بیان اینکه 800 واحد صنعتی نیمه تمام با اشتغال 40هزار نفر در استان وجود دارند، خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در این واحدهای صنعتی نیمه تمام تقدینگی است.
رئیس سازمان صنایع و معادن یزد، سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت و معدن استان را پنج میلون و 230 هزار دلار در سه واحد شمش فولادی و یک واحد فشار سنج صعتی ذکر کرد.
زارع در خصوص مشکلات زیست محیطی برخی واحدها صنعتی و معدنی نیز گفت: محیط زیست و منایع طبیعی هر دو مدهی هستند و هر دو درست می گویند، اما همه باید تابع قانون باشیم، اگر بخواهیم بدون دلیل واحدی را معطل و یا اینکه خود برای او فتوا صادر کنیم، آن واحد می تواند از ما شاکی شود.
وی ادامه داد: سازمان صنایع قبل از صدور پروانه از واحدهای مرتبط استعلام می گیرد، اگر پاسخ استعلام مثبت باشد، این سازمان مجاز به صدور پروانه است، سازمان صنایع بیشتر از این نه سهمی دارد و نه مجاز می باشد.
رئیس سازمان صنایع و معادن همچنین در خصوص وضعیت فولاد میبد که تعدای از کارگران آن مدت هاست حقوق نگرفته اند، گفت: فولاد میبد از واحدهایی بود که از طرف سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شده است، سازمان خصوصی سازی در انتخاب افراد و بررسی صلاحیت ها برای واگذاری سهام نقشی زیادی ندارد.
زارع ادامه داد: انتخاب این بخش خصوصی برای این پروژه منطقی نبوده ولی ابزار قانونی نیز برای جلوگیری از رقابت او وجود نداشته و سهام در یک روال قانونی به بخش خصوصی واگذار شده است، اکنون نیز اختلافاتی بین سهامداران وجود دارد که امیدواریم هر چه زودتر این مشکل به نحو منطقی حل شود.
وی درخصوص پیشرفت پروژه های سفر هیات دولت نیز گفت: در سفر اول از 14 مصوبه 9مورد اقدام و چهار مورد در دست اقدام و نیازمند مطالعه است و یک مورد غیرقابل امکان بوده است.
رئیس سازمان صنایع و معادن همچنین با بیان اینکه 6 مصوبه دور سوم نیز 28درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در سفر دوم نیز 14 مصوبه به تصویب رسد که از این تعداد 2 مورد اجرایی، 11 مورد در دست اقدام است و 74درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی همچنین از دو خبر خوش برای صنعتگران و معدن کاران خبر داد و گفت: از این پس محدوده های معدنی استان بر روی سایت این سازمان به نمایش گذاشته می شود و افراد متقاضی می توانند بدون مراجعه به سازمان صنایع و معادن از طریق سایت به اطلاعات لازم دسترسی داشته باشند.
رئیس سازمان صنایع و معادن همچنین در پایان از مکانیزه شدن صدور جواز تاسیس در این سازمان خبر داد و تاکید کرد: از این پس صدور جواز تاسیس از طریق سایت این سازمان امکان پذیر شده و علاقه مندان می تاانند با مراجعه به این سایت از مدارک و شرابط لازم آگاهی یافته و حتی پرداخت های خود را از طریق انجام دهند.
پایان پیام/
نظر شما